Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 035
Чела съм тук за позната на Бу (извинявам се, ако бъркам), която беше кърмила последователно трите си деца, и пак се беше разболяла, така че... Божа работа, има ли риск, само рязането е решение...

# 1 036
Викате, ако ги беше кърмила една година рискът щеше момнеталически да намалее поне с 60 % и нямаше да е нужно да реже?  ooooh! Ама ние верно сме като на Женския пазар!

Ами аз смятам, че няма какво да се ровим как е взела решението - имала си е лекари, самата операция явно си се прилага с превантивна цел - т.е. не е някаква супер екзотика и звездна изг*зица. Всеки има право да решава за собственото си здраве, в крайна сметка.

Колко е кърмила - едва ли е пропуснала информацията как това се отразява на риска в нейния случай. Може да си е имала нейни други причини - защо е нужно да се ровим и да спекулираме какво и защо - при положение, че няма как да имаме цялата информация.

# 1 037
Викате, ако ги беше кърмила една година рискът щеше момнеталически да намалее поне с 60 % и нямаше да е нужно да реже?  ooooh! Ама ние верно сме като на Женския пазар!

Не, Жаве, просто ми се струва логично, че като се решаваш на толкова драстична стъпка с цел превенция, би трябвало да си изчерпал всички възможни начини преди това. Някак непоследователено ми изглежда. Иначе нейна си работа. Темата е и за превенцията, а кърменето е част от нея. А е и далеч по-малко инвазивно.

Рискът нямаше да намалее моменталически, но щеше значително да намалее.

# 1 038
 Анджелина да не би да е пропуснала да се отчете пред тема кърмене във форума? Не мое да бъде! Wink Трябва да и потърсим сметка колко е кърмила!

# 1 039

Не, Жаве, просто ми се струва логично, че като се решаваш на толкова драстична стъпка с цел превенция, би трябвало да си изчерпал всички възможни наични преди това. Някак непоследоватлено ми изглежда.

Виж, аз не разбирам много от природни науки, но си мисля, че е ясно, че става въпрос за предаден ПО НАСЛЕДСТВО ген, с много висока вероятност да бъде проявен. Тук здравословния и природосъборазен начин на живот едва ли щеше да й помогне.

# 1 040
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не съм ви чела назад, но- още ли говорим, че няма реклама зад целия тазседмичен цирк?

Tired

# 1 041
  • София
По-скоро тук се получава нещо типично във възприятието на чуждите избори и действия - щом АД е селебрити, тя не прави грешки, а щом не прави грешки и е предприела такава драстична стъпка, значи разполага с много повече и по-ценна информация, отколкото разполагам аз, следователно нейната постъпка е правилна за всички, които са с такава предразположеност.

# 1 042
Е, Джой де, аз казах, че броя кориците. Ама снимката пък била правена преди операцията й февруари.

# 1 043

Не, Жаве, просто ми се струва логично, че като се решаваш на толкова драстична стъпка с цел превенция, би трябвало да си изчерпал всички възможни наични преди това. Някак непоследоватлено ми изглежда.

Виж, аз не разбирам много от природни науки, но си мисля, че е ясно, че става въпрос за предаден ПО НАСЛЕДСТВО ген, с много висока вероятност да бъде проявен. Тук здравословния и природосъборазен начин на живот едва ли щеше да й помогне.

Прочете ли изследването, което постнах, там е обяснено добре.

# 1 044
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Е, Джой де, аз казах, че броя кориците. Ама снимката пък била правена преди операцията й февруари.
Което пак трябва да ни говори нещо май- нали не било целенасочена рекламна кампания уж, пък със снимката се подготвили още предварително Rolling Eyes. Mystic изключително правилно нарече цялата случка "нечистоплътна"...

# 1 045
Което пак трябва да ни говори нещо май- нали не било целенасочена рекламна кампания уж, пък със снимката се подготвили още предварително Rolling Eyes. Mystic изключително правилно нарече цялата случка "нечистоплътна"...

Де да знам, може да си имат един фонд такива снимки за извънредни случаи. От друга страна, снимката има подчертан драматизъм.

# 1 046
Хм...доста интересно. Значи доколкото разбрах при жени с мутация BRCA1 кърменето от една година им намалява риска от рака на гърдата с 45 %! Затова пък при жени без тази мутация кърменето от една година им намалява риска само с 4,3 %! А тези с мутация BRCA2 пък въобще не се повлияват от кърменето!

Очевидно имаме още много да четем, девойки, аз се оттеглям! bowuu

Our data support the hypothesis that hormonal and reproductive factors modify the risk of breast cancer among women with BRCA1 mutations (24). We found that 1 or more years of breast-feeding in women with deleterious BRCA1 mutations was associated with a reduction in breast cancer risk of 45%—an effect that is much greater than that seen in the general population (Sunglasses. In a large multicenter case–control study of patients with breast cancer from 30 countries, breast-feeding for 12 months or more was associated with a reduced risk of breast cancer of 4.3% (Sunglasses. In our study, we found no association between breast cancer risk and breast-feeding for women with BRCA2 mutations; the difference between women with BRCA1 and BRCA2 mutations may reflect underlying differences in the pathogenesis of cancers associated with the two genes. However, because our sample of women with BRCA2 mutations was small, it is premature to conclude that a modest reduced risk is not present in this subgroup as well.

# 1 047
  • В заешката дупка
Че ка, нали вече писахме, май не само аз, че не е задължително да се оперираш, а има и други методи. Защо се налага да го пишем многократно?

Наистина защо? Да не би да искате да кажете, че висока степен на дисплазия маточната шийка може да се лекува по друг начин освен оперативно? Да ми кажете кой е, че следващия път ако ми се случи пак, да се насоча към него, а не да трябва да взимам решение дали да се дам да ме режат. А и други да знаят ако им се случи.

При високорисковите изменения на клетките на маточната шийка оперативното отстраняване на клетките е (част от) лечението на традиционната медицина. "Другите  методи" , изключващи оперативна намеса, са приложими при определени възпаления, изменения, които са още далеч от това да бъдат високорискови.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 00:47 от ЧеКа

# 1 048
Хм...доста интересно. Значи доколкото разбрах при жени с мутация BRCA1 кърменето от една година им намалява риска от рака на гърдата с 45 %! Затова пък при жени без тази мутация кърменето от една година им намалява риска само с 4,3 %! А тези с мутация BRCA2 пък въобще не се повлияват от кърменето!

Очевидно имаме още много да четем, девойки, аз се оттеглям! bowuu

Our data support the hypothesis that hormonal and reproductive factors modify the risk of breast cancer among women with BRCA1 mutations (24). We found that 1 or more years of breast-feeding in women with deleterious BRCA1 mutations was associated with a reduction in breast cancer risk of 45%—an effect that is much greater than that seen in the general population (Sunglasses. In a large multicenter case–control study of patients with breast cancer from 30 countries, breast-feeding for 12 months or more was associated with a reduced risk of breast cancer of 4.3% (Sunglasses. In our study, we found no association between breast cancer risk and breast-feeding for women with BRCA2 mutations; the difference between women with BRCA1 and BRCA2 mutations may reflect underlying differences in the pathogenesis of cancers associated with the two genes. However, because our sample of women with BRCA2 mutations was small, it is premature to conclude that a modest reduced risk is not present in this subgroup as well.

Ам, даам. Хубаво е, преди да реагираме емоционално, да попрочетем. Simple Smile

С една проста аритметика, 87-45=42. Което пак е високо, но не е почти 90 %. В такъв случай, вече идва въпросът - при такъв процент, ще предприемете ли превантивна мастектомия?

# 1 049
Анджелина вероятно е имала по-голям % вероятност да се разболее от рак, но с кърменето ги е намалила на 87%... Колкото е могла, толкова е кърмила... Все пак има не едно и две деца без да смятаме милионите й такива по света... От де внимание за всичките...  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт