Петокласници

• 58 219
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
и аз съм на това мнение, моят също не иска състезания и не е математически гений,   при нас приемат 4 класа в ПМГ, а най-добрите деца са в "а" паралелка и главно те се пънат за призови места по състезания, другите три класа са като в обикновено училище, просто с повечко часове и по-добра подготовка по математика, за мен е важна средата, че сегашният ни клас е доста посредствен

# 91
  • най-шареното място
Светле, щом детето иска, вероятно няма и да усети трудното защото ще му е интересно.

ПП Не съм търсила вашата програма, но тъкмо видях бургаската, и тя е повечко, но не свръх над "нормалната" на пръв поглед. Стана ми интеренсо че са толкова много паралелки.

# 92
  • у дома
Светле, щом детето иска, вероятно няма и да усети трудното защото ще му е интересно.

ПП Не съм търсила вашата програма, но тъкмо видях бургаската, и тя е повечко, но не свръх над "нормалната" на пръв поглед. Стана ми интеренсо че са толкова много паралелки.

При нас е само една паралелка  Peace Нямам представа какво вкл програмата,но имат допълнително 2 часа ЗИП,2 часа СИП и  2  часа школа по математика,която не е задължителна ,а и е в извън учебно време.

# 93
И аз да се включа във фен клуба на Ането, страхотна приказка !
Браво и на другите деца за успехите им !
Едно дете от нашия клас вече е прието в математическата, не съм чула други деца дали ще се местят другаде. За бургаската математическа съм чувала само хубави неща, имат много добра подготовка. Миналата година деца от 5 клас ходиха в Русия на двуседмичен лагер, много бяха доволни.
Ние още се ядосваме с нашата госпожа, броя дните до края като войник, излизащ от казарма. Имам чувството, че родители са се оплакали нещо, защото след матурите не спира да тормози децата. Вече не спазват програмата, всеки ден имат ЧО и ЧП и ги изпитва на целите учебници, произволно отваря на някоя страница, постоянно се правят контролни. Преди матурата имаха да напишат най-важното от уроците по разказвателните предмети, сега трябваше да го препишат, да отговорят на въпросите след уроците, по БЕЛ имат 25 упражнения за домашна... Не виждам логика, те имат над 20 оценки по предмет и спокойно могат да бъдат оформени. Тя госпожата си го е казала де "4 години вие ме тормозихте, сега ще ви го върна ", да не говорим за репликата "Не мога да повярвам, че нямаш грешка (за матурата по ЧП), тя главата ти е празна!" Добре, че моята не си го слага много, аз се ядосвам повече.

# 94
  • най-шареното място
Не се коси! Ще мине и то скоро. Това си е сериозна закалка за децата. не че е нужна, но виж, колко ти е пораснало детето - не му пука от цитираните глупости.

ПП При нас са оформени оценките преди матурите. Всичко изброено от теб е наопаки. Но имаха една приходяща учителка като вашата класна. Голям урок по справяне с науместно поведение им даде, Свикнаха да се справят с обиди, некоректност и т.н. Тежко, но в крайна сметка полезно.

# 95
Di_Mer, чета и не мога да повярвам.  Shocked
Нашите са приключили с ученето и сега се наслаждават на последните дни на четвърти клас.

# 96
  • София
Di_Mer, а защо не се оплачите писмено родителите на директора на училището? (аз съм го правила, заради подобно обидно поведение на учителка по физическо...е, ние сме в частно у-ще, и аз бях достатъчно нагла да кажа в прав текст, че заплатите на учителите ги плащаме ние, така че да бъдат така добри да внимават какъв език ще държат на децата и как ще се отнася с астмата на моя син).

# 97
  • Бургас
и при нас ученето приключи още преди матурите, вече нито имат нови уроци, нито домашни, а в понеделник тръгват на екскурзия, така че сме изцяло на ваканционна вълна, първата седмица на юни ще порешаваме малко задачи за изпита в ПМГ

# 98
  • у дома
При нас утре правят изходно по АЕ ,което честно казано е решаващо за моето дете дали ще има 6 или 5,но каквото направи,такова,изобщо не си го слагам на сърцето ако не завърши с пълно 6 четвърти клас...
По др предмети,по които им предава класната са оформени още преди матурите,тя жената си каза,че оценките от матурата няма да влияят на годишните. По музика,изобразително и физкултура им предават др учители,идея си нямам колко ще има,защото не са насяли изобщо оценки втория срок .

# 99
На мен ми е мъчно от раздялата с нашата класна.
Притеснявам се какво ни чака в прогимназията.
Чувствам се малко виновна, че не положих никакви усилия да я готвя за някъде, но от друга страна виждам, че не й е математиката приоритет и силно конкурентната обстановка щеше да я потисне.
Разбира се, чувствам се виновна и задето не е конкурентен тип.
Въобще...

# 100
  • най-шареното място
Е, не. Имаш толкова много други неща, за които да се чувстваш виновна, пък ти точно това да избереш!

Я, веднага се почувствай виновна за талантите и успехите ѝ!

Децата нямат голям избор за след 5ти клас. Общо взето математика и специални училища - музика, танци... При нас е голяма мъка - и класа и класната са чудни. Класната няма как да се запази, а има опасност и класа да не се запази цял. Дано да си остане един.

# 101
  • у дома
На мен пък не ми е мъчно,защото на есен малкия е при същата учителка и ще имам щастието още 4 години да имам контакт с този  невероятен и раздаващ се човек-после вече сигурно ще ми е мъчно  Peace
Анде,имаш невероятно дете,ние също сме й от фенклуба  Heart Eyes - не всичко в света е математика ,въпреки,че за съжаление тя е решаваща за приема в добро училище след 7 клас.То и в др училище да си я пратила пак щеше да се притесняваш дали е правилното решение  Peace
Моето хич не е нито амбициозно,нито състезателен тип,математиката му се отдава  явно,защото е наследил генетично,ако го оставя може с дни само книжки да си чете и нищо друго ...Бяха писали някакво съчинение в училище къде искаш да живееш когато пораснеш или нещо подобно,не мога да се сетя точната формулировка,та моето беше писало,че иска като порасне да живее в библиотеката ,за да има винаги подръка непрочетени книжки...

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:28 от svetlaem

# 102
Страхотен е този Оги! Hug
Почерпете се виртуално за моето именяче  Hug Поздрави и за всички останали именяци в темата!

# 103
  • София
Благодарско от една именничка Simple Smile, аз така и не можах да се науча да слагам снимки...

# 104
  • дядовата ръкавичка
На мен ми е мъчно от раздялата с нашата класна.
Притеснявам се какво ни чака в прогимназията.
Чувствам се малко виновна, че не положих никакви усилия да я готвя за някъде, но от друга страна виждам, че не й е математиката приоритет и силно конкурентната обстановка щеше да я потисне.
Разбира се, чувствам се виновна и задето не е конкурентен тип.
Въобще...

Grinning  И аз бях така с първото дете (а и все още съм, но с други вълнения и угризения).
Сега с девойката, като вече минала по този път,  съм доста по-спокойна.

Честито на имениците в темата!    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт