Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 207
  • 947
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Eлч,след конизация и вапоризация знам,че цикъла закъснява... измества се!

Ина,стискам палци всичко да е ок с резултата и при мен беше голямо чакане  Rolling Eyes

Момичета,аз съм много добре като изключим това постоянно гадно зацапване струва ми се,че няма край  Rolling Eyes казаха месец,два дано е така Praynig

# 466
  • София
Здравейте,д-р Дянкова кога ще е отпуска,някой знае ли,че началото на юли съм на преглед и да не се изненадам? Благодаря на отговорилите!

# 467
  • България <3
здравейте, може ли да помоля, ако знае някой знае какви са цените на преглед и микробиология при др Тюфекчиева понеже никой не ми вдига тел,а съм през тел и трудно търся в гугъл, мерси предварително

# 468
Здравейте!Искам да попитам,дали това че резултата ми от HPV- теста е спаднал от 11,82 на 0,82,означава че има вероятност да се освободя от вируса?

# 469
vioneta, да, може да се самоизчисти вируса от организма. Моят случай е такъв. Първият ми тест за папилома беше положителен със стойност 454! Последва конизация заради тежка дисплазия. Направих си отново тест, като се надявах да е изчезнал след конизацията. Отново беше положителен за високорисковите типове, но с ниска стойност - 1,06. Една година след втория тест си направих пак и е отрицателен. Сложих си ваксина Церварикс. През този период не съм пила имуностимуланти.

besty, как е на новата работа? Доволна ли си?

# 470
Момичета благодаря ви че ми отговорихте че доктор Ганчева я няма още, ако имате възможност пишете ми като се появи че трябва да отида при нея за микробиология, благодаря.

# 471
Момичета ,излезе ми резултата от абразиото.По-скоро е правено абразио на матката , отколкото на шийката.Материалът е много оскъден и не може да се прецени. Взех си стъклата от предишното абразио и ги гледаха в Тина Киркова и доцент Милев в Онкологията .Резултата е CIN 1-2. В четвъртък  съм в Плевен при проф. Горчев и ако ми предложи конизация ще се съглася.Много ме е страх да не е вече най-лошото. Другото ,от което ме е страх е дали не е много навътре в канала и да не може да се отстрани с конизацията . В много голяма депресия съм. Направо ще полудея. На мое място как бихте постъполи?

# 472
  • София
Ina,Горчев е добър специалист той ме оперира мен и му се доверих напълно!
Отиди ,поговорете и той ще ти каже кое е най -добре в твоя случай!Успех  Praynig Hug

# 473
Димяни ,благодаря ти. И мен ме оперира миналата година. Маха ми миоми с лапароскопия . Тук в София всички казваха , че трябва с голям разрез.Много ме е яд,че не ми е направен кюртажа на канала,въпреки че точно това беше идеята.Сега излиза ,че миналата година дисплазията е била 2 ,а не  1  степен-добре,че правих ревизия на стъклата ,а пък от този кюртаж нямам материал ,за да се види сега положението. Толкова съм отчаяна ,че не знам как ще продължа за напред. Дали има смисъл да искам нов кюртаж и след това да чакам резултати или направо да се подложа на конизация?

# 474
  • София
Не знам какво да ти кажа..... най добре лекар да прецени положението ти и да прецени  дали се налага Конизация.Аз преди Хистеректомията бях Скалпелно Конизирана и от там излезна по лошия резултат Микроинвазивен карцином  Confused като преди нея  бях с  цитонамазка ПАП 4 Rolling Eyes

# 475
Здравейте, момичета

съжалявам, че от толкова време не съм влизала, но по-тегав месец отдавна не съм имала - нова работа, сесия и детето ми от един месец кашля. Просто почти не съм спала и тичам като финикиец. Надявам се, че сте добре. При мен новата работа е добре, сесията я взех успешно и се надявам, че ще имам повече време да влизам тук.

ina80 няма страшно и аз бях със същия резултат, гледан от Милев и след конизацията ми всичко е наред. Peace

А Ганчева гледам пак е в чужбина, тази жена се разсипа. Аз така и не си взех резултата от кабинета, но поне знам, че е ок.

# 476
Аз да питам нещо - така или иначе не бях пускала микробиология около година и накрая успях, естествено резултата ми дойде вчера и бях зарадвана че нищо не се изолира,но пък ми направи впечатление че имам повечко лактобацили, една съфорумка ме успокои че щоя нямам възпълание е супер но аз да се допитам до по запознатите но мисля че всичко е Ок. -то на почти всяка МБ май ми пишат повечко лактобацили.  Confused

# 477
  • София
Dados, хубаво е да имаш повече лактобацили. Именно те пазят от инфекции и бактерии.

# 478
С вашата подкрепа е по-леко .Късмет и здраве на всички ни.

# 479
  • София
Ина, забравих да пиша одеве. Не се притеснявай. Обсъди добре с лекаря си мерките, които ще предприеме. Не знам дали има смисъл да правиш поредно абразио или по-добре конизация. Горчев е добър специалист, довери му се. Важното е, че взимаш мерки навреме. Всичко е поправимо и обратимо. Hug

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 20:22 от nonsense

Общи условия

Активация на акаунт