Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 380
Пред перспективата човек да си умре, често продава и къщата си, за да се консултира. Не зная дали ти си се сблъсквала с такива дилеми при други хора, но аз съм виждала как хората на улицата остават, само и само да търсят консултации и евентуално последващо лечение за близките си.

Айде сега. Ясно е, че от тези, дето ще си продадат къщата (ако имат такава), ще го направят (примерно) 10%. От тези, дето това им е несъществен разход, ще го направят 100%.

Тъй че айде да не спорим дали повечето пари купуват (при желание) по-добра здравна грижа.

Troy, т.е. казваш, че е възможно теоретично да е изследвала момиченцата още като ембриони? Това би обяснило сигурно слуховете (не знам дали бяха потвърдени) за ин витро процедурата.

Явно не съм ти разбрала въпроса. Мислех че питаш за Анджелина а не за ембриона. Предполагам че могат да направят някакъв генетичен тест използвайки околоплодната течност.

Александрия, явно е че нямаш представа какво е референция и за какво служи Wink

# 1 381
Oх, Андариел, понякога имам чувството, че мислите ти се блъскат като топките на тотализатора- с такава сила и в толкова различни посоки.
За какво точно философстваш и спориш две страници? Че Анджелина Джоли има по големи възможности от средностатическия човек по отношение на време, място и финанси? Че живеещите в страни с по добро здравеопазване имат по добра превенция, лечение и по ниска смъртност? Че средностатическия човек няма капацитета- нито като време, нито като достъп, нито като налични знания- да се самодиагностицира, вкл. да си направи профил за потенциалните рискове? Че малцина от хората имат пълни и точни данни за всички възможни наследствени болести в рода им?
Като се изкатерите на некой пиедестал, пък като заразмахвате пръстче..

# 1 382
# 1 383
  • София
Рокси, ако обичаш, не се заяждай с мен, защото хич не ми се ще да ти отвръщам! Тотализатор-нетотализатор - гледай си твоите мисли и не бери грижа за моите! После да не кажеш пак, че някой те преследвал из темите! Ако имаш нещо по същество да коментираш казаното от мен - ок, но не така грубо да играеш! Толкова ли много държиш да се опитваш да ме обиждаш? Продължавай, белким ти стане по-ведро на душата, ама надали!

# 1 384
Коментирам по същество и зададох около 5 въпроса.

# 1 385
Да, повечето пари купуват по-добра здравна грижа. Но го има и ореолът на селебритито, защото щом е АД, значи няма начин да греши, защото имала пари, връзки, живее в САЩ и пр.

Ми той ореолът е в главите на останалите (в случая твоята). Simple Smile Аз примерно въобще не слагам ореоли нито на Анджелина, нито на другите известни хора. Професия като професия - по дефиниция е свързана с повече публичност. Това 100% носи много негативи в личен план.

Никой не е казал, че няма начин да греши, обаче нека признаем, че е имала достъп до по-добри специалисти, отколкото има баба Иванка от Горна Оряховица. Надявам се, че няма и ти да минеш в лагера на твърдящите, че за всичко шансовете са 50:50 и че едно GP от Лясковец е точно толкова спец по ракови заболявания и наследственост, колкото и професор от университет, в който са заминали 5-6 Нобелови награди по медицина.

С Рокси съм съгласна.  Peace

# 1 386
  • София
След първото ти изречение за топките, изобщо не ме интересуваше какво си писала нататък! Едва ли очакваш за "здрасти" да се изплюеш по някого, и да очакваш той да те слуша търпеливо какво му казваш. Ако обичаш, не се занимавай с мен, защото ще се наложи да ти отвърна, а не искам!

ДжейПи, ореолът е описан, а аз само го регистрирам като наличен в случая. И е в главите на останалите, е, да и в моята е понякога, но понеже зная за наличието и мога да разпозная този ефект, успявам в един последващ момент да го отстраня като фактор и да пренаредя по важност останалите фактори. Също така, няма нужда да набутваш Лясковец, защото не се знае дали няма и някоя лелка от лясковец да си е правила въпросното генетично изследване. Вече казах, че парите дават по-големи възможности, но за щастие интернетът е измислен, и човек може да се свърже с всяко светило, или поне да опита да се свърже. Хората пращат изследвания за консултации по цял свят.

Не се съмнявам, че ще си съгласна с всеки, който пее в твоята тоналност.

# 1 387
Охххх поредната тема , която се превръща в пълна драма за Андариел Simple Smile
Дай малко по спокойно бе жена и не търси конспирации за заяждане и не знам си още какво Simple Smile
Това безработие ти се отразява много зле да знаеш. Peace

# 1 388
...но понеже зная за наличието и мога да разпозная този ефект, успявам в един последващ момент да го отстраня като фактор и да пренаредя по важност останалите фактори.

Щом казваш.  Laughing

Съвсем приятелски ти съобщавам, че отстрани изглежда като принципно неодобрение единствено поради факта, че някой е селебрити и следователно е нещо като различен биологичен вид - неговите мотиви могат да са единствено пари и/или слава, но не и да са съвсем нормални и обясними с конвенционални неселебритски средства.  Peace

# 1 389
  • София
точно това е, че селебритито е обикновен човек, но произвеждането му в селебрити му добавя някакъв ореол. И дори не важи само за селебрититата, а за къде по-тривиални случаи. Хората усещат важността на този ореол, затова и се кичат и показват с всякакви титли - за да ги възприемат като по-авторитетни.
Конкретно в случая с А.Д. може да са прости съвпадения, че е огласила точно сега резултата от решението си и делата за патента, а може и да не са, но така или иначе остава съмнение. Аз си написах още в началото - имала проблем - решила го. Но кому е нужно разгласяването му? Ако толкова й е скъп личният живот да си остане личен, то не би била барабана от корицата на Тайм. И то точно на Тайм.

# 1 390

Най-сетне. За същото говоря от началото на темата, минус научното подплатяване на аргументите. Благодаря за статията. Peace

# 1 391
  • София
Понеже не вярвам в достоверността на предположенията за чуждите мотиви най- често меря постъпките по ефекта, който реално предизвикват. От АД постъпката има един солиден ефект и той завихрила се дискусия не само у нас, но по света, за това кога как и защо трябва да се взимат превантивни крути мерки. Дори извън научните среди някои хора не само се пенят, но разсъждават. Лично аз съм доволна от това, хората трябва да разсъждават по- често, да четат, да проучват въпроси, които ги интересуват. Вече по конкретния проблем, за радост кардиналните решения си остават за науката и специалистите поне засега.

# 1 392

Най-сетне. За същото говоря от началото на темата, минус научното подплатяване на аргументите. Благодаря за статията. Peace

А дали въпросния учен написал статията има медицинската история на АД за да прави такива изказвания ?
Не подлагам разсъжденията му на съмнение, просто знам че в медицината за да направиш такива радикални изказвания трябва да си много добре запознат с медицинската история на пациента Wink а всеки пациент е различен и се вземат под внимание много други фактори, като психично здраве, семейна среда , социален статус и други Wink
Предполагам , че за да мине под ножа е минала дори през психолог, така че да вземеш това решение и някой да ти направи след това операцията  не е толкова лесно!

# 1 393
По стечение на обстоятелствата, точно снощи на канала Да Винчи гледах филмче за проекта за човешкия геном, като показаха за един пример семействата на двама еднояйчни близнаци. На единия близнак му се раждат 3 деца, като първите две се развиват нормално и са вече големички, но третото започва да се държи "странно" след като става на шест месеца и установяват, че има генетичното заболяване, извинете, името му ми изхвръкна от ума (но беше от две имена с тиренце). Увреден е някакъв ген, който трябва да произвежда някакъв ензим, който да унищожава мастни (май мастни бяха) клетки в мозъка, обаче тези мастни клетки се размножават и притискат мозъка и бързо го унищожават, и децата регресират много бързо и едва доживяват до възраст от 5 години. Другият брат и снахата тръгват да четат и да помагат, и се оказва, че тяхното 6-месечно бебе също започва да проявява странните симптоми и се оказва, че и това дете носи този ген. Срещал се често при евреите Ешкенази, и двамата родителите трябва да са носители, за да се прояви. Тук очевидно не само бащите, но и майките са се оказали носители, но при единия от три деца, на двете им няма нищо. Явно не всички деца от едно и също семейство го развиват. По подобен начин едва ли всички жени с обсъждания тук ген се разболяват, но явно страх лозе пази и на хората не им се рискува, особено ако имат тежка семейна история.

Не си разбрала почти нищо и това горното, като изводи от твоя страна е тотално погрешно. Малко по-късно ще обясня подробно защо.
Вкратце, в описаният от теб случай, децата(здравите) или не наследяват изобщо повредения алел на гена или заболяването изисква дадения ген да е в определено алелно състояние(рецесивно или доминантно, не мога да преценя от дадената информация.).
В случая с BRCA, няма нужда да се гадае тя наследила ли е или не кофти мутациите. Доказано е, че е. Това става с генетичния тест. Не е въпрос вече на предположение.
Утановено е, опитно, не стъкмистически, че 870 от хиляда жени с такива "мутации" като нейните имат лош, агресивен, труднолекуващ се и раннопроявяващ се рак на гърдата. На нея е оставен избора дали да разчита да е от 170/1000 късметлийки.

# 1 394
Това, че вие бихте живели спокойно и пълноценно, ако имате риск от 87 % за рак, не значи, че всеки го може. Приемете, че има хора, които ще го мислят ежедневно и ще се притесняват. Та това живот ли е?

"Когато хората са изложени на много висок риск да им се случи нещо лошо, превантивната намеса по принцип е нещо правилно; тоест, ползите най-вероятно ще са по-големи от вредите...

...Няма един правилен избор за жена в положението на Анджелина Джоли, но тя вероятно е взела правилното за себе си решение. За щастие, това е стъпка, която повечето жени не се налага да правят."

Нека не осъждаме чуждите избори за собственото им здраве, ако не ни касаят.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт