Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 7

• 37 468
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Анисия

# 46
  • Бургас
Норман; Семиха; Неда - Лора; Згуро;

# 47
Калуди

# 48
Севдана
Ивостой - баща на Севдана Laughing
и фамилията им беше странна,но не я запомних Rolling Eyes

# 49
  • Бургас
Парка

# 50
Атланта, Еника, Елислава ,Дивна

# 51
Познавам жена Безцена

# 52
  • Финландия
Малко тукашни имена, но лесни и звучат на всички езици красиво:

Леа, Анни, Ноора, Неа, Меа, София (много модерно в момент)

Нико, Самули, Симо, Лаури, Daniel, Тони

# 53
София, Даниел и Тони със сигурност са най-странните и необичайни имена.  Crazy

Копринка
Седефка

# 54
  • Сопот, Пловдив
Лаури ми е ужасно любимо са мъжко име.  Heart Eyes Аз гледам от време на време един финландски сериал, в който любимите ми герои са Елиас и Лари, и да питам Viiviia, че ми е интересно - Елиас често срещано име ли е там или поне нормелно ли звучи за тези ширини? Иначе пак от този сериал ми беше харесало името Матлена.

# 55
Весеслава

# 56
Радафина

# 57
  • Финландия
Лаури и на мен много ми харесва.....

Еlias е типично финландско име. Ударението пада на първата гласна. (във финлндския език ударението е винаги на първата гласна в думата) Един от най-извесните писатели е Еlias Lönnrot (нещо като българския Иван Вазов). Mного ми харесва като име, а и като второ име звучи много добре с първото име (всички финладци имат по две, а някои и по 3-4 имена).

Матлена е невероятно красиво име. Във Финландия се пише с двойно -е-  Matleena. Това е така, защото ако е с едно е, ударението би паднало на първата гласна. Aко е с две е-та, ударението се измества върху двойното е. Oх, как пък го обясних...дано сте го разбрали.

# 58
  • Сопот, Пловдив
Мерси за инфото, на мен и самия им език ми звучи много интересно, но ми се струва много труден за научаване.

# 59
  • Пловдив
Шура е често срещано умалително на руски имена, ама все на мъжки, струва ми се. За жена не бях чувала.

Шура е умалително на Александър. Като нашето Сашо/Саша. Използва се и при мъжете, и при жените в Русия.

Общи условия

Активация на акаунт