Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 240

Няма да си отрежа гърдите, само защото Драганка го е направила и ми го е рекламирала/споделила като опит. Бих го направила, евентуално, след продължителни консултации с най-добрите специалисти в съответната област. Е, ако имам финансовата възможност.

Ми то това е в основата на темата.Това е за хората, стигнали до там-да са им назначени изследвания, да са преминали тези консултации и да прочетат, че не са сами и не са единствени по този път. А не под път и над път да си режете части от тялото.

# 241
Без да ангажирам някой с мнението си, смятам, че това си е нейна работа и щом го е направила, значи го смята за правилно. Плюс това тя не е останала без гърди..........предполагам, че има силиконови протези, нещо което много жени правят на днешно време. Не знам защо половината хора, решиха, че Анджелина е останала без гърди?!?
Ако ме застрашава нещо подобно и имам пари за цялата манипулация, може би бих постъпила по същия начин.

# 242
Темата поне стана по- .... развлекателна.
Навремето медиците са предлагали и прилагали и други методи за лечение на сериозни проблеми, като, например, трепанация и лоботомия. Широко са ги и прилагали. Много са били лечебни. Мхм.

# 243
Всеки сам решава за себе си какво му е по-важно..дали да си запази тялото или живота. Защото както и да го погледнеш изборът в един момент стига до там. Ако си в бяла държава, както казахте по-напред, ти е все тая, защото режат, махат тъканта и слагат имплант-чиста работа. А ако си тук и не попаднеш много на хирург те издълбават.. Чувала съм само за това, аз не мога да кажа нищо,защото мен лично са ме оперирали добре, предстои само реконструкция.

Сигурна съм,че който каквото и да говори в момента, ако му се наложи да избира, ще избере да махне това, което му застрашава живота, пред това да си спи спокойно и да си казва: на мен това няма да ми се случи..

Позволявам си да говоря така, след като от една година лично аз, а покрай мен и цялото ми семейство и приятелите ми сме пряко обвързани с болестта!

# 244
  • София
Навремето медиците са предлагали и прилагали и други методи за лечение на сериозни проблеми, като, например, трепанация и лоботомия. Широко са ги и прилагали. Много са били лечебни. Мхм.
Това какво общо има? Нали историята на медицина не е повод да отхвърлим медицината като наука?

# 245
Абсолютно, да. Нейният избор е бил да даде гласност, за да помогне.
А би ли ми обяснила в какво точно се изразява помощта й?

Да, бих. Както писах по-горе, имам приятелка, носителка на същия мутант по линия на майка си, която имаше най-тежката форма на рак на гърдата. Приятелката ми е професор в САЩ, под 40 години и майка на 3 деца. До ден днешен не намер смелост да отиде, да си махне тъкънта от гърдите и да ги напълни със силикон (защото това е всъщност, което се случва). Днес ми написа, че след като е прочела написаното от AJ, ще се подложи на подобна интервенция, за да може да се радва на живота си и дечицата си още дълги години. Да, няма гаранция, че няма да я блъсне кола, да получи инсулт или друг вид рак, но знаейки за огромния риск, който носи в себе си, да лиши децата си от майка заради единия страх, не е честно за никой. Вярвам, че приятелката ми не е единствена.

# 246
Това какво общо има? Нали историята на медицина не е повод да отхвърлим медицината като наука?
Ни най- малко.
Следва да си напомняме от време на време, че лекарите са далеч от Господ, обаче.
И че това, че някой си препоръчал нещо си далеч не е доказателство, че е изнамерил лечението и/или превенцията.
Понеже хората тук питаха що не подкрепяме идеята.
Не е заради циците, пак да кажа, понеже и тук, толкоз страници след началото, пак някой се е объркал, че това било значимо.

Как е доказан, например, фактът, че при наличето на определен ген си застрашен от поява на болест на точно определено място с точно 87%, да речем? Какви групи са били изследвани? Как е пресметнато това нещо? И 87% но от каква база?

# 247

Аз, като българка, не като кисела поамериканчена многознайка като Кейси  Hug, си мисля, че за съжаление може и да не било превенция при А.Дж.

Поамериканчената многознайка Кейси, беше преди 2 седмици на едно събиране на раково оцелели (някои със случаи като Анджелина), правят го всяка година, празнуват, карат хората да се замислят. Колко ли от тях го правят заради единия пиар, какво мисли специалистката Касита? Или трябва да са известни, за да се съмняваме, а?

Продължаваш да имаш проблем, за който не мога да ти помогна  Simple Smile

# 248
  • София
Няма да си отрежа гърдите, само защото Драганка го е направила и ми го е рекламирала/споделила като опит. Бих го направила, евентуално, след продължителни консултации с най-добрите специалисти в съответната област. Е, ако имам финансовата възможност.
Ми то това е в основата на темата.Това е за хората, стигнали до там-да са им назначени изследвания, да са преминали тези консултации и да прочетат, че не са сами и не са единствени по този път. А не под път и над път да си режете части от тялото.
Е, не съм толкова тъпа, за да си мисля, че ще съм пионер в мастектомията, примерно.  Peace
И пак всичко опира до личния избор. Личен, а не защото и някой друг е преминал през това. Поне аз така си разсъждавам. Не бих искала да ми идва до главата.  

# 249
  • София
Без да ангажирам някой с мнението си, смятам, че това си е нейна работа и щом го е направила, значи го смята за правилно. Плюс това тя не е останала без гърди..........предполагам, че има силиконови протези, нещо което много жени правят на днешно време. Не знам защо половината хора, решиха, че Анджелина е останала без гърди?!?
Joy  Joy  Joy
Извинете, но взе да става забавно.  Crazy

# 250

Аз, като българка, не като кисела поамериканчена многознайка като Кейси  Hug, си мисля, че за съжаление може и да не било превенция при А.Дж.

Поамериканчената многознайка Кейси, беше преди 2 седмици на едно събиране на раково оцелели (някои със случаи като Анджелина), правят го всяка година, празнуват, карат хората да се замислят. Колко ли от тях го правят заради единия пиар, какво мисли специалистката Касита? Или трябва да са известни, за да се съмняваме, а?

Продължаваш да имаш проблем, за който не мога да ти помогна  Simple Smile

Твойте порблеми са повече от мойте, уви.

Ако беше прочела, нямаше да драскаш горното. Аз за PR не говоря. Напротив. Тъкмо обратното. И не обвинявам А Дж. в показност. Съмнявам се, че не е била просто с висок риск, а болна.

# 251
  • София
Ни най- малко.
Следва да си напомняме от време на време, че лекарите са далеч от Господ, обаче.
И че това, че някой си препоръчал нещо си далеч не е доказателство, че е изнамерил лечението и/или превенцията.
Понеже хората тук питаха що не подкрепяме идеята.
То е абсурдно да подкрепяме или отхвърляме идеята на нещо, по което не сме специалисти. Иначе познавам хора, които отказват и при открит рак да се оперират и лекуват по начало или на даден етап, това е лично решение. Не мисля, че има как да спорим медицински и научно. Емоционално е ясно, че е ужасно, но има такива моменти, в тях са особено важни подкрепата, съпричастността. (но може и след години да се установи, че е най- добре да стоиш сам в такива моменти, засега данните са, че група за подкрепа е възможно най- доброто решение като допълнение към подкрепата на семейството)

# 252
Е, не съм толкова тъпа, за да си мисля, че ще съм пионер в мастектомията, примерно.  Peace
И пак всичко опира до личния избор. Личен, а не защото и някой друг е преминал през това. Поне аз така си разсъждавам. Не бих искала да ми идва до главата.  

Нещо или аз не мога да разбера при теб, или ти при мен, но отговорът ти няма нищо общо...Нито съм писала, че ще си пионер, нито, че не е Личен изборът на Някой. ooooh! Thinking аз съм изразила мнение, като дошло ми до главата, например-ако някой бе споделил с мен подобна възможност преди време-бих се възползвала при възможност чисто и просто.

# 253
  • На земята, която е всъщност звезда.
Абсолютно, да. Нейният избор е бил да даде гласност, за да помогне.
А би ли ми обяснила в какво точно се изразява помощта й?

Например в това жените да не се срамуват да казват, че са претърпели мастектомия, а отсрещната страна да ги гледа, като че вижда извънземно. Да се знае, че такова нещо съществува и жената след това продължава да си бъде жена, със семейство, с кариера, с обществени ангажименти, а не получовек.

Какво се разбра сега, Катрин Зита Джоунс какво рекламира? Психиатричните клиники? Хитро!

# 254
  • София
Да, бих. Както писах по-горе, имам приятелка, носителка на същия мутант по линия на майка си, която имаше най-тежката форма на рак на гърдата. Приятелката ми е професор в САЩ, под 40 години и майка на 3 деца. До ден днешен не намер смелост да отиде, да си махне тъкънта от гърдите и да ги напълни със силикон (защото това е всъщност, което се случва). Днес ми написа, че след като е прочела написаното от AJ, ще се подложи на подобна интервенция, за да може да се радва на живота си и дечицата си още дълги години. Да, няма гаранция, че няма да я блъсне кола, да получи инсулт или друг вид рак, но знаейки за огромния риск, който носи в себе си, да лиши децата си от майка заради единия страх, не е честно за никой. Вярвам, че приятелката ми не е единствена.
От все сърце пожелавам здраве и късмет на приятелката ти! Жалко обаче, че взима това решение под влиянието не на лекар, а на една актриса. Нали е професор твоята приятелка, би трябвало да е интелигентен човек и за нещо толкова сериозно да действа трезво и премислено, а не да се поддава на импулси... Не ме разбирай погрешно!

Общи условия

Активация на акаунт