Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 7

• 37 703
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз пък имам по-далечни спомени, още от ученическо време - свързвам го с Елен Безухова от "Война и мир".

# 106
Свежа
Димитрия

# 107
Димитрия е по-хубаво от Димитрина при всички положения ...

# 108
И аз веднага за Елен Безухова се сещам  Laughing

# 109
Покрай баловете една абитуриентка си беше пуснала снимка за един конкурс във фейса, името й беше Иванжела.

# 110
  • Пловдив
В Пловдив Димитрия се среща много повече от Димитрина.

# 111
Орейли - момиченце

# 112
  • Варна
Розалин - момче.

# 113
  • Телиш/Плевен
Цитат
"Сред най-странните имена са: Жара, Озарена, Дева, Канарче (женско), както и Искерасия, Леола, Маиза, Панола, Пелин, Туана, Любовета, Трифозара, Орис, Стихия, Фея, Хармони, Самър, Чидемма, Удиян (женско), Версай, Кротизар (мъжко) и др.

По думите на проф. Димитрова представителите на някои малцинствени групи предпочитат за лично име на децата си имена на герои от сериали - Инджи и Шехерезада, както и известни имена от модата - Армани, Шанел и "модифицираното" Версачи, както и Найк (вероятно на името на известната спортна марка)

Последният писък на антропонимичната мода повелява личното име Александър да се изписва като Алегзандър, с „г” и „з”, предполага се, че този избор е повлиян от името на нашумелия дизайнер Алегзандър Макуин, каза проф. Чолева-Димитрова."

"На запад са забранени именуванията на деца с географски названия, но у нас има Манчестър и Челси - те са и футболни отбори и може да се предполага дали детето е кръстено на футболния отбор, или на географското име, но те означават и названия на населени места. Срещат се също имената Флоренсия, Валенсия, Дакота, Анфийлд", посочи още проф. Чолева-Димитрова.

По нейните думи само в България могат да съществуват лични имена, като Кхан и Санта Мария за жена, което означава Света Мария. Такива имена на Запад не се позволявали.

# 114
   Каталея!!!Избор на синът ми за име на бъдещото ми внуче/надявам се да размисли ,като му дойде времето/Знам,че е от някакъв филм,който не съм гледала,дори не знам как се казва.Освен името на главната героиня-професионален убиец,име и на рядък вид орхидея.

# 115
  • Пловдив
Айрис
Тенур - момиче
Фердинанд - не че не съм го чувала, ама за съвремието ...
Айсун
Ирфан - момиче
Съло
Ваклин - и него съм го чувала, от преди век е поне

Всички са с български презиме и фамилия. 99-ти набор.

# 116
  • ВАРНА
Много я обичам тази тема  Simple Smile

Жозефина (едномесечното бебе на приятел на съпруга ми)

Айхама

По повод имената на хората и магаретата - днес разбрах, че котката на моя колежка носи същото име като на дъщеря ми - Ева. Малко странно ми се стори  Rolling Eyes

# 117
Много я обичам тази тема  Simple Smile

Жозефина (едномесечното бебе на приятел на съпруга ми)

Айхама

По повод имената на хората и магаретата - днес разбрах, че котката на моя колежка носи същото име като на дъщеря ми - Ева. Малко странно ми се стори  Rolling Eyes

На мен Жозефина ми харесва пък

А колкото до имената, преди 8 години кръстих кучето си Рая и след това взе да нашумява това име и в момента имам приятелка, чиято дъщеря се казва така . А при мен името дейде, защото смятахме ,че ще е мъжко и ще се казва Раян ...

# 118
Кайяна / на мен ми харесва, макар и малко нетрадиционно /, бабата се казва Койка Crazy

# 119
  • Телиш/Плевен
Вацка

Общи условия

Активация на акаунт