ЮЛИ 2007- с дъх на лято!!!

• 58 376
  • 648
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Веси благодаря ти  Hug
Хаха това за реакцията на Ина ме разсмя, не знам защо си мисля, че и Коки в един момент ще грейне, че всъщност бебето му "краде времето с мама" и ще заревнува, но не съм сигурна, и събирам отзиви всякакви, така, че и пишете какво сте преживели с малките диванета и с техните братчета/сестричета след това Peace

# 301
  • София
Ели, при нас имаше трудни моменти в началото, особено по време на кърмене, но за щастие постепенно отшумяха и никога нямаше агресия или отрицателно отношение към бебето, а само страдалчески състояния на самосъжаление Simple Smile И досега искала да е на мястото на Мария, ама какво да се прави, иначе вече всичко е наред. Ще се справите, големи са ни вече големите деца и проявяват разбиране, дори да им е трудно понякога. Hug

# 302
  • USA
Ели, честито!!!! Много се радвам за вас! Лека и успешна бременност! Терминът то е на рд на Криси Simple Smile.
При нас К много добре приема Ема, има моменти на ревност, но не я изразява буйно. Струва ми се, че момичетата по-драматично изживяват тези моменти, или поне по мои наблюдения е така.
Гери, за много години! Много здраве и късмет на цялото семейство!

# 303
  • София
УинксHug аз да напомня, че си ми обещала снимки.  Wink

Ели, при нас също нямаше дива ревност. Софи се занимаваше много с малката, но както каза айка по време на кърмене ме заливаше с куп въпроси...  Crazy Имало е моменти на самосъжаление също, но не е било нещо фатално. Както съм казвала преди. Винаги съм изтъквала факта, че тя е първа и съм я обичала 4 години повече от малката, което много работи, да знаеш. Даже голямата дълго време беше много по-отстъпчива и търпелива към малката, докато в един момент не й омръзна и  сега започват и да се побийват двете.  Crazy Мисля, че в момента ревността е по-голяма от преди, но вярвам, че това са периоди, които минават и с много говорене и обяснение и намиране на време и за двамата няма да имаш проблеми. Нека с Коки си имате някакво време само за вас двамата - дори и 15 мин. през деня - като ритуал да ви стане и той да си знае, че тогава си само негова.  Hug
Ти как се чувстваш?   

# 304
Какво хубаво разбуждане на темата! Честито Ели! Лека бременност и брезпроблемно раждане като му дойде времето.
При нас ревност е нямало сякаш. Имало е реплики как не го иска вкъщи, но са били единични и заради филмче или играчка или нещо такова. Според мен когато са по-големи разбират повече и може да им се говори и обяснява. Малкият повече се дразнеше когато го "пренебрегвам" заради баткото.
Косьо имаше огромно желание да помага, чак ми идваше в повече на моменти.

# 305
  • Асеновград
Честито Ели, много се радвам за вас! Безпроблемна бременност ти желая!
И при нас нямаше ревност, понеже аз се наложи да полежа преди да се роди бебето, Тедо беше обгрижван от баща му и свикна с това. Когато Ива се роди ревнуваше баба си и леля си, ако обръщат внимание на бебето , но мен никога. Два пъти е казвал "ако я нямаше Ива, щеше да ми е по-добре" , но като го питам дали я обича, казва , че много я обича и не може без нея. Вчера пак говореше нещо за това как сме решили да си родим бебе, и тримата нали, защото и той участва в тая дейност  Laughing.
nonsense, за много години  Hug!
Радвам се за приятелката ти.

# 306
  • София
много ви благодаря момичета, толкова сте мили  Hug бях забравила колко ми беше приятно да ровя във форума и да си говорим, все не ми остава време, даже сега си го крада, ама ми е кеф  Hug Laughing
много интересни реакции са имали всички пораснали маймунки, и всичките са искали внимание, няма как да не е така. ще трябва и аз да си измисля някакъв ритуал както казва гери, да сме си само двамата, и сега е така, но ще помисля и за други.
коки отсега голямо желание има да помага, щял да си споеля нещата с бебето, искал сестричка, вълнува се много, ама да видим като му изяде цялото време  Laughing
той сега е и в особен момент, тази година ще го пращаме и него в първи клас и това ще му е ново и бебето, и се надявам че няма да му дойдат в повече новостите... Rolling Eyes
герка, аз за момента се чувствам добре, до началото на декември ми се гадеше потресаващо, но не съм повръщала и слава богу отмина този момент, с коки пак беше същото. сега съм пълен пауър, само ми е малко странно че не усещам нищо още, това явно са ми последнтие спомени от коки, че ме подритва доста, а с бебчо сега нищо не чувствам още. между другото на лентичката излиза че съ 14 седмица а всъщност съм 15 или поне така излиза по сметките на доктора, а малко се обърквам колко съм точно.
на този ранен скрийнинг на който ходих който е някаква комбинация от ФМ +изследване на кръв за БХС, доктора не може да види пола още понеже е рано и не знаем и какво чакаме още Simple Smile
много целувки и днес пак ще спамя, да знаете, пишете ми и другите за порасналите батковци и каки  Heart Eyes

# 307
  • Варна
Здравейте, момичета! Никога не съм се включвала във вашата тема, макар да имам юлче от 2007г. Бих искала да ме приемете при вас и да споделяме тревогите си, че все по-често се чудя как да реагирам в дадени ситуации с баткото.
Като за начало да ви питам имате ли таблети, позволявате ли на децата да играят на компютър и на какви времеви интервали?
 В нашата подготвителна група има няколко деца, които идват с таблети на училище. Приятелят на моето момче явно много се впечатлява и го зарязва заради другите с таблетите. Имам сериозен проблем, защото след един такъв ден в училище после ми надува главата. Имаме и таблет, но е общ не е личен негов. На компютъра го оставям да играе на 10 дни за 30 мин, но иска повече...

# 308
  • Бургас
Адашко, честито. Лека и безпроблемна да е.  Hug Аз за ревност няма да ви говоря, много съм изписала.  Wink
tsankova , добре дошла. Таблет, компютър това са играчки само за в къщи. Не смятам че е необходимо да носят на градината. Аз не съм поставила ограничение във времето за игра, като му се играе да играе, стига да съм разрешила да седне на компютъра. Ако имам работа разбира и казва "добре, като си свършиш работата". Положително ми е настроено детето  Wink

# 309
Ели,  а на ЖК къде ще ходиш? 

tsankova,  добре дошла и от мен Simple Smile  Абсолютно подкрепям горния пост,  че таблета е само за вкъщи  Peace Моята девойка има избор да играе на таблета,  на компютъра  или да гледа филмче. В този сезон,  когато е лошо времето всяка вечер горе долу е на компютъра. Обикновенно и е разрешено за час -час и половина  bouquet

# 310
  • София
tsankova, добре дошла! Ние сме малко назад с тези джаджи, таблет вкъщи няма, компютърът малката го ползва само за гледане на филмчета или песнички, много малко време прекарва на него, повече тв гледа. Предполагам, че най-късно като тръгне на училище и тя ще иска да играе на таблет/компютър, но съм на мнение и аз, че тези неща не бива да се носят в училище.

В този ред на мисли, наскоро се сетих, че догодина ще трябва да й вземем телефон. Аз мисля възможно най-простия да взема, надявам се да не повлияе средата и да не се чувства недоволна ако другите деца имат някакви по-специални телефони. Мислили ли сте а това?

# 311
  • София
адашко, благодаря, дано  Hug кажи за ревността, къде да ида да прочета Sunglasses
веси, мисля да ида в един МЦ до нас, обаче като звъннах да питам ще ме вземат ли за ЖК по касата, жената ми обясни, че да, с голямо удоволествие, но да се обадя в края на месеца, понеже от касата не са им дали още парите за тази година и не знаят реално с какво разполагат и така. стана ми тъпо, но тя беше мила и сега се чудя дали да почакам още малко или да отида при друг. иначе моята лекарка си ме следи но тя не работи с касата, не помня дали писах, и ме праща да се запиша и на ЖК.
за таблетите и другите по-луксозни играчки и аз си мисля че е по-удачно да не се афишират излишно, не всеки може да си позволи, макар че коки няма такива в момента.
за това което галена писа за телефона и аз се замислям и също смятам, че трябва да е по-обикновен докато не свикне с идеята съответно, и за да не го изгуби. от деца по-големи около нас имам набл'дения че в един момент почват малко да си "ги мерят", с извиненеи за израза, и да се фукат с това какви телефони имат и за другите е обидно да нямат и съответно юркат родителите си да им купят по-нови и по-по-най... чудя се и аз какво бих направила в такава ситуация..... Rolling Eyes

# 312
  • София
Ели, сестра ми ходи на ЖК в този център до вас, ок е май.

# 313
Ина ще използва един стар мой телефон,  от обикновен -по -обикновен. Това,  че в един момент ще почнат "да си ги мерят " е ясно,  но да се случи пък тогава ще говоря и обяснявам

# 314
  • Sofia
Ели, честито! Ревността ще я има, въпреки че не се съмнявам ще се обичат много децата. С. и сега като се ядоса много на сестра си и казва да я хвърляме на боклука. Тя обаче вече е голяма и не му остава длъжна .....
Имат достъп до джаджите вкъщи, но знаят, че те са за работа и кога кажем НЕ е НЕ. Е, има и тръшкане, рев, сърдене, но в края на краищата това е положението.
За телефон в 1ви клас - евентуално (ако има!) съвсем обикновен, ако има даже с опция да може да набира само предварително зададени номера и нищо друго ще е най-добрия вариант за мен.

Общи условия

Активация на акаунт