Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Факт е, че от над 1 млн. теста няма намерена грешка в резултатите на МИриад за откриването на BRCA, затова се смята че резултатът на АДж за наличието на този ген е абсолютно точен.

Някой съмнява ли се, че АД е носител на тоя ген? И какво като е носител?
Аз лично се съмнявам, че бидейки носител на гена, тя има 87% вероятност да развие рак. Защото тия 87% са изчислени така:

пп Ако трябва да предположа, онколозите там правят прогнози, на база статистики развитие на РМЖ при тези 1 млн. изследвани жени от 1994та насам

# 1 261
  • Варна
Judy не е ли юрист?

# 1 262
Така е Алексче за някои математиката е непосилна,
а статистиката е упражнение равно на разбиране на Теорията на относителността.

# 1 263
  • София
Така е Алексче за някои математиката е непосилна,
а статистиката е упражнение равно на разбиране на Теорията на относителността.

Когато става въпрос за индивидуално здраве и живот, по-важно е да постигнеш и разбереш Его-то, което няма как да стане ако се заровиш в статистики и математически изчисления. Частното не се постига чрез общото. Холистичният подход е за предпочитане пред относителния. Първият води до здраве и цялостност, вторият до разпад и смърт.

# 1 264
  • София
Джуди е юрист, а Кристиян досега не помня да съм прочела да е писал някъде, че е дипломиран лекар по хуманна медицина. Това дали е или не е дипломиран лекар, може да го каже само той.

Както и да го гледаме, и да падне, и да не паднат правата, ще има хляб за всички, които правят такива изследвания, защото сега ще се юрнат милиони жени да го искат, просто защото така се получава. А щом и правителството ще покрива тези изследвания, това е една много хубава, сочна баница в бизнеса.

# 1 265
Правителството на коя страна покрива разхода за тестовете?
В САЩ всичко решават застрахователите, типичен пример е как доста застраховки покриват употребата на виагра от мъжете, но не и употребата на противозачатъчни от жените.

Забрави Амин или ОоооооооМмммммммммм  Tired

# 1 266
тук по-назад имаше въпрос как е в другите държави с тези генетичи изследвания

в шведската преса всяка година ми е попадала поне по една статия последните 5-6 години за млади момичета, подложили се на такава превенция след като се оказват носители на този ген
ако си спомням правилно, изследването струваше доста, но не непосилно и цената не се покриваше от тукашната здравна система
но след всички тези публикации не съм забелязала статии за бум на тези изследвания и превенции
предполагам, че няма да има и след акцията на Джоли

но пък си мисля друго
тя преди около година-две беше заприличала буквално на скелет
дали е само от неядене или май има и друго - така съм виждала да изглеждат хора след химио
 newsm78

# 1 267
  • София
Правителството на коя страна покрива разхода за тестовете?
В САЩ всичко решават застрахователите, типичен пример е как доста застраховки покриват употребата на виагра от мъжете, но не и употребата на противозачатъчни от жените.

Останах с впечатлението, че правителството ще отпусне пари, за да могат жените да имат достъп до тестването.

Имам някакви спомени, че гледах в едно филмче точно за рака на гърдата, че май точно в Швеция (или в някоя от другите северни държави), поради особената структура на генофонда, ракът на гърдата е много разпространен и има цели родове, че и села, в които почти всички жени са зеболявали. Така че, изобщо не бих се изненадала, ако там системата го покрива и жените се оперират.

За АД някъде беше споменато, че майка й е починала от рак и тя била до нея. Та, може и от това да е заприличала на скелет, от тревоги по майка си.

# 1 268
  • София

но пък си мисля друго
тя преди около година-две беше заприличала буквално на скелет
дали е само от неядене или май има и друго - така съм виждала да изглеждат хора след химио
 newsm78

Ако имаше рак и се беше подлагала на химио, мислиш ли, че нямаше да го разгласи? Жената е анорексичка, макар и в лека форма. И вместо да се профилактира чрез храна, тя си изрязва части от тяло, въпреки че и без това не е останало кой знае колко за рязане.

http://www.celebitchy.com/114686/angelina_jolie_i_was_a_vegan_fo … nearly_killed_me/

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 11:24 от Alexandria37

# 1 269
Точно така не е нужно да си медицинско лице, но на мен лично ми е странно, че ти, която си свързана с медицината го крие в тази тема, един шарлататин раздава присъди от позицията на лекар, а двамата задавате медицински въпроси на останалите?!?!?!

Кой е този шарлатанин, който раздава присъди от позицията си на лекарThinking

Кой апелираше тук да спрем с обидите - чакайте да се сетя...  Whistling

# 1 270
Цитат на: link=topic=719167.msg25197044#msg25197044 date=1368864659

Останах с впечатлението, че правителството ще отпусне пари, за да могат жените да имат достъп до тестването.

Кое правителство?
За у нас не вярвам да се случи скоро. Миналата година правихме изследване за един специфичен ген- плаща си се от джоб, макар и да не бе много скъпо.
...........................
Не обсъждайте хората, а темата, така по- малко грешки ще стават кой какъв е, от каква позиция пише. А последното няма много значение.
Моите въпроси дори не са медицински, а свързани със статистиката.
За медицинските си има лекари. А такива пишат /и писаха/ и тук.

# 1 271
Точно така не е нужно да си медицинско лице, но на мен лично ми е странно, че ти, която си свързана с медицината го крие в тази тема, един шарлататин раздава присъди от позицията на лекар, а двамата задавате медицински въпроси на останалите?!?!?!

Кой е този шарлатанин, който раздава присъди от позицията си на лекар?  Thinking
И аз се чудя кой е тоя??? И къде е обидата?  newsm78

Кой апелираше тук да спрем с обидите - чакайте да се сетя...  Whistling
Да те подсетя
Ограничените възможности са такива, само и единствено поради ограничената ти мисъл...  Laughing

# 1 272
...Имам някакви спомени, че гледах в едно филмче точно за рака на гърдата, че май точно в Швеция (или в някоя от другите северни държави), поради особената структура на генофонда, ракът на гърдата е много разпространен и има цели родове, че и села, в които почти всички жени са зеболявали. Така че, изобщо не бих се изненадала, ако там системата го покрива и жените се оперират.

...

здравната система покрива операции и ретнгенови мамографии, но не и генетичните изследвания

...Жената е анорексичка, макар и в лека форма.

И вместо да се профилактира чрез храна, тя си изрязва части от тяло, въпреки че и без това не е останало кой знае колко за рязане.
...
ок, аз само споделям впечатления

относно другото, би ли споделила какво точно имаш предвид
аз точно в такава посока съм насочила моята лична профилактика и ми е интересно и важно да събирам повече инфо по темата
мерси

линкове от мен по въпроса:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=194865 … ollapsed&sb=5

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/3/20/cur … r-with-herbs.aspx

http://rdfeinman.wordpress.com/2012/10/15/targeting-insulin-inhi … -advanced-cancer/

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 11:44 от Анонимен

# 1 273

Кой е този шарлатанин, който раздава присъди от позицията си на лекар?  Thinking
И аз се чудя кой е тоя??? И къде е обидата?  newsm78

Кой апелираше тук да спрем с обидите - чакайте да се сетя...  Whistling
Да те подсетя
Ограничените възможности са такива, само и единствено поради ограничената ти мисъл...  Laughing

Ти пишеш за шарлатани в темата, ти кажи кои са...  Tired

В "Ограничените възможности са такива, само и единствено поради ограничената ти мисъл..." обида няма... Освен ако не четеш, както на теб ти е кеф...

Да беше предупредила, че в темата следва да пишат само хора, които споделят личното мнение на авторката й - в противен случай личните мнения и размишления ще бъдат считани за смехотворни, а собствениците им за шарлатани...  Whistling

# 1 274
Даже вече не е смешно, измислете някакви по-оригинални напъни за ирония.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт