Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 065
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Бумър, явно си мислиш, че само ти можеш да четеш. Да, ама не Laughing. Освен това някои освен да четем и да се надъхваме, можем и да мислим.

# 1 066
  • София
Точно заради това не виждам никакъв смисъл точно личното й решение на база лични изследвания и лични резултати да се генерализира и да се развява като знаме.

Тя ли го развява?

А, не, хич не го развява тя! Съвсем случайно е дала интервюта, съвсем случайно се е оказала на корицата на Тайм, съвсем случайно нейният ПР се е заел с всичко! Тя, горката, е едно малко бяло зайче, което нищо не знае и нищо не разбира, горката жертва на известността си!

# 1 067
  • София - Рим и обратно
A какво, да се крие в ъгъла ли? Да могат жълтурковците да направят от мухата слон, щото няма как да се скрие факта, че Анджелина си е отрязала гърдите. Не виждам нищо ненормално в изявлението й.

# 1 068
А, не, хич не го развява тя! Съвсем случайно е дала интервюта, съвсем случайно се е оказала на корицата на Тайм, съвсем случайно нейният ПР се е заел с всичко! Тя, горката, е едно малко бяло зайче, което нищо не знае и нищо не разбира, горката жертва на известността си!

Е, какво - да се крие ли? Да отказва да отговаря на въпроси по темата?

Това пък точно какъв знак би дало? Че е срамно да имаш предразположеност към рака? Че е неприлично да се говори за мастектомията?

# 1 069
  • София
Хайде сега, да се крие в ъгъла! Жълтурковците й били проблемът! Глупости! От февруари до май жълтурсковците си трайкат, пък тя сигурно се е уплашила от тях и затова решила да се развихри по медиите! Наистина ли я мислиш за толкова безпомощна и подвластна на милостта на медиите? Кому е нужно изявлението й? Имала фамилна история -> изследвала се  -> получила резултати -> взела решение  -> изпълнила решението. Толкоз! Нататък е просто ПР и свободни интерпретации на населението.

# 1 070
  • София - Рим и обратно
Аз не видях кой знае какво развихряне. Чух едно изявление. Нормално е да последват и няколко публикации. Може би аз не съм се ровила, че да се натъкна чак на развихряне. Дори по нашите медии, дето Умрат да разтягат локумите на американските знаменитости, не чух нищо повече от един репортаж.

# 1 071
Кому е нужно изявлението й? Имала фамилна история -> изследвала се  -> получила резултати -> взела решение  -> изпълнила решението. Толкоз! Нататък е просто ПР и свободни интерпретации на населението.

Аз съм 100% сигурна, че щеше да се разбере в един момент - дори и без тя да казва сега.

# 1 072
  • София
Да, бе, да, "само" едно изявление! С много добре пресметнат ефект.

И какво, решила да изпревари, че евентуално, някой ден (някъде в неясното бъдеще) щяло да се разбере! Вие верно ли вярвате на тези неща? Нейното е учебникарски пример как от едно лично решение се прави ПР събитие.

# 1 073
  • София - Рим и обратно
Кому е нужно изявлението й? Имала фамилна история -> изследвала се  -> получила резултати -> взела решение  -> изпълнила решението. Толкоз! Нататък е просто ПР и свободни интерпретации на населението.

Аз съм 100% сигурна, че щеше да се разбере в един момент - дори и без тя да казва сега.
И щеше да е много по-раздуто и жълто. Но поне нашенската бг мамска морална комисия щеше да е по-снизходителна Laughing.

# 1 074
Това, което правя засега, е да провеждам консултации с лекари за вероятността да ми се случи на мен/засега само по отношение на карцином на шийката на матката/, да чета и да си провеждам редовно профилактичните прегледи.  ... но не ми е хрумвало да поискам да ме "изчистят" заради вероятността

Аз и преди го зададох този въпрос, на тези, които казват, че не биха си рязла нищо заради едната вероятност. Правите ли си цитонамазка и защо?

Че ка, ти попита защо ходим на цитонамазка. Отговаряме ти защо.
И допълваме, че ходенето на цитонамазка не е двустранна мастектомия с изцяло превантивна цел без наличие на каквото и било изменение, пък било дори доброкачествено, обоснована само с някакви имагинерни проценти вероятност, неясно как пресметнати. И при наличието и на други методи за превенция. 
Та какво общо има "нерязането" на здрава тъкан при проценти, неясно как изчислени, с цитонамазката? Ако пак ще си пишем, че ставало въпрос за "вероятности" става нелепица. Поради вече изписаното. Или цитонамазката и рязането са аналогични?

Това не е здрав човек, а човек, който най- вероятно ще развие болест. Така махат бенки на предразположени към рак на кожата.

Така се изрязват и тъкани от маточната шийка след цитономазка когато се открият изменения с голям риск да се превърната в ракови, въпреки че не са такива. Аз затова питах.  Правите ли си цитономазка и защо?

Ами не е точно "така", видно от линка, пък и от разговори с лекари, тъкани не се изрязват винаги "така", има и "ако", допълнителни изследвания, вкл. и при група V. А лекари често препоръчват и друг тип лечение и следене.
А за бенките не ща и да споменавам, вече писах за човек, който след "така" премахната превантивно бенка е на химиотерапия.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:44 от Judy

# 1 075

И щеше да е много по-раздуто и жълто. Но поне нашенската бг мамска морална комисия щеше да е по-снизходителна Laughing.

Да бе, надявай си се. Simple Smile Тогава щеше да е виновна, защото се е срамувала или защото го е крила, за да печели повече като секс символ и какво ли не. Угодия няма, то е ясно...

# 1 076
  • София
А за бенките не ща и да споменавам, вече писах за човек, който след "така" премахната превантивно бенка е на химиотерапия.
Защо, хистологията е показала проблем с бенката или заради некадърно рязане е възникнал проблем?

# 1 077
Защо, хистологията е показала проблем с бенката или заради некадърно рязане е възникнал проблем?

Не знам, никой не му е казал, поне аз не знам и няма да му каже, напр., че е второто.
Все си мисля за това "некадърно рязане". Какво представлява? Непремахване на всичко, което е следвало? А как се установя какво и докъде следва да се премахне? Не само за бенките, а и за тумори, при които след време се проявява рецидив /сега е така с друга моя позната- рецидив след операция и химио/. Вероятно не са резултат на "некачествено изрязване", просто организмът е склонен към такива образувания.
Премахване бе препоръчано от кожен лекар, тя имала апаратура в кабинета, първо правела изследвания и човекът се навил да отстрани. Баща ми също ходи преди 2 години на такава процедура за отстраняване на няколко. Засега е добре, но аз се притеснявам много. При татко си беше чиста превенция. Нямаше биопсия.

Аз имам много бенки, по наследство, и баща ми е така. След този случай само се наблюдавам и се отказах да ходя на подобни превантивни намеси. Иначе съм мислила дали да не опитам преди това.
Още помня и "Ракова болница" на Солженицин. Имаше и там такъв случай обсъждан- майка лекар отстранява бенка на сина си превантивно, след което в рамките на месеци той развива рак. Пък тук е съвсем реално, веднага се сетих за книгата.

Сега се сещам за едно дете на позната, при което бе премахната бенка преди години. Майката много се притеснява и прави редовно изследвания. Сега има нова бенка, която предлагали да се махне, на друго място обаче. Засега не смеят.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:57 от Judy

# 1 078
  • София
Ако това е заради ПР можеше доста по-добре да се справят и доста повече полза да извлекът от ситуацията. Можеше още преди да го направи, да пусне писмо че смята да го направи. Тогава щеше да има много повече медийни прояви. Тва ако беше Кардашиян щеше да излъчи на живо самата операция. Нали се сещате какво можеше да е ако наистина целта и беше да си прави ПР.

# 1 079
Да не забравяме, че много малко от нас знаят точно какво е
личността на Анджелина Джоли. Преди всичко, тя е образ на
перфектната жена и не може да се лъжем, че този образ не е
до голяма степен още по-митологизиран от факта, че А. Дж. е
на практика Лара Крофт.

А защо не е кърмила по-дълго...ами не знам дали е реалистично
толкова зает човек да организира логистиката на дълго кърмене на
близнаци. Може би да си наеме асистентка с чартове, която да
разнася близнаците по света навреме за следващото им кърмене,
като се съобразява с часовата разлика и нивата пролактин в системата
на майката. Това ще е по-голям ужас и от Дяволът носи Прада.

Утрепало се е за чиклит: професионална майка с "цели" относно
кърменето наема друга жена, която да й помага с реализирането
на тези цели. И така две години лактационен ад на земята.

Ако нямате нищо против, идеята е запазена.

Общи условия

Активация на акаунт