Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 202
  • 947
  •   1
Отговори
# 450
Мерси,мацки.Значи ще си пия Флажила.   Violeta, доколкото знам има много случаи с 3 и дори 4 цифрени числа на вируса.Тези резултати обаче показват ,че все пак го имаш . До колкото сум чела в много случаи  вируса изчезва в рамките на 2 години. Не се притеснявай предварително ,защото при повечето хора няма никакви последствия.Непременно обаче отиди при гинеколога и искай цитонамазка и колпоскопия.

# 451
Направих си вече цитонамазка 2-Б група съм,а преди това пих 3 месеца Изопринозин по схема,но явно организма много трудно се освобождава от вируса.Попитах за колпоскопия,но доктора каза че на този етап е излишна.Не знам вече какво да правя наистина Sad

# 452
Здравейте момичета,
днес бях на преглед за още едно мнение при д-р Арман Христамян в Пловдив, гинеколог-онколог. Половин година след конизацията извършена ми в клиника в Стара Загора, получих възпаление, правена ми бе повторна биопсия, която го потвърди и последва обгаряне на това възпаление. Днес д-р Христамян ми каза, че целия проблем произлиза от това, че не съм била правилно зашита след конизацията и това не позволява мястото да зарастне добре. Шийката на матката ми изглеждала като на раждала жена, а аз не съм раждала. Успокои ме, че е поправимо. Също каза, че задължително на третия месец след конизацията трябва да се направи ДНК анализ да се види дали вируса все още е в организма. На мен никога не ми е правено това изследване, в събота чакам резултат. Но за да стигна до конизация съм била носител на високорисков щам. Надявам се всичко да е добре. Основно той лекува със Солкогин. Изчетох доста материали, които са в чакалнята за 15 годишния му опит с подобни случаи на предканцерози. Има ли сред вас момичета, които имат впечатление от резултатите му? Всичко останало е на много високо ниво - посрещане, отношение, обяснява, предразполага. Прави снимков материал и оформя досие на пациента. Съвсем вече се обърках. Имах доверие на първия си лекар, сега вече незнам кой прав, кой крив. Преди мен имаше момиче нераждало което е било конизирано преди година с хистологичен резултат инвзивен карцином, показа ми как  трябва да изглежда едно зарастване на раната, и как изглежда моето. Спомена, че предходната пациентка е била тежък случай, но благодарение на Солкогина след конизацията, не се е наложило нищо друго и резултатите на момичето до сега са добри. Ако има момичета, които са се лекували при него нека споделят впечатленията си. Д-р Христамян е директор на онкодиспансера в Пловдив, за час се чака поне месец и половина, пълно е с пациентки, което говори, че е търсен защото е добър. Надявам се да е така. Пожелавам на всички да пишете само за добри резултати...  love001 newsm44 newsm68

# 453
  • София
Здравейте момичета.

Имам няколко въпроса и ще бъда благодарна, ако някой ми обясни.

Винаги съм била 2 група на цитонамазка, но никога лекуващите ме АГ-та не са го взимали под внимание. В общи линии, допреди 1 месец бях убедена, че честа цитонамазка е напълно достатъчното изследване за профилактика...скоро Кики, част от вашата темичка, /Кики  Hug Heart Eyes/ ме светна за колпоскопия и т.н., за съжаление покрай лошите обстоятелства около нея / Hug/.

Та ... вчера бях на преглед при д-р Ганчева и сега съм мега притеснена, тъй като видя 2 и "половина" малки участъчета, които останаха йоднонегативни. Цитонамазката ще ми излезе след сумати дни - почти 3 седмици и никак не мога да живея с това притеснение толкова време. Това, което каза докторката е, че чакаме цитонамазката. След това тя евентуално ще ни насочи към ХПВ тест и още по-евентуално към биопсия. Като два пъти повтори, че може изобщо да не се стигне дори до ХПВ теста.

Та питанията ми са - тези участъци, само вследствие на ХПВ или някакви предракови състояния ли могат да останат йоднонегативни? Има ли вариант това да се дължи на възпаление или нещо в този дух? В цитонамазката ще има следи от този вирус евентуално, така ли да разбирам? Четох някъде, че би могло да е резултат от херпес-вирус, тъй като аз имам ужасно често рецидивиращи такива на седалището - има ли такъв вариант, наистина? За съжаление, не знаех това вчера, че да попитам докторката... Та това, което тя ми каза с две думи е - преди следваща бременност тези участъци трябва да бъдат махнати, начина е горене или изрязване. Само това ли са вариантите, според вас?
Последната ми цитонамазка е от август-септември мин. година, надявам се да не са се изродили нещата кой знае колко...

Почетох малко из темичката, не намерих отговори на тези въпроси като цяло, та се надявам някой със сходен проблем да ме осветли, докато не дойде часа ми при док.

Благодаря ви   bouquet

# 454
  • София
ina80,  Hug
мазохистка, мая_мая, доверете се на Д-р Христамян. Явно има опит с този вид лечение. Коментирахме преди 2-3 страници, че е добър. Аз също имам приятелка - лекар, която от София ходи специално при него.
vess_82, вследствие на хронично възпаление също може да има йодонегативни участъци.

# 455
vess_82, а защо просто не си пуснеш един тест за чпв, за да си знаеш?
където ще се притесняваш...
и защо 3 седмици за цитонамазка? тя излиза за няколко дни обикновено...

# 456
ina80,  Hug
мазохистка, мая_мая, доверете се на Д-р Христамян. Явно има опит с този вид лечение. Коментирахме преди 2-3 страници, че е добър. Аз също имам приятелка - лекар, която от София ходи специално при него.
vess_82, вследствие на хронично възпаление също може да има йодонегативни участъци.

nonsense,
благодаря за съвета.
Аз засега се доверявам напълно на д-р Христамян. Разговорът с него, отговорите на въпросите ми... дори това облекчава по някакъв начин. Аз не разбирам нищо от медицина и за мен е много трудно да разчитам на преценката на някой друг, т.е. на лекаря. Когато поговорих с д-р Христамян донякъде намирам логика и обяснение за моя проблем. Надявам се това да бъде точният лекар за мен и да приложим точното лечение.
Мазохистка, стискам палци да се реши и твоя проблем възможно най-бързо. Както и на всички момичета.

Целувки за всички! Ще пиша как се развиват нещата при мен.

# 457
  • София
vess_82 Милито ми , така се изненадах да те видя в темата. По твоя въпрос не съм много компетентна, но мога да ти кажа , че избора на лекар ти е добър. Много жени от темата ходят и са ходили при Ганчева и са доволни. Аз бях за второ мнение при доц. Дянкова и  мисля, че е много добра. Радвам се , че сте взели под внимание съветите ми, знаете колко много ви обичам. Мисля , че при теб нещата са напълно поправими.  Heart Eyes
Момичетата тук са страхотни и стига да могат да помогнат със съвет , ще го имаш.
Скрит текст:
И тук Благодаря за подкрепата ти от самото начало на моя проблем. Никога няма да забравя как за няколко часа събрахте голяма сума за операцията ми. Обичам ви.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 16:04 от Kиkи

# 458
  • София

Та питанията ми са - тези участъци, само вследствие на ХПВ или някакви предракови състояния ли могат да останат йоднонегативни? Има ли вариант това да се дължи на възпаление или нещо в този дух? В цитонамазката ще има следи от този вирус евентуално, така ли да разбирам? Четох някъде, че би могло да е резултат от херпес-вирус, тъй като аз имам ужасно често рецидивиращи такива на седалището - има ли такъв вариант, наистина? За съжаление, не знаех това вчера, че да попитам докторката... Та това, което тя ми каза с две думи е - преди следваща бременност тези участъци трябва да бъдат махнати, начина е горене или изрязване. Само това ли са вариантите, според вас?

Здравей ! 

Мисля  ,че  докато  не  излезе резултата от цитото  никой  със  сигурност не  би  могъл да ти каже на  какво точно се дължат въпросните променени  участъци  .  Цитонамазката не може да докаже със  сигурност  присъствието на  НРV ,но  може да го  "заподозре" . При  самата  колпоскопия  Ганчева  мисля  ,че  би  могла като  добър диагностик  да  се  ориентира  ,виждайки въпросните  участъци дали са следствия  на НРV  или пък  друг вид  инфекция.  Най-сигурният начин  да се разбере какъв точно е  атипизма  е  биопсията и  хистологичният резултат  от нея  .  Според него вече се  провежда  необходимото лечение - дали  горене ,  дали  конизация  и т.н.  Просто  изчакай  резултата  и  тогава ще  се  разбере  в каква насока  ще  се  тръгне . Сега  така  на сляпо  нищо  повече не мога  да ти кажа  .  Наистина е много  изнервящо да се чака  20 дни за  цито  ,  не знам защо  при Ганчева толкова се бавят  ?  Но  просто  имай търпение ,  не  вярвам да е нещо  тревожно  , а  и  всичко  е поправимо  в крайна сметка  . Така  ,че  спокойно  !  Успех  !  Peace

# 459
Здравейте звъня от Четвъртък на доктор Ганчева и никой не ми вдига имате ли някаква информация ?

# 460
  • София
кога звъниш?
след 15ч. без четвъртък Peace

# 461
  • София
Благодаря момичета, че се включихте по моите питания. Ще звъня в петък да ми кажат поне резултата от цитонамазката, пък ще си чакам чинно часа за 8-ми юли.

Кики  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes

Д-р Ганчева е в чужбина - днес са се обадили да отменят часа на моя приятелка. Не са й казали до кога ще е в чужбина. Силно се надявам края на седмицата да си е тук, че да си получа резултата.

# 462
  • София
Еееее,пак ли е в чужбина Rolling Eyes
Надявам се да е тук на 8-ми Юли,защото в противен случай наистина ще се наложи да я сменя ooooh!

# 463
Момичета , много съм шашната. Още не ми е готов резултата от абразиото.Знам ,че не можете да ми помогнете ,но си е друго да споделиш с някой с твоите проблеми.

# 464
ина, дано излезе по-бързо! аз така си чаках резултата от биопсията близо месец - мнооого неприятно е.

аз имам питане, върти ми се нещо из главата, че обсъждахте...абе след лазерната вапоризация ми закъснява вече 6 дни първия цикъл, а ми е супер точен по принцип. очевидно няма как да съм бременна, защото сексът е мираж от 2 месеца. на някой да му се е случвало такова закъснение?

Общи условия

Активация на акаунт