ЮЛИ 2007- с дъх на лято!!!

• 58 382
  • 648
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря за линка, Аркси.
Майче, и аз съм така. И го изкара за 2 дни, а аз се влача като парцал, нямам никакви сили, кашлям и т.н. Иначе в Двореца на децата имаше миналата година подобно нещо, но не знам от колко години започваше. Аз исках за С, обаче беше само в събота и се отказах. Цената беше смешна - нещо от сорта на 10 лв. за 4 съботи в месеца. Заниманията бяха поне по 2 часа. Като се оправя трябва да проверя пак.
Вероничка да го преборва бързо този вирус.  Hug

# 256
nonsense гледах какво има в Двореца на децата. Математиката е за първи клас. Мисля на някакъв спорт да го запиша, поне ми е близо. Има джудо като за него, но пише, че е от 6 до 9 вечерта, а те в 9 си лягат... Може би са две групи една след друга, не знам. Ще проверя като се пооправя

# 257
  • София
Да , помня , че Ема не искаше да яде.Като седна на масата да я храня и почвам да си повтарям като мантра "тя не е като Тедо , не ги сравнявай" , той на втория ден от захранването си изяде пълна купа пюре  Laughing.Работата е там , че и харесва , но по някое време май се изнервя , че става бавно яденето , ще отнеме време то се е видяло.А най-лошото е , че като изяде 20-30 грама пюре и вземе да повърне оранжево на дивана или на бялата покривка на спалнята  Mr. Green.
Тедо си е бебе , умишлено го оставих в градината , рано му е още за училище.Между другото миналата седмица са започнали да идват учителите от външните занимания и докато решат родителите на какво ще ходи детето , те канят всички деца на уроците.Нашия много искал да ходи на художествена гимнастика.Дори каза , че се е записал  Laughing.И не иска на футбол , не знам какво ще го правим.

Ми запишете го на художествена гимнастика - едва ли ще му навреди, все пак е гимнастика. А вероятно по някое време сам ще се откаже.

Това с бавното ставане - на яденето като е твърдо - ми е познато; аз на Давид му държах и шише с мляко наблизо - като се изнерви просто му давах да пийне, че да понапълни тумбачето... и след няколко глътки - пак лъжицата...

ПП
Ама пък беше на 4 месеца, де...

# 258
  • София,
И мен ме хвана пустия Вирус - цяла нощ така ме боля гърло, цял ден се лекувам с врели чайове, студено ми е ме втриса и всички кокали ме болят.
ВЕроника пък снощи се разкашля, и днес също си покашля, гърлото и е рак червено, но засега няма Т. Чакам още! Но я водих днес на мажоретки в ДГ. Нали я избраха от пролетта в отбора и сега я е страх да не си загуби мястото, болна, здрава ще ходи. Дано само да я стабилизирам до петък за да отиде  и на изявата! Praynig

# 259
  • sf
Мойте двамата си донесоха от морето вирус , сополи и кашлица, след тях се тръшна Д , и мен се опита, но не успя, щото ядох промишлени количества джинджифил с мед и лимон и доста помага, който търпи лютото от джинджифила да го пробва.
След малко отивам на РС в градината.  Rolling Eyes

# 260
<eiffel tower> и аз това карам... поне минава за ден

# 261
  • Canada
Мажоретката и другите болни да оздравяват бързо!

Джудо от 6 до 9 ми звучи като за 2 или 3 групи, много ще им писне, ако са толкова време там.

Раян ходи на киокушин карате, сега се изместихме в групата на 6-11 год. и пак продължителността на тренировката е 1 час, 3 пъти седмично. Едва следващата възрастова група, която се води юноши и възрастни, има тренировки по 1.5 часа.

Айка, Кумон. Раян ходи и на двете - четене и математика, определено второто по- го влече.

# 262
  • София,
<eiffel tower> и аз това карам... поне минава за ден
О Майче дано да е за ден, то всъщност гърлото от врелите чайове ми поотмина, не ме боли така зверски вече и си прегръщам що годе нормално, но пък ми слиза веднага надолу на мене и ме удря в слабите места бронхите и дробовете! На мен пък топлите напитки ми действат най добре, хем ме стоплят, хем ме лекуват, аз съм си страшно зиморничава, вярвайте ми тази промяна сега на времето ми се отразява все едно не е захладняло просто - ами е дошла люта и студена зима! Свързах се с хомеопата да видим ще ли успее да ни излекува този път или не. Ако успее вече ме е вербувал завинаги, но ако не се справи и пак стигнем и двете до АБ - вече им бия шута на всички хомеопати, лечители и т.н.

И на мен ми се струва доста това време - три часа!  newsm78 По принцип за големи деца три часа е нормална тренировка - аз някога по толкова съм тренирала. Един час се правят упражнения за загрявка, един час се тренират усилено хватки, стойки, удари и т.н. преговарят се просто, и после един час се предават нови неща, отработват се полека, разгрява се и т.н. Възможно е и да са толкова дълги тренировките - все пак това сигурно си е школа, а не половин часовите полууроци в ДГ. В школите си има ред и дисциплина - трябва да се учат от малки!!! Успех!

# 263
При мен мина за 24 часа точно, но си бяха тежки 24 часа...
Днес по едно време исках да си взема горещ душ и като влязох в банята се оказа, че няма топла вода  Sick Мнооого неприятна изненада. След половин час имаше, но този половин час съвсем измръзнах, хем се бях завила с две одеала...

# 264
  • София,
Леле ужасно! Майче, а после като дойде водата успя ли поне да се постоплиш? АЗ така миналата седмица - спира ни тока, но за малко, то всеки ден така ни спира по няколко пъти на ден за по петнадесет двадесет минутки, явно заради строежа на метрото, сварзват кабели сигурно! Та и аз така реших да вляза да се поизкъпя - токът тъкмо беше дошъл, преди това мих чинии и си имаше топла вода, влизам аз, пускам душа и се натопявам с перфектна топла вода и изведнъж като тръгна една ледено студена, егати кошмара, така набързо излязох надве натри недоизмита и замръзнала, увивам се с хавлията и почвам да попивам с мопа банята , пускам след точно две минути да пак водата и та тече вряла - но късмет мен ме изстуди направо. Явно като е нямало ток и са били спрели помпите, и временно топла вода не се е изпомпвала по тръбите нагоре, чак после са тръгнали!

# 265
 Hug
Дани,  много е рано за прощъпулник,  за сега все още се учи как да си ползва краката Grinning
Аз исках да местя Ина в училище за предучилищна,  но мъжа ме разубеди и я оставихме в ДГ. От сега съм го замислила къде да я записвам за 1 клас newsm78.  Забелязвам някаква лека истерия в познатите около мен на тема "детето ми ще учи в елитно училище ", но никой не може да ми каже аджеба с какво точно се отличава елитното училище от не елитното  Thinking Нещо ми е сложен казуса  newsm78

# 266
  • Sofia
Това с училището е тема, на която МАЙ снощи сложих край Simple Smile
Сигурно ще е в кварталното до 4ти клас - след това ще го местя според това към какво е показал афинитет.

# 267
Да кажа какви са моите мисли по темата за училище
В най-близките са предимно ромчета, които водят сутрин с автобуси. Като минаваме покрай двора все някой се бие, рита, псува, плюе и подобни. Е няма да го запиша там. И на другите места се случва, но не постоянно.
В раьона са ни еврейското и японското, но не мисля, че има шанс за там.
Остават ми 32ро и 20то като варианти - сравнително еднакво отдалечени и еднакво елитни. 20то е основно и имам близък, който живее наблизо и може да го взема ако нещо се случи. Също е с добра материална база. Примерно дворът е с игрище и настилки, а повечето училища са с бетонни дворове, без кошове и т.н. До колкото знам там приемът е само по документи. Води му се славата, че е нацистко, но според мен така трябва. Аз лично съм за униформи и дисциплина и повече учене.
За 32ро миналата година са правили интервю и децата ги питат какво работят мама и татко, а не дали знаят букви и числа  Confused
Последен вариант ми е 30то на Стамболийски. Познавам деца от квартала, които учат там и не мисля, че са научили много  Confused От 3ти клас почват да отскачат до мола вместо в час.
Надявам се да го приемат в 20то, ако не стане ще почне някъде, а ще търся вариант за преместване след време.

# 268
  • Sofia
В 20то е точкова система, като от 2 години насам ходят по домовете, за да се уверят, че детето живее на адреса, който е посочен. Предимство имат децата от квартала около училището и тези учили немски ... И аз си мислих за него - но шанса за там - минимален, въпреки, че е на 2 спирки с трамвая от нас.
Пиши в темата за 20 - там най-добре ще ти кажат как е било предишни години при приема.

# 269
  • София
Уф, и аз съм на вълна избор на училище, решила съм следващите месеци да задълбая да търся мнения и отзиви. Мисля, че няма смисъл от частно, така съм настроена, така бях и за градината. Ама и с държавните е сложно в нашия район.

Общи условия

Активация на акаунт