Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 229
  • 947
  •   1
Отговори
# 480
Nonsense , благодаря ти. В момента всякакви мнения са ми полезни. И ако ми предложи конизация ще сe съглaся.                                                                                                                                             

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 13:22 от ina80

# 481
Besty , търсих назад но не можах да намеря твоя случай. И на теб ли проблема се е разбрал след абразио? При теб дисплазията в канала ли беше?

# 482
Besty , търсих назад но не можах да намеря твоя случай. И на теб ли проблема се е разбрал след абразио? При теб дисплазията в канала ли беше?

Моя случай е от година и нещо назад така, че трябва да се върнеш няколко теми назад, за да го откриеш. С няколко изречения: при профилактичен преглед цитото ми излезе 3А група. Последва безмислено лечение със свещички, което първоначално даде 2 група, но след това отново се повтори 3А. Така смених докторката и ми направиха колпоскопия, на която излезна бял участък, а след това последва и биопсия. Първоначално ми казаха, че ми няма нищо, а само хроничен ендоцервицит, но нещата не се оправяха. Така си занесох стъкълцата при доц. Милев в Онкологията и той видя 1-2 група, замаскирана от хронични ендоцервицит. Така последва моята конизация август миналата година с ел. примка. Слава богу, почти една година по-късно всичко е наред и напълно зарастнало, отново съм си 2 група и нямам оплаквания. Ако имаш въпроси питай. Wink

# 483
Besty , мерси за бързия отговор. Дали има тук момичета с проблеми като моя-дисплазия в канала? Ако беше само отвън щях да съм по-спокойна , сега се притеснявам дали конизация ще помогне ?Ако се сещате за такъв случай ви моля да ми пишете историята на кое момиче да търся назад ,защото ми е невъзможно абсолютно всичко да изчета. Благодаря ви момичета.

# 484
  • София
Здравейте!Надявам се,че сте добре! Hug
Момичета,на някоя от вас да са й предписвали Ломексин/глобули/?Сложих я преди 3 дена и все още изтича...,дали е нормално? newsm78

# 485
bonibon 44, нормално е. ломексинът е с депоефект. на мен лично той ми помага най-много от всички глобули.

# 486
Момичета, съжалявам, че не съм се включвала от толкова време. Нямах възможност.
ina80,  аз също съм чувала добри отзиви за лекаря ти. Ако поговориш с лекаря си и му зададеш всички въпроси, които те тормозят и ти ще се успокоиш, а и ще вземете най-доброто решение.    bouquet

Аз днес бях на контролен преглед при Христамян баща. Такава беше уговорката след цикъл- преглед. Каза, че възпалението на влагалището ми е много силно. Направо извира гной от вътре Sad направо вече не знам какво да мисля и какво да правя. Изписа ми ново лечение- розалгин + макмирор комплекс за възпалението. Каза, че е като огнище и изглежда просто страшно.
Първо трябва да оправим това възпаление, за да можем да приложим солкожина Sad Все пак в 4 следобед ще отида пак в кабинета, за да може да се обсъди това и с Христамян син.
Тъкмо се бях успокоила, че най-после успяхме да установим проблема и да намерим лечение... и сега всичко отначало.

# 487
  • София
bonibon 44, нормално е. ломексинът е с депоефект. на мен лично той ми помага най-много от всички глобули.
newsm10

# 488
Да се запиша и аз в темата!Много сте напреднали за съжаление,има и много нови момичета Sad Не съм влизала от известно време тук,исках да забравя,да се опитам да се съвзема психически......но ето върнах се,чета ви от време на време ,и не съм ви забравила!Съжалявам за новите момичета!Надявам се всичко да се оправи много бързо и да е наред,
Аз на 14 май си пуснах поредното цито- 2 А група съм.Което е направо перфектно!Надявам се да е така,от тук нататък,въпреки ,че вече едвам стигам до кабинета от страх.Винаги ще го има този страх !!!Мисля да си дам психическа почивка от доктори,защото вече като видя лекар и изпадам в паника дори и да не е с бяла престилка.Гласа ми почва да трепери и не мога дори да кажа какво ми има и за какво съм отишла.  ooooh! От януари като съм зациклила и съм от АГ на АГ.Първо конизацията,после контролни  цитонамазки всеки месец,тъкмо мислех че вече всичко е ок и на нашата уличка е изгряло слънцето отново ,защото разбрах че съм бременна  /толкова чакано и планирано второ дете/,но миналия петък направих спонтанен аборт в 6 г.с .Няма общо  с конизацията,най-вероятно е било  кухо яйце!Доктора каза 1-2 месеца да се пазим  и да отида за цитонамазка септември,ако до тогава не съм бременна  PraynigНо не издържам вече това чакане,това всичкото време,изследвания,пазене........имам чувството че ме убива по-малко всеки ден!Тъкмо мислех,че вече всичко е наред,че съм  приключила с лошото и .........

# 489
Момичета, ровя се из форума заради един упорит цистит и сега видях, че Божидар Славчев е и Уролог. Има ли отзиви някой, за тази му специалност, дали е добър уролог колкото и гинеколог?

# 490
  • Wolwedans
Момичета, ровя се из форума заради един упорит цистит и сега видях, че Божидар Славчев е и Уролог. Има ли отзиви някой, за тази му специалност, дали е добър уролог колкото и гинеколог?
Добър е в оперативната урология, необходима му е когато извършва операции в голям обем- резекции и имплантации на уретери, резекции на пикочен мехур, създаване на нов мехур от тънкочревна бримка и т.н. Той е онколог-хирург-уролог, но в сферата на онкогинекологията. Не мисля, че е удачно само за цистит... Ако не минава от антибиотици(предполагам, че си пускала стерилна урина за посявка и АБ-ма), може да са гъбички, хламидия, уреаплазма- те не се "хващат" на посявка...

# 491
Али мерси, разбрах.   bouquet
Пускала съм и за хламидия и за уреаплазма, отрицателни са, а го карам цистита всяка година. Ще търся друг значи.

# 492
Аз да питам нещо - така или иначе не бях пускала микробиология около година и накрая успях, естествено резултата ми дойде вчера и бях зарадвана че нищо не се изолира,но пък ми направи впечатление че имам повечко лактобацили, една съфорумка ме успокои че щоя нямам възпълание е супер но аз да се допитам до по запознатите но мисля че всичко е Ок. -то на почти всяка МБ май ми пишат повечко лактобацили.  Confused
Дадос, малко тривиален въпрос. Къде си пусна микробиологията? Питам, защото и на мен ми се ще да пусна, още повече, след като цитонамазките свидетелстват за дисбактериоза.
(Малко съм резервирана към лабораторията на лекарката, при която си ходя)

# 493
Момичета, да ви питам нещо.
Ходих на преглед при доц. Дянкова. Имам голяма раничка, която в началото на годината, от друг лекар, ми беше препоръчано да бъде изгорена /при ПАП2, без колпоскопско изследване/.
При прегледа при д-р Дянкова беше направена и колпоскопия и се видяха бели участъци, според нея си е чиста дисплазия. Взе ми биопсия. Днес видях готовия резултат в сайта й - диагноза - жлезисто папиларно ерозио/патолог-доц.Милев/.
Очаквах да видя ПАП и малко повече описание на състоянието, но  newsm78...
По време на прегледа бях страшно изморена и притеснане и въобще не съм обърнала внимание дали ми е вземана цитонамазка.

Понеже тези дни съм в чужбина, не мога да се свържа с докторката, но имате ли идея дали има резултати, които не се качват на сайта? От биопсия може ли да се "извлече" резултат за ПАП?

# 494
kokona24, не може. Биопсията е хистологично изследване, а цитонамазката съответно цитологично, т.е. различни неща са. Хистологичното е по-достоверно, няма нищо стряскащо в резултата, така че това, че не знаеш ПАП не е фатално.

Общи условия

Активация на акаунт