помощ за аборт

• 4 706
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
хахаха това с престарелите първескини ми хареса  Laughing Laughing Laughing
Успех,Гери и от мен  Hug Лека бременност и още по-леко раждане   bouquet
много благодаряяяя  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 16:14 от Botten Mary

# 46
Аз родих на 26. Но бих посъветвала всички да раждат поне 3-4 години по-късно. Да следваш и изжиееш готин студентски живот, вместо да сменяш пелени, да заработиш и да успееш да се стабилизираш за още няколко години, да направиш планове за дом, доходи и бъдеще - и тогава да дойде естествено реда на децата.
Глупости. Родих първото си дете ма 22, второто на 28. Имам висше обазование, 11г трудов стаж, апартамент, работя в 2 солидни фирми на доста добри позиции, изживях прекрасен студенстки живот, при все че работех в това време и родих в 4ти курс. Нищо естествено няма в това тях да ги друса пубертет, мене критическа.

Те и циганките раждат още преди пълнолетие, демек всеки си знае.
Колко пъти трябва да напиша, за да влезе в главиците на ограничените потребители - че изказвам лично мнение и не карам никого да се съгласява?
Не мога да повярвам също как се насърчават чак самотните родители в тази тема, все едно е някаква гордост или неземен успех... ooooh!
Ми не изказваш лично мнение, а съветваш. И изкарваш жените, родили абсолютно време, едва ли не неуспели, заробени и т.н. Ограничена или не, престарели първескини за пример не ме кефат.

Да, съветвам, защото темата е такава. Има заглавие и първи пост, на които реагирам. Обяснявам моето виждане защо е такова. Съжалявам, но студентство и бебе не е идеалния вариант, а само възможен, но труден такъв. Някак не можете да правите разликата между това – кое е добре да се планира и това, което ти се случва към момента – дали ще се справим с него. Различни неща са.
Аз не намирам за отговорно и нормално да раждам и да чакам мама да ми гледа бебето. Сори.

И колкото и да си пишем - авторката все още като гледам не е казала на мама. Да вземе да действа по-бързо, това е последния ми съвет към нея.

# 47
  • София
Мче на мене мама не ми е гледала децата. И двете са ми палнирани и нарочно правени. И както това е твоето виждане по въпроса, така има и обратното. И не е никак гот да решиш, че имаш право да обощаваш и да смяташ за меродавно твойто мнение. Освен това на 23г не знам за кое точно студенство говориш, аз на 23 бях завършила университет.

# 48
Авторката определено е в доста сложно положение. Мненията ни,без значение за или против не променят факта,че последиците от решението ще бъдат изцяло за нея. Моят съвет е да поговори с бившия(колкото и да е неприятно) за да е наясно може ли да разчита на някаква помощ от негова страна. Да разгледа всички варианти за помощ,които може да осигури държавата,ако има шанс да запише  редовно обучение за да вземе помощта за студентки ще е много добре. И изобщо да си състави план за действие-определено ще се почувства по-добре. Трудностите са част от живота,няма гаранция,че ако днес сме добре,утре няма да сме на дъното или обратното.
Успех,дано всичко се подреди  Hug

# 49
Бащата, независимо дали е женен ако ще, е длъжен да поеме отговорност. Най-малкото това става чрез издръжката. Ако той не може да я плаща, я плаща държавата и после съди таткото. Ти нямаш ядове. Издръжката е мизерна, но пак е помощ, а и съда определя в какъв размер ще е.

# 50
В България в момента има над 350 000 семейства без деца. Жената (защото на 23 не е вече момиче) е забременяла с дете и заради някакъв безотговорен баща да си убие детето и да рискува да си провали тотално бъдещето е глупаво. По добре трудно бъдеще с едно дете (все ще се справи, не е първата, нито ще е последната временно самотна майка) отколкото депресирана, наранена емоционално за цял живот и с огромен риск за живота си и фертилитета си.

Гери, всяка жена, която е сама може да бъде притисната да вземе бързо решение в такава ситуация, но както вече и ти разбра, бързите решения не са най-правилните решения. Кажи на родителите си и въобще не се притеснявай. Може в началото да са малко объркани и разтревожени, нормално е, но никой обичащ дъщеря си родител не би искал от нея да абортира след като знае какво може да значи това за нейния живота, а и за живота на внучето им - тяхна плът и кръв! На 23 си - не си малка - изправи се и след като си направила избор за живот на детето си, го отстоявай смело. Отстоявай позицията си без да те е страх! Ще успееш, сигурна съм. И ще си доволна от постъпката си, когато и да се сетиш в бъдеще за нея. Успех!

# 51
  • най-шареното място
Познавам жена направила аборт под натиск на родителите си преди да навърши пълнолетие. Не вярвам да успее да превъзмогне болката си.

Познавам и жена родила преди пълнолетие с помощта на родителите си. Има прекрасно семйство със сщият "безотоговорен" баща на децата ѝ. Понякога не става точно така, но детето е дар винаги. И родителите на 20+ човек вероятно го знаят.

Пълнолетна жена, не пълнолетно момиче дори, която иска детето си, няма нужда от съвети как да абортира и обяснения колко ще е по-добре да убие желано дете.

# 52
Авторката явно си иска детето. Иначе и моето мнение е за аборт.
Бившият знае ли , че си бременна?

В България в момента има над 350 000 семейства без деца.

С какво ли ще помогне детето на Гери на тези семейства  newsm78

# 53
  • София
Авторката явно си иска детето. Иначе и моето мнение е за аборт.
Бившият знае ли , че си бременна?
А с какво точно ще оправдаеш рисковете за аборт в 4ти месец и кой ще се съгласи да го направви без медицинско показатели?

# 54
Аз родих на 26. Но бих посъветвала всички да раждат поне 3-4 години по-късно. Да следваш и изжиееш готин студентски живот, вместо да сменяш пелени, да заработиш и да успееш да се стабилизираш за още няколко години, да направиш планове за дом, доходи и бъдеще - и тогава да дойде естествено реда на децата.
Глупости. Родих първото си дете ма 22, второто на 28. Имам висше обазование, 11г трудов стаж, апартамент, работя в 2 солидни фирми на доста добри позиции, изживях прекрасен студенстки живот, при все че работех в това време и родих в 4ти курс. Нищо естествено няма в това тях да ги друса пубертет, мене критическа.

Те и циганките раждат още преди пълнолетие, демек всеки си знае.
Колко пъти трябва да напиша, за да влезе в главиците на ограничените потребители - че изказвам лично мнение и не карам никого да се съгласява?
Не мога да повярвам също как се насърчават чак самотните родители в тази тема, все едно е някаква гордост или неземен успех... ooooh!

Всъщност решението на една самотна майка да отгледа детето си вместо да го убие е 'гордост и неземен успех' както каза ти. Това я прави в пъти po-силна, от колкото слаба или безпомощна. Главната цел на една жена е да стане майка на първо място!
И по темата.. момичето е в 3ти месец и дори да направи аборт сещаш ли се, че има риск за нея? Сещаш ли се, че после може да не може да забременее отново? Всъщност мислиш много ограничено...  newsm78

# 55
Предлагам да спрете,момичето взе своето решение,няма нужда да си чешем езиците  Mr. Green Дано сме били полезни всички

# 56
Чесане не чесане на език.. Възмущавам се, че има ЖЕНИ и най-вече майки, които са склонни да "убият" детето си, особено в 4 месец.... Колкото и да е трудно положението, това е чевешки живот...винаги има възходи и падения, момичето е достатъчно голямо да се вземе в ръце и дори с малко средства да го отгледа..
Пожелавам ти много успех и дано детенцето да те радва и не направиш нещо, заради което ще съжаляваш след това... Peace

# 57
Предлагам да спрете,момичето взе своето решение,няма нужда да си чешем езиците  Mr. Green Дано сме били полезни всички
да определено ми помогнахте,колкото и да е трудно ще се оправя(надявам се) все пак имам добри приятели и родители които са твърдо зад мен  Heart Eyes . И пак благодаря на всички за куража  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 58
Поздравявам те за избора   bouquet  Пожелавам ти едно здраво бебче и да ти носи много щастие. Във форума има теми за даряне на дрешки и други неща, ако нямаш възможност, много мами от форума биха ти дали запазени малки дрешки и други нужни принадлежности Peace

# 59
  • Varna
Не искам да си натрапвам моралните виждания, за различните хора истината е различна. Друго искам да кажа, насочено към тези, които съветваха момичето да направи аборт - съгласна съм, може би има ситуации, в които това е по-верният (не казвам по-добрият) избор. Но да съветвате жена в 4ти месец да направи аборт е тотална глупост - тези решения все взимат много по-рано. Аз съм правила аборт по медицински причини на желано бебе, което беше със спряло сърчице. Който не го е преживял, той ще посъветва момичето да се подложи на това зверство!!!! Да не говорим, че дамата с пеперудките на дупето я успокоява, че в София има достатъчно неморални и жестоки лекари, които да изполват предлога за аборт по медицински причини и да свършат работа. Уважаема Пеперудке, ще ти кажа как протича този аборт в напреднали седмици - предизвиква се раждане, мъчиш се часове, докато накрая не видиш едно малко, оформено човече, което излиза от теб. След това те кюретират. А след това се чувстваш.... няма да го разбереш, няма смисъл да ти обяснявам. Ако пък в случая се прави криминално, рискът за здравето и животът на майката е огромен - кръвоизливи, инфекции, безплодие, какво ли още не. Ако имаше идея какво значи аборт по медицински причини в 4ти месец, изобщо нямаше да пишеш подобни глупости. Пожелавам ти никога да не разбираш и все пак да мислиш, когато излагаш подобни теории.

Общи условия

Активация на акаунт