Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 170
Кьрменето намалява риска от рак?Защо?Някой може ли да обясни кратко Hug
Статистика, баце, проценти... Flutter

Наречете ме тъпа, обаче и аз за същото се замислих - ако за две гърди рискът, установен на база наличие на генната мутация, е 85 процента, то при отстраняването им и оставане на малко тъкан, изведнъж рискът се сваля на 5 процента. Те на квадратен сантиметър "разгъната застроена площ" ли го смятат? Нали генът е все същият и пак има тъкан, значи пак могат нормалните клетки да мутират в ракови, какво значение има с колко нули са като количество?  newsm78

То по същата логика, жените с по-големи бюстове са по-застрашени поради наличието на мноооого място за заразяване... Има ли впрочем такава статистика - че по-цицестите боледуват повече от рак на гърдата (а по-главестите от рак на мозъка)?  Thinking

От тази тема разбрах следното-гените се разполагат в различни части-като  изрежеш някой чаркалак  от себе си, изхвърляш и гените.
Интересно какво става обаче като заболeeш веднъж,оздравeeш по някакъв начин- изрешеш само туморите,а запазиш здрави части, и после къде отиват тези гени,та не правят повече проблеми?Или своевременно са преминали в болната тъкан и са ги махнали?  newsm78

Колкото по- слаб, значи, толкоз по- ниски проценти.  Sunglasses

Ох, стана петъчно- следобедно вече.  Simple Smile

# 1 171
  • София

И това не е доказано и се базира само на процентни спекулации и статистики-стъкмистики.

# 1 172

И това не е доказано и се базира само на процентни спекулации и статистики-стъкмистики.

http://jnci.oxfordjournals.org/content/96/14/1094.long

# 1 173
Колкото по- слаб, значи, толкоз по- ниски проценти.  Sunglasses

Шшт, стремежът към нулевия размер още не е преминал...

# 1 174

Алексче липсваше ми сутринта  Hug

Искам бонус от ЛЛЛ  Whistling

Цитат
Кърменето защитава жената от рак на гърдата по няколко начина. То потиска менструалните цикли, което означава по-малко излагане на женския организъм на хормона естроген. Лимфната система в гърдите, която е важна за поддържане на чистотата на тъканта, се развива напълно по време на бременността. Сученето на бебето поддържа високи нивата на окситоцин у майката. Всъщност жените, които не кърмят, могат също да се възползват, като масажират гърдите и зърната си, което води до освобождаване на окситоцин.

окситоцинът, който е един от хормоните в човешкия организъм, може да съдейства за предотвратяване на рака на гърдата, тъй като спира растежа на раковите клетки в гърдата в лабораторни условия. Окситоцинът е отговорен за много неща, включително и за общото усещане за щастие, за контракциите, за рефлекса за потичане на млякото при кърмене. Любящото и нежно докосване кара нашето тяло да освобождава окситоцин.  Това се случва при стимулирането на зърната, когато бебето суче от гърдата. (Може би всички бебета, които си играят с едното зърно, докато сучат от другото, правят услуга на майките си!) Това обяснява отчасти защо кърменето и сексуалната активност понижават риска от заболяване от рак на гърдата при жените.

Жените, които не кърмят, могат да се възползват от окситоцина, като редовно масажират зърната на гърдите си. И не забравяйте прегръдките и приятелското докосване, което също помага за отделянето на окситоцин.

Дали Брад Пит е масажирал достатъчно Джоли, е въпросът, който напиня у мен  newsm78  hahaha

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:15 от Бумър

# 1 175
  • Варна
ОМG Не се затормозявай излишно, явно ти се явява непосилно да асимилираш някои факти.  Hug
Както виждам, не си сама в това.

# 1 176
Фактите са едно, твърденията и възможностите- друго.
"Може да съдейства"- честни са били, поне.
Докосвайте се любящо и нежно. Идат и почивни дни.

Още един опит за обяснение:
"кърмене и бременност - някои проучвания показват, че кърменето намалява риска от рак на гърдата, особено ако то е по-продължително - една или повече години. Това може да се дължи на факта, че кърменето намалява общия брой на менструалните цикли, така като и бременностите. В проучване се доказва, че по-продължителното кърмене и повечето на брой бременности, може да намали наполовина риска от рак на гърдата."
http://www.puls.bg/illnes/issue_109/part_6.html
Живи 50%! Неоперативно.
Дали у нас има проучване по етноси се запитах веднага аз. Заради броя бременности.

Не ме питайте какви са проучванията. Аз само цитирам. Както и останалите.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:22 от Judy

# 1 177
  • София

Алексче липсваше ми сутринта  Hug

Искам бонус от ЛЛЛ  Whistling

Цитат

Това са само празни приказки, нямащи нищо общо с реалността. Познавам 3 жени с РМЖ, една от тях почина преди няколко месеца на 46 год. И трите са родили сравнително рано и кърмили продължително. И не познавам нито една нераждала и некърмила, която да страда от заболяването. Но дори да приемем, че моите наблюдения са крайно ограничени и нищо незначещи, твърденията, че кърменето намалява риска от рак, продължават да бъдат недоказани и спекулативни. Точно толкова, колкото и процентите риск.

# 1 178
ОМG Не се затормозявай излишно, явно ти се явява непосилно да асимилираш някои факти.  Hug
Както виждам, не си сама в това.
Верно,непосилно е.Може би ти можеш да обясниш тези прости работи на неразбралите като мен.

Докосвайте се любящо и нежно. Идат и почивни дни.

Китайците даоисти казват 4 пъти в седмицата-единият задължително в неделя-не знам защо.

# 1 179
ОМГ,

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120306131254.htm
http://erc.europa.eu/succes-stories/exercise-changes-chemical-marks-dna

"ДНК може да се промени"

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:33 от Christian

# 1 180
Намалява риска, не го изтрива с вълшебна пръчица.

# 1 181
Синтетичен окситоцин играе ли сьщата роля?

# 1 182
Синтетичен окситоцин играе ли сьщата роля?

Има и самомасажна техника препоръчана.

# 1 183
Дали Брад Пит е масажирал достатъчно Джоли, е въпросът, който напиня у мен  newsm78  hahaha

Mr. Green

Като сме я почнали, носете и по-свободни сутиени, именно заради лифната система. Без разните му уондърбра и прочее, с които си ги вдигате на вратО. Crossing Arms

# 1 184

Има и самомасажна техника препоръчана.

Със сигурност поне е по-приятна от молитвите  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт