Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 330
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 675
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Въздържах се да кажа някои неща, но след патетиката, която се сипе на талази вече втори ден тук, не мога повече Mr. Green
Анджелина Джоли е актриса, чиято кариера буксува вече доста дълго време. Преди няколко години, когато прословутият и външен вид започна да вехне, тя много правилно се ориентира, че е време да изостави имиджа на скандална бунтарка, и прегърна образа на многодетна майка, посланничка на добра воля, и т.н., и т.н. Създаде връзка със суперзвезда, и то такава, която ще е вечна, за разлика от нея, и известно време се носи на вълната "Брад+УНИЦЕФ" доста успешно. Но дълготрайни дивиденти за кариерата всъщност нямаше. Вярно няма какви филми да рекламира в момента- понеже за сериозни роли никой не я иска, а още някоя боза от типа на "Туристът" окончателно ще загроби това, което вече доста дълго бере душа. Та реклама на Джоли в момента и е безкрайно необходима, излъскване на медийния образ до диамантен блясък поне.
И понеже нейните ПР-и са със сигурност много добри, те знаят, че корица на "Пийпъл" със заглавие "Направих си двойна мастектомия" би предизвикало съмнения точно за рекламна стратегия, я съветват да се изповяда на 24-та страница на NYT. Така хем всички активистки и радетелки ще и се прекланят на смелостта, хем корицата на "Пийпъл" няма да закъснее- но ще бъде допълнена и с тирада за скромността на суперзвездата, нейната искреност и безкористното желание да помогне....

Всичко това само по линията "реклама", за другото не мисля да раздавам мнения, след като тук има много по-запознати от мен с въпросните изследвания и интервенции.

Свободни сте да осъдите цинизма ми, склонността ми да търся конспирации, злобата и завистта ми, нямам намерение да влизам в спорове Peace.

# 676
Под "извънпродуктивна" доцентът може би има предвид нещо като, "на 37 и с шест деца, очевидно няма да ражда повече".

И аз мисля, че точно това е имал предвид.

А, иначе, нелепо е да почвате с умнотиите, къде медицината е по-по-най напреднала, на база груби форумски изчисления, само за да докажете отново неясно какво.

# 677
Под "извънпродуктивна" доцентът може би има предвид нещо като, "на 37 и с шест деца, очевидно няма да ражда повече".
Това добре, обаче тогава втората част увисва нещо ( с предаването към поколенията), но предполагам, че журналистите са сглобили кратко резюме от по дълго изказване и са пооцапали пейзажа.

# 678

Не разбрах какво би й попречило, ако реши да има още деца?

# 679

Явно в САЩ са доста по-напред с тези изследвания, което обяснява, защо тя се е консултирала там.

Не съм много сигурна. Както писах, на моя позната в Европа изолираха клетките, които биха могли да се трансформират в ракови и изрязаха само тях.  Масектомия ще препоръчат сао, ако изолират при последващ преглед отново такива клетки. Дамата е два пъти възрастта на Джоли.

Доколкото разбирам от обяснението ти, ако има такива клетки значи има предпоставки за трансформация в злокачествени, НО
На колко време се правят тези тестове, 3-6-9 месеца?
Една агресивна форма на рак, ако не бъде хваната в рамките на 3 месеца, след това може да е твърде късно.

Отделно нещо много ме съмнява, че могат да се изчистят всички проблемни клетки, ако не се подходи радикално  newsm78

# 680
  • До хладилника, който обичам

По подразбиране от интервюто й в НЙТ яйчниците са наред. Което не пречи да има имплантиране на предварително подготвени и замразени ембриони, осиновени, износени от друг и т.н., но чак пък толкова не бих предполагала.

# 681
  • България-Швейцария
Това добре, обаче тогава втората част увисва нещо ( с предаването към поколенията), но предполагам, че журналистите са сглобили кратко резюме от по дълго изказване и са пооцапали пейзажа.
Аз го разбирам така - въпросният ген й е предаден по рождение, рискът за нейните деца (независимо дали са родени преди или след интервенцията, на която се е подложила) е по-висок дори отколкото за нея самата.

# 682
По подразбиране от интервюто й в НЙТ яйчниците са наред. Което не пречи да има имплантиране на предварително подготвени и замразени ембриони, осиновени, износени от друг и т.н., но чак пък толкова не бих предполагала.
А аз го предполагам. Даже го и очаквам в близко бъдеще.

# 683
А аз го предполагам. Даже го и очаквам в близко бъдеще.

Сурогатни майки ползвали съвсем здрави знаменитости С.Дж.П. да речем.

Отделно Джоли винаги може да осинови още поне 10 хлапета, дори да реши да подобрява рекордите на Миа Фароу или на Жозефина Бекер.

Но това си е нейна работа нали.

Хайде ние да се придържаме към рака, наследствеността, профилактиката и превантивните решения

# 684
  • Варна
Джой, не разбирам как би си излъскала перцата на секс мацка Анджелина с тази мастектомия!
От съжаление да я боготворят ли! Случилото ѝ се, вкарвам в графата "всяко чудо за три дни". Даже е зле за приемането ѝ като секс-мацка. Мъж от съжаление да я пожелае виртуално... newsm78

# 685

извинявам се за невежеството, но яйчниците не могат ли да се стимулират хормонално да произвеждат яйцеклетки и без наличие на млечни жлези? Ако съвсем съм пропуснала важни детайли и не ти се обяснява, ок, просто ми стана интересно извън темата

# 686
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Стейси, тя имидж на секс-мацка отдавна не гони. Сега е благородна, смела, стремяща се да спаси света Grinning. Дори и само в светлината на развитието на нашата тема можеш ли да кажеш, че не и помага това събитие?

# 687
Така. Нямах време следобед да участвам активно в тази мъдра дискусия. Преди три или четири години това беше причината да спра да пиша в този иначе така нежен форум пълен с жени разбиращи от всичко. Явно и аз съм поредното тъпо парче щом се върнах в такава тема.

Да вземем темата под друг ъгъл. 87% хипотетична възможност, а може би и 13% никакво заболяване. Това е животът, мистерия. Не е до процент или уравнение, животът е изпитание. И или вярваш в това, което си, или не можеш. Има деца, които умират от рак още като бебета, има родители, които се сблъскват с реалности, за които не ми се и мисли, никой не е станал публичен за да "събуди" непросветените. Мисля, че точно когато става дума за смърт няма защо някой да ни просветява.
Кой може да каже от какво ще умреш? И кога.
За мен е даже малко разочароващо, аз не бих си махнала частите от тялото така бързо, може би защото съм дълбоко позитивен човек. А и имам много черен хумор. Ако си махна нещо си то тотава ще ми се случи непременно най-големият абсурд. Ако утре Анджи биде ухапана от комар в Африка, се разболее от малария, какво става? Не, то вече има скъпи и хубави таблетки срещу малария.

Питам се какво би било ако всички направим генетични тестове. Тогава половината ще искат да се гръмнат. А една малка част като мен ще си каже, че гранация 100% няма.

# 688
  • София
О

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 22:17 от Andariel

# 689
  • До хладилника, който обичам
извинявам се за невежеството, но яйчниците не могат ли да се стимулират хормонално да произвеждат яйцеклетки и без наличие на млечни жлези? Ако съвсем съм пропуснала важни детайли и не ти се обяснява, ок, просто ми стана интересно извън темата
Яйчниците си произвеждат яйцеклетки и без млечни жлези. Но тъй като заради BRCA1 Джоли има и 50% риск от рак на яйчниците, тя казва (в свободен текст) "Почнах от гърдите заради по-високият риск", т.е. следващи са яйчниците.

Общи условия

Активация на акаунт