Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 335
Аз пък съм в потрес от безумието на Ангелина, затова пиша толкова активно в темата.

не е безумие , има си и основания ,
 има разказ на лекаря й ,  много е сериозна операцията и въобще не е  да са махнали само вътрешната  част на гърдите ...

# 1 336
Също и това:

"Актрисата обаче пропуска да спомене, че 90% от тези смъртни случаи нямат нищо общо с BRCA1. Това е така, защото повечето жени нямат този ген и защото повечето случаи на рак на гърдата имат по-сложни причини".

От сп. Мениджър.
А това на кого го казваш и кое му е важното?
Тук коментираме казуса  да си носител на въпросния ген.
Никой не прокламира масова мастектомия сред женското население.

Важното му е, че всъщност няма връзка между носителството на мутиралия ген и РМЖ.

Звучи ми като взаимовръзката тютюнопушене - рак на белия дроб... Ако си пушач, ракът ти е от това, но ако не си, причините са мноооого по-сложни...

# 1 337
  • София
Абсолютно, аз споменах по-назад. Близо 90 процента от болните от рак на белия дроб са пушачи, ама връзка нямало. Тук еди-колко си процента от носителите на гена заболяват, ама пак връзка нямало.

Сядай гледай мача ти, че ще вземат скоро ваксина да измислят, съвсем ще си загубите съня.

# 1 338
Абсолютно, аз споменах по-назад. Близо 90 процента от болните от рак на белия дроб са пушачи, ама връзка нямало. Тук еди-колко си процента от носителите на гена заболяват, ама пак връзка нямало.

Виж сега, има известна разлика между това 90% от болните от рак да са пушачи и 90% от пушачите да се разболяват от рак.  Wink

# 1 339
  • София
А аз какво съм написала, та не ти е ясно?
С безсмъртни пушачи не споря.

# 1 340
Анджелина една ли толкова безотговорно и прибързано е взела това решение. Имам позната в чието семейство едва ли  не всички жени са починали от рак на гърдата и на нея са и предложиха да си направи генетичен тест за да види какъв е риск, макар че в нейния случай си е повече от очевидно...Та ако някоя от нас е в подобно положение, дали няма да прежали гърдите си за да остане жива?

# 1 341
А аз какво съм написала, та не ти е ясно?
С безсмъртни пушачи не споря.

Има огромна разлика.Ти не я ли виждаш?

Виж сега, има известна разлика между това 90% от болните от рак да са пушачи и 90% от пушачите да се разболяват от рак.  Wink

# 1 342

Сядай гледай мача ти, че ще вземат скоро ваксина да измислят, съвсем ще си загубите съня.

Чакай да помисля... Ако си пушач и се разболееш от рак на белия дроб, каква е вероятността да ти кажат, че е от цигарите и каква да търсят друга причина?  Thinking   Т.е. при непушачите причината може да е, защото са руси (да речем), но при русите пушачи причината задължително е в цигарите... Ей такава е връзката... Та и с този ген - ако го имаш от него ще да е, но ако го нямаш причините са сложни и разнообразни...

П.С. Не мисли за моя сън, спя си аз като пън, пък кой каквито ще ваксини да измисля...  Mr. Green  Да му прави сметка, който ги ползва...  Laughing

# 1 343
Елица, що ти трябваше да споменаваш Мръсната Дума.  Laughing

# 1 344
  • В заешката дупка
Но принципно знам, че не се реже веднага, без да са направени допълнителните изследвания, които доказват наличие на патологично изменение и да си го напиша в прав текст- вкл. и на злокачествени образувания.

Не знам от къде и какво знаеш, Джуди, но аз лично съм минавала през това. И лекарите държаха много ясно да ми обяснят, че нямам ракови образования, но има вероятност да станат такива ако не се премахнат. Вероятност.* Това е превенция. Искам да чуя за някой лекар, който при висока степен на дисплазия на маточната шийка ще каже на пациент - чакай да видим дали ще станат ракови, че тогава чак да ги махаме.

Цитат
По тази причина за класификацията на вътреклетъчните изменения се използва системата Bethesda. Тя включва 2 групи вместо 3:

1. Ниска степен увреждане( Lou Grade Sqvamous Intraepithelial Lesion-LGSIL ),която съдържа групите HPV (жените само носителки на вируса) и CIN1.
2. Висока степен увреждане (High Grade Sqvamous Intraepithelial Lesion-HGSIL),която съдържа CIN2 и CIN3.

Първата група има голяма вероятност да се „самоизлекува”, докато втората има голяма вероятност да се развие в Рак и се смята за предраково състояние.

Заболяването не предизвиква симптоми и обикновено се открива при един PAP-test или една Колпоскопия.

Лечението е различно според стадия. При жени с LGSIL обикновено се препоръчва наблюдение/на 6 месеца PAP-test и веднъж годишно Колпоскопия/, защото както казахме по-горе вероятността за „самоизлекуване” е твърде голяма. При HGSIL методите са или радикални (оперативно отстраняване на матката и шийката) или локални.

Радикалните методи се предпочитат при по възрастни жени, които имат и друга гинекологична патология.

Локалните методи биват разрушителни/криопиксия, изгаряне с електрически ток (или премахващи) Конусовидна резекция с нож, Конусовидна резекция с Laser CO2 и резекция с Large Loop Excision of the Transformation Zone (LLETZ). Последните методи имат по голямо предимство, защото при тях се отделят тъкани за хистологично изследване и ни подсигурява и окончателна диагноза.

*При това твъобще не е толкова висока. Аз съм срещала цифри между 20% и 60%.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 09:54 от ЧеКа

# 1 345
Елица, що ти трябваше да споменаваш Мръсната Дума.  Laughing

Щото не може да е по темата... Заядлива е и когато не си на нейното мнение все ще намери за какво да се закачи... Ако всички бяхме така до къде ли щяхме да докараме Форума...  Laughing  Сега, Елица, може да се разровиш из старите ми публикации и да ги изкоментираш ни у клин ни у ръкав в тази тема...  Laughing

# 1 346
Виждам, че си в постоянна готовност да паднеш до нейното мизерно ниво, мда.

# 1 347
  • София
Не знам от къде и какво знаеш, Джуди, но аз лично съм минавала през това. И лекарите държаха много ясно да ми обяснят, че нямам ракови образования, но има вероятност да станат такива ако не се премахнат. Вероятност.* Това е превенция. Искам да чуя за някой лекар, който при висока степен на дисплазаия на маточната шийка ще каже на пациент - чакай да видим дали ще станат ракови, че тогава чак да ги махаме.

А наличието на висока степен на дисплазия какво общо има с наличието на ген? Ти говориш за предраково състояние с проявени клетъчни изменения, които евентуално могат да доведат до рак. При Ангелина няма предракови състояния и клетъчни изменения, има само установен дефектен ген.

# 1 348
Александрия, ако всички жени в семейството ти са починали от рак на гърдата, дали няма да побързаш да махнеш твоите и без да имаш ракови клетки ?

# 1 349
  • София

Чакай да помисля... Ако си пушач и се разболееш от рак на белия дроб, каква е вероятността да ти кажат, че е от цигарите и каква да търсят друга причина?  Thinking   Т.е. при непушачите причината може да е, защото са руси (да речем), но при русите пушачи причината задължително е в цигарите... Ей такава е връзката... Та и с този ген - ако го имаш от него ще да е, но ако го нямаш причините са сложни и разнообразни...

П.С. Не мисли за моя сън, спя си аз като пън, пък кой каквито ще ваксини да измисля...  Mr. Green  Да му прави сметка, който ги ползва...  Laughing
Не, бе, я помисли пак. Причината при всички случаи не е една, обаче, както и при пушенето, генът оказва голямо влияние. Както при пушачите рискът се повишава драстично, така и при носителите на гена.
Сега, ако някой може да борави само с кръгли числа и прости сметки, признава само 100 процентови гаранции, ясно е, че няма как да го асимилира.

Никви публикации не ти преглеждам, имам добра памет и си спомням една разпенявена сектантска тема за петиция против ваксините от преди години. Освен това не виждам да се криете, с господина сте се накичили с титли, подписи. Ще си коментирам, каквото си искам. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт