ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 279
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Би трябвало да работи, но по другите причини не мога да включа механизма не самоманипулиране  Simple Smile
Понякога се чудя как успях да откажа цигарите. Май от цигарите се прехвърлих на храната. Ще трябва да си намеря по-здравословна зависимост, ако има такава  Simple Smile От баланс съм твърде далече.

# 691
Ти работата сменили ?
Струва ми се, че предварително си се обрекла да не успееш.

# 692
Дух, благодаря за идеите.
Галче, имам пасатор и кухненски робот.
И аз, когато не съм добре душевно, ям повече без значение какво. Точно както Дух е казала - да ми стане тежко, сякаш поне едно нещо да е както трябва. И от там проблемите с кг.
Зетче, и аз цигарите ги спрях, ама яденето не мога. Трябва да се боря с това. Или спра за известен период и при някакъв спад отново се връщам назад.
Като се заговорихте за супи, ще взема да си направя утре една пилешка супа (пил.бутче, картоф, морков и малко фиде) и после да я мина с пасатора. А случайно няма ли пълнолуние тази седмица, да направя 3 водни дни покрай него Smile

П.П. Новолуние ще е, в петък. Това не пречи да изкарам 3 дни на айрян, кафе и чай. И така ще мисля какво да ям само 3 дни.

# 693
Не. Вероятно си права, но ако спра въпреки всичко да се опитвам, по-лошо.

# 694
и аз да си кажа по филофоската тема  Blush
за мен се оказа вярно твъреднието, че си пазим килограмите,  за да ни предпазват от решения, които не искаме да вземем и от кофти хора и ситуации
да си затваряш очите не е е решени, то това е ясно, но започнах да свалям след като отрязах едни безумни изисквания към мен и игнорирах дразнителите
зет, много хубаво си помисли от какво се пазиш  Peace

днес не ям, смуча една биричка бавно от 3 часа и утре рано-рано ще се събудя много гладна

вчера си купихме нещо като нутрибулет на горение на 1000 оборота, бяхме тръгнали за булета, но промоционалния бил само 600W и взехме горението на 1000W
снощи от 1 круша, 1 банан и 5 кивита направих 2 литра соко-пюре, за което в била искат за 200мл - 3 лв  Rolling Eyes Shocked
за закуски на ММ произведохме и 1л смути от мляко, овесени ядки, лешници, пчелен прашец и банан... много е доволен

бебок, каната на робота прави същото, имам кенууд, малко по-малко са му оборотите

и много, много благодаря за рецептите  bouquet

# 695
Herzen Hug
Поздравления за успеха  Simple Smile

# 696
Z, аз като пиша вас, имам предвид себе си, аз лично съм минала и все още ми се случва от време на време да минавам през всичко това: ядене свързано с емоции: и от гняв съм яла и от вина за грешна постъпка и от чувство на лишение и от скука и от радостни усещания и защото и аз съм човек и още и още...Никога не съм пушила за щастие, така че не мога да споделя опит дали е подобно усещането.

Бебок, много добра идея за пилешката супа, с пасатора супер трябва да се получи. Според Аюрведа през зимата имаме нужда точно от сгряващи и сготвени храни.

Херцен, много са "пристрастяващи" смутитата с такава джаджа в кухнята Wink Аз ето това https://www.pinterest.ca/pin/104638391326399852/съм решила да пробвам за вдругиден, защото имам един изостанал магданоз в камерата, а вкъщи не го долюбват особено, ха-ха

# 697
Да се отчета и аз със яденето вчера, изкарах 23ч фаст до 19ч и ядох много салата зеле с моркови и цвекло, 4 бъркани яйца, 3 резена бекон и един ред черен шоколад.

# 698
Зетче, аз не казвам, да спреш опитите, но ако нагласата ти е за обречност, само ще се умориш психически.
Галче, Бебок, аз така и не заобичах смутитата освен плодовите, май не се научих да ги правя както трябва.
Херц, съгласна съм с тебе, но си мисля, че това е само една от причините за трупането на килограми - да се самосъхраним и себеопазим от другите. Мисля си, че също много важна роля играе и начина, по който ние се възприемаме и се вписваме в околната среда.

Днес отчитам малък минус, но не съм ходила до тоалетната. Прогрсът е малък и постоянен. Няма как да не ме е яд на мен си, че бях паднала под 67, а сега пак от 69 започнах, даже след моно ден на картофи и 70.5 видях, но... такава е действителността и така продължаваме с миши стъпчици към целта Simple Smile

# 699
  • sofia
Привет,мацки:)))
Приятно ми е,Елена,на 41г.
Искам да се включа към групичката:))Мисля да пробвам.Много “тихо” и неусетно(не драстично)напълнях последната година:((цели 10кг
Тежат ми и не съм си аз...
Храня се нормално(не лакомо и с мярка,издържам на изкушения)като вечерите са ми приоритет,малко еднообразно и с обич към сиренцата,тестено и всяка вечер винце..(това е общо за мен)
6месеца бях стриктно на храна по кръвен тест и нищооо
Искам и търся промяна!
Вече 2 седм правя ситрин 10мин упражнения:))Моля за съвети и подробности(на лични)
А аз съм с Вас оттук натам
п.п сутрин на гладно пия 1ч.л кокосово масло-проблем ли е за интервалното хранене?
Благодаря Ви и ми стискайте палци

# 700
Бронирано кафе (тоест с масло, краве или кокосово) дават да не спира фаста, тъй че би трябвало да не е проблем според мен. Аз пия кафета през деня с малко сметана или прясно мляко и не мисля, че пречат. Количеството е нищожно все пак.

# 701
Здравей gonybravo и добре дошла Simple Smile)
Да, проблем е. Ако следваме идологията на оргиналния фаст, в периода на глад не се приема нищо освен чисто кафе и чист чай - всяка калория повлиява инсулина, което влияе на хормона на растежа и се губи идеята, че тялото е в кетоза и гори директно от мастните депа.
Но има различни протоколи, например във фаст 5:2, Майкъл Моузли отчита, че има големи ползи за тялото, при хранене до 300-400 калории за жени, два пъти в седмицата. Аз опитах и този вид интервално хранене не ми повлия особено, но може и проблема да е бил в мен и да не съм следяла правилно калориите.
Ако си избереш пък Войнската диета, имаш два варианта - можеш през деня да хапваш дребни протеини при много силен глад - яйце, извара, парче месо, но тогава задължително вечерята трябва да е в реда - салата, протеин, малко мазнина и ако още си гладна - въглехидрати. Ако не ядеш нищо през деня, реда не е задължителен. Правило и при двете е, да се храниш, докато усетиш приятна ситост. Аз опитах този вариант, но през деня хапвах по някой и дург плод и сурово барче, кафе със захар и мляко - имах ефект и то добър Simple Smile

Ако избереш по-дълги периоди на фаст, примерно 24 часа или 36 часа, обикновено се препоръва да е на вода и чай, но има хора, които имат ефект и на айрян и кафе с нещо.

Като цяло, идеологията зад гладуването и мотивацията на хората е различна - ако искаш просто да отслабнеш, няма да е голям проблем, защото тогава се основаваш на калориен дефицит, който идва от прескачането на две хранения  поддържане ниски нива на инсулин.
Ако искаш да си в кетоза и да черпиш директно от масните депа във времето, в което си в период на глад - всяко нещо, което съдържа калории е проблем.

Аз си позволявам кафе с малко сироп от агаве и няколко капки мляко, и гладувам между 16 и 20 часа, зависи от това как се чувствам Simple Smile

# 702

Ако ви е интересно да гледате, много добре обяснява доктора.

# 703
Той говори за преходния период (според мен), гледала съм му всичките клипчета и в дурги не говори за масло в кафето.
Първото клипче, казва че това е за преходния период, вместо хранене. Ама то информация много и понякога - противоречаща си

# 704
Да, сякаш това има предвид първо с масло и после евентуално със сметана. Но и други съм гледала, които казват, че не пречи, въпреки че има калории.

Общи условия

Активация на акаунт