Домакини - първи сезон/тринадесети епизод - късметлийски

• 35 351
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро!  Hug
Благодаря за кафенцето и закуската! Много ми хареса /нали е за ядене  Laughing/
marche14,и аз уважавам това правило"Залудо работи, залудо не стой".Не мога да мързелувам качествено,колкото и пъти да съм опитвала...Чакам да кажеш за козунака.Аз правих тази година,станаха горе-долу,но не ми е силата там.И май ще се откажа. EmbarassedВиж,други неща,правя често.
titi888, много се впечатлих вчера,като каза,че сте чистили двора.Хубаво е,че имате дворче.Цял живот живея в апартаменти и собствен двор не сме имали,ако спечеля пари от ТОТО-то,бих си купила къщичка с дворче,може и на село.Ама то трябвало и фишове да се пускат. hahaha JoyИ на 28,ако Марчето те посреща с козунак,дали да не прескоча до летището и аз да те посрещна?!? newsm78
vio, неприятен инцидент е бил,но се случва с малките деца.Каквото дойде-да минава бързо! Hug
Хубав ден ви желая,момичета! За всички голямо гуш!  Heart Eyes

# 166
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро. Hug Heart Eyes

С кръвоизлив в окото съм. ПАК! smile3514

Вио, гадно, добре, че все пак е с това въпреки, че и то ужасно боли... ooooh!

Марче, меси душко, че като се съберем някога да донесеш и на немесещите... Mr. Green

Тити Hug

Ерма, Hug  гушкам ви...Ние се подготвяме за утре за вливане...Ще съм си сама...... Sad

# 167
Добро утро  Hug
Малкият е добре, и помен няма от снощната болка.
Кой пита баща му дали е жив? Жив е, даже е на работа сега. Аз достатъчно му намилах, ама като видях колко много се самообвинява, се смилих над него и спрях с дудненето  Peace

# 168
  • София
Мари, от що ти се явяват тези кръвоизливи- от стрес ли? Дано скоро се оправяш!

Ангелче, ние гъби вкъщи най-вече ядем пълнени- крема сирене, шунка, кисели краставички...първо позапичам гъбките, слагам после пълнежа и доопичам. Може и кашкавалче отгоре.

Моя мъж го викнаха на работа и те така Crossing Arms. Кой знае кой ден ще се прибере. А утре вечер имам важна родителска среща в училището на голямата, как точно ще стане работата не зная.

Марче, признах те с тия козунаци! Hug

Вие, да не се караш много на мъжа, случват се такива работи, много неприятно, ама ще мине! Hug

# 169
  • София
Доброютро кифлички!  Hug
Не мога да разбера защо тук, никой няма  newsm78  . Когато беше студено всички си бяхте тук, ама когато грейна слънцето....айдеее, дим да ви няма.. Къде ходите, къде обикаляте, като отвързани сте.
Добре, че е ангелчето, че и без кафе ще си останем.
Марче, признах те с тия козунаци! Hug
Е това е! От майсторка да получиш признание, за мен е удоволствие да го чуя!!  Hug Отличничка съм!!
Чакам да кажеш за козунака.Аз правих тази година,станаха горе-долу,но не ми е силата там.И май ще се откажа. EmbarassedВиж,други неща,правя често.
И на 28,ако Марчето те посреща с козунак,дали да не прескоча до летището и аз да те посрещна?!? newsm78
Е, как няма да стане...то тази рецепта на Елексир от козуначената тема е перфектна. Работи се с миксер, ти да видиш. Лесно, бързо, вкусно. Врът и си готова. Само да втаса изчакваш.  Ако я нямаш, ще ти я пусна. Сега ги пробвах....фантастични са. Така ухаят...Наистина я препоръчвам, там грешка няма. А ти ела, ще ги посрещаме заедно на червена пътечка даже.  Hug
Тити, за колко време ще сте тук?
Мари, кръвоизлив казваш в окото...как ти е кръвното? Може и да е от екрана на компа, той също дразни очите.
Изпих кафето и ставам и се започва... 1ironing newsm28
Е хайде, до после.  Hug

# 170
  • в сърцата на децата <3
Редник Ангелче докладва:
- съдове измити
- дрехи изпрани и простряни
- сухи дрехи прибрани и подредени
- бебе преобуто и нахранено (дори заспало)
- апартамент почистен (ама как само звучи - все едно не е 20 квадрата  Mr. Green )
Остана само прахосмук, ама това като се събуди малкото Ангелче  Heart Eyes
На всичко отгоре направих един час разговор с мамата ми - уж само за една рецепта звъннах...  Crazy Навън е твърде топло. Не ми се излиза... А ще трябва да ходя за захар, че не знам кекса дали ще го улуча с подсладител, иначе би ми било любопитно да пробвам...
Гладно ми е... Ще взема да спретна баничките, пък до довечера - каквото оцелее... Марче, с коя приставка на миксера се меси тестото за тоя козунак? Я метни една рецептичка насам  Flutter

# 171
Марче от летището на жп и с влака ту ту към Варна.Билетите бяха много скъпи до Варна направо.Мм все  така ме измисля.
Смърфче както ме мързеше вчера добара работа свърших.Детето се измори.
Виж за съдене на разни истории е Мм.Свекърва ми като идва съдихме,поливах.Ама както аз казвам от две кривотии нищо не излезе.
Ох да се надигам от леглото,че ме чака чистене.
Мари много е неприятно това с окото. Hug

# 172
Леле не мога да се вредя на компютъра  ooooh!
Коконче май само буквичката се гледа за храната, не резуса, и се сетих беше ме питала какво е кучето - английски сетър Simple Smile  ако всичко е ок юли трябва да имаме кученца Simple Smile
Мари  Hug много неприятно това с окото! След малко сядам да пиша за Б не съм те забравила  Hug
Вио дано да забрави малчугана, така растат децата всички казват ама какво ни е на нас  Cry .... Hug
Тити милата а как се справяш с Емо и с багажа???
Смърфи аз диетата един месец я обмислях да са хващам ли на хорото или ни, ама се гмурнах Simple Smile
Ние вчера излезнахме в 9 и се прибрахме в 22. Едвам гледахме. Първо на Банкя на разходка и да си видим къщата колко е зле, след това при свекърва ми тя работи в детска градина си поиграхме докато спяха децата, след това при дядо ми да го видим и на финал с едно приятелско семейство...Съответно днес имам всичката домакинска работа на света нали се сещате Simple Smile На малкия раната зараства,вече има и коричка. Та така Simple Smile

# 173
  • София
Редник Ангелче докладва:
........ Ще взема да спретна баничките, пък до довечера - каквото оцелее... Марче, с коя приставка на миксера се меси тестото за тоя козунак? Я метни една рецептичка насам  Flutter
Ангелчето, ти си една отличничка по всички параграфи.. Hug Моля ти се, изчакай малко и ще ти пусна рецептата на Елексир.  Тя направо е вълшебна. Аз го казвам, тъй като от години правя козунаци и зная как стоят нещата. Можеш да ми се довериш. Сега ще приключа има, няма до два часа и ти я пускам.
Абе, защо ви обичам се питам аз.....  newsm78 newsm78 newsm78

# 174
  • в сърцата на децата <3
Абе, защо ви обичам се питам аз.....  newsm78 newsm78 newsm78
Ми ние сме си за обичане, как защо!  Hug
Когато имаш време, мила, когато имаш време! Не ми е спешно...

# 175
  • Талант на 2012,2013 г.
Марче, когато правя кръвоизливите, никога преди това не съм била на компа. ТЕ така будя се и го има. Кръвно-ниско та знае ли се..

По-скоро от стрес ги правя тия истории така както рече Валето..

ще мине... Mr. Green

# 176
По-скоро от стрес ги правя тия истории така както рече Валето.
 ще мине... Mr. Green
То,че ще мине,ще мине-първите сто години така ще е...ама хубаво е и лекар да види,очи са,все пак. Peace
Скрит текст:
КРЪВОИЗЛИВ В ОКОТО – НЕДОСТИГ НА ВИТАМИН С
Не пренебрегвайте сигналите, подавани от малките кръвоизливчета от кръвоносните съдове под конюнктивата или в ретината (последните могат да бъдат локализирани само от специалист). Всичките нива на естрогена и хормоните, отделяни от надбъбречните жлези, в комбинация със стреса, повишената кръвна захар и недостига на витамин С и биофлавоноиди, са фактори, отслабващи стените на кръвоносните съдове. За да противодействаме на този проблем, е наложително да контролираме стреса, кръвното налягане и кръвната захар и да приемаме достатъчни количества витамин С и биофлавоноиди.   http://zari-bg.net/feature/45.html

# 177
  • София
Та така, аз седнах вече. Всичко съм приготвила, къщичка под конец, тераса измита, китки поляти. Направих си и едно капучино и съм готова да си  говорим. Та, да ви кажа аз нещо.  Ще пусна веднага рецептата на Елексир. Но, ще ви замоля, когато я пускате другаде, да се посочи източника или да се посочи на кого е.  Момичето беше така любезно да я сподели с всички от форума, нека и ние да бъдем коректни. Тя си е направила и блог, където е направила усилия да пуска най-различни прекрасни рецепти. За съжаление, аз видях мои /Шоколадов мус и Царски кейк/,  които съм ги пуснала в "Готвач" и не беше посочен източника. Не че е нещо страшно, аз чак толкова няма да се подразня, но и щеше да ми бъде приятно и аз да се наредя сред прекрасните кулинарки които са тук, колкото и да е малко публикуваното от мен. /там съм пуснала 17-18 рецепти/.  Нека да им дадем нужното уважение към трудът им. Случайно попаднах на една такава тема тук във форума, ами ....някои са се подразнили сериозно, няма да споменавам кои са, но е и тяхно право. Така, че...

Козунак на ЕЛЕКСИР.
Скрит текст:
за една доза. Работи се с миксер.
3 бр яйца + 1 белтък
200 г заквасена сметана
150 г захар
60г масло + 40 г олио
щ. сол
3/4 куб. прясна мая, кора на 1 мандарина + 2 с.л. сок от нея / нямах мандарина и ползвах портокал/
1 кап. ванилия
лим. кора
750-800 г брашно
При този вид козунак и аз първия път работих с прясна мая, /следващите пъти със суха/, която я разбърках с 1 с.л. захар и малко топло прясно мляко и 1 с.л. брашно до кашичка и я оставих да втаса добре.
Разтопих мазнината.
Разбих яйцата +захар+сметана+сок от портокал + коричките на лимона+ванилията. Аз сложих и ром 1 с.л. Става яйчена смес. По-малко и добавих и от брашното до пълното му изчерпване. Започнах и да добавям и мазнината, също до пълното ѝ изчерпване. Разбива се с миксер до момента в който започва да се отделя от стените на купата. Става почти веднага. Оставих го да втаса много добре във фурната на 30 градуса за около час-час и половина. Трябва да удвои обема си.
След това в/у намаслен плот с масло /още малко си разтопих/  и намаслени ръце, тестото се оформя на правоъгълник, от което откъсвам по-големи топки и ги оформям на фитили, които посипвам със стафиди, предварително напоени в ром и заплитам. Поставям във формата, която е добре намаслена предварително и оставям още веднъж да втасат. Това втасване е по-бързо. Намазвам с белтък отгоре им, поръсвам с маково семе /ако имам/ и захар кристална и ако имам бедеми ги обелвам и поставям. Пече се на 160 г за около 40 мин. Веднага се изваждат от формите да изстиват.
Ангелче, работих с миксер, както казах. Аз нямам хлебопекарна, въпреки че рецептата е за такава. Моят миксер е много силен 1000 вата е и ползвах приставките за тесто. Те са като едни куки, но на винт и въпреки това се притеснявах да не изгори, тъй като тестото е тежко. Не е кейково. Ти ще си прецениш. Аз малко промених някои неща, но те са защото работя с миксер.
Това е от мен девойки прекрасни.  Hug
Мари, защо не те види доктор за очето...даже и в поликлиниката да отидеш. Може и капки да ти даде.

# 178
  • в сърцата на децата <3
Благодаря, Марче  Hug
Блога на Еликсир го знам, най-любими са ми нейните кукита с кокос и шоколад - ако не си ги правила - препоръчвам задължително да се пробват!
Сега да те питам (ако знаеш де), а и останалите - робота е с такава приставка за тесто като тази с кукичките на снимката. Дали е удачно или да си меся на ръка?

# 179
  • София
Ангелче, ще пробвам с тези които са като кукички, те трябва да бъдат. Но, ще се ориентираш и по звука на миксера. Ако много ти ръмжи, минаваш ръчно. Количеството не е много, и е лесно.  Но, аз ще пробвам първо с миксера, а и много бързо се врътка за това количество брашно. Давай!

Да, това момиче Елексир е перфектно.!! Не мога да намеря рецептата за която ми пишеш. Ако имаш линк, пускай. Всичко нейно е добро.

Общи условия

Активация на акаунт