ЮЛИ 2007- с дъх на лято!!!

• 58 370
  • 648
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Аз пък не искам да давам телефон на кр-чо в първи клас. Може да съм изкривена. Не мисля че му е нужен, при все че ще го водя и вземам, а учителите би трябвало да са непрекъснато с тях. Поне навремето при баткото беше така  Rolling Eyes

# 316
  • Варна
Подкрепям, че е излишно да се носи тел. в първите класове, при условие, че се води и взима... Няма за какво да си звъним. В някой цивилизовани страни е забранено до 12 год. с оглед облъчването на мозъка.
Страх ме е, че стоенето пред комп. води до зависимост, каквато виждам в някой млади хора около себе си. Посредствени оценки в училище, посредствени оценки в университета, липса на социални контакти, 2 л. бира пред екрана, не се намира подходяща работи, спи се до 12, защото се е играло до 4 и без да забравяме факта, че застанаха пред компютрите след 10 год. възраст. Страх ме е, да не отгледам зомбиран нервак, за това не ги допускам до компютъра често. Но желанието за таблета е провокирано от приятелите му. Не иска да носи таблет в училище, просто да играе. Тази ваканция го оставях повече, но имаме само шах и това ми е приемливо. Обаче спря да рисува, а той обичаше и го правеше добре.
Явно нямате още такива проблеми, просто караме предучилище в гимназия, а не в ДГ, за това по-рано ми се струпват.

# 317
Аз пък противно на вашето мнение съм за телефона. Държа да имам контакт с детето. Всичко се случва,  пък честно казано на педагогическия персонал много вяра нямам.  Peace
Що се отнася до зависимостта от компютър и т.н. други устройства - ами то явно си е до човек  Rolling Eyes Може би по -спокойно приемам нещата тъй като живея с човек,  който от 20 години все е на компютър и си е нормален / е имам си леки отклонения,  но в допустимата граница  Mr. Green/ Пък и имайки предвид,  че забранения  плод е най -сладък предпочитам да запозная детето с възможностите на тези джаджи. Когато взехме таблета девойката ми много трудно се откъсваше от него. Сега почти не го поглежда Wink всяко чудо за три дни ...
Държа да отбележа,  че това си е лично мое мнение и само го споделям   bouquet

# 318
  • Sofia
И аз мисля като Там-там.  Peace

# 319
  • sf
И аз не си представям да пусна Виктор на училище без телефон, направо съм благодарна,че са измислени  Joy като го знам какъв е  Rolling Eyes
Той играе на компютъра различно, понякога с дни не се сеща, напоследък често, давам му по 1-2 часа , колкото иска, накрая го гоня,че да се доредя и аз  hahaha
Кака му и тя квича за лаптоп, събра си пари, сега вече не й е толкова интересен  hahaha  а няма и толкова време , тая година бая учене и тренировки.

# 320
  • София
хм без телефон в училище и аз не си го представям, честно казано, от съображения за моето и неговото спокойствие, но много буча когато ицо седне и виси с часове през комп и коки се зариби след него, това много ме дразни, не знам защо... може би защото по цял ден в работата съм пред комп., не знам. все пак позвоялваме чат-пат да играе на комп. както и на psp, макар че на последното, последно му дадох през септември и му го взех с гръм и трязък защото някак не съумява да се научи да губи и крещи като нервак, което никак не ми се вижда нормално. като се успокои, го давам пак и така. общо взето всичко с мярка си е ок, не може да няма достъп до тия джаджи и да расте индианец, това не го разбирам в 21 век... Rolling Eyes

# 321
  • sf
Както се казва "В дозата е отровата"  Joy
Леле, за 30 мин в училищния коридор ми гръмна главата, тия учителки как издържат направо не знам  ooooh!  Докато Виктор е на логопед си чета книжка на диванчето, ама полудявам от шум  Rolling Eyes

# 322
  • София
Мда, дозата е важнда, а и си е до дете. М. полудява от компютри, кабели, дистанционни и телефони. И в момента трудно успявам да пиша Simple Smile Та ,предполагам, че тя по-рано ще се запознае с разни подобни устройства. К. си обича да си играе в стаята с кончета и кукли с часове.

# 323
  • София
от сутринта ме цепи глава и чак сега почна да ми поминава но не и от само себе си за съжаление, та много живо си представих шума в коридора, вики  Laughing
коки между другото като беше много малък проявяваше голям интерес към телевизора, сега пак гледа, но в повечето време наблюдавам че телевизора е включен като за фон (аз също така го приемам, гледам си определени неща)  си играе в спалнята ни с каквото сие хванал там и даже чак и етюди си прави понякога  Mr. Green но аз на ицо се ядосвам, според мен ако той не го "дразни" с игрите на компа, малкия дори няма да се сети....

# 324
  • София
Голямата нямаше телефон до 3-ти клас и оцеля да ви кажа.  Mr. Green Госпожата има моя телефон, аз - нейния и не е имало проблем. После баба й изпорти работата като й подари някакъв прост модел та сега вече има. Днес, обаче, така й се ядосах, защото се скъсах да й звъня в междучасието, за да я взема по-рано, че имаше час за лекар... тя не го чува. Преди това пък ми звънна да ми каже някаква глупост при все, че знаеше, че съм на лекар с малката.
В интерес на истината телефоните са забранени в у-ще и те ги държат намалени в чантите. Тук се съгласявам с госпожата, че е много неприятно по време на час да звънят баби и лели по телефона, а дори и майки, защото забравили, че детето е в клас в момента. И самото дете се притеснява от това, самото то се чувства некомфортно. Другото, с което съм съгласна е, че вместо да играят през междучасията те вадят телефоните и започват да играят на игрички, слушат музика или звънят на мама и тате ей така просто. Затова, според мен, ако детето има телефон трябва да има точни правила за употребата му. Сетих се един случай... Едно момиченце се спречкало за някаква глупост с едно момче и веднага се обажда на баща си да му се оплаче, при което той пристига бесен в училището да се кара и нахълтва в класната стая... Децата вече са се сдобрили /госпожата е взела съответните мерки/, момичето е забравило, че се е оплакало /но реагирало първосигнално да се оплаче на тати/ и... Ми това не мисля, че е нормално. Те са просто деца и не могат да разберат кое е важно и кое не и ще видите как ще ви звънят за щяло и нещяло и ще ви изнервят.  Mr. Green Та малко като с лъжливото овчарче се получава.
Та конкретно на въпроса. Мисля да не давам телефон. Опитът ми е показал, че оцеляват и без него. А и смятам, че така детето ще стане по-самостоятелно и ще се научи само да взима решения. И не на последно място - ще има време да скача на въже или играе на дама и топка през междучасието вместо да говори.
За таблетите - нямаме такъв. Като се срещаме с деца, които имат, естествено, играят, но после са превъбудени. Вкъщи почти не играят, защото знаят, че на компютрите се работи, а и те повече са заети та не се изкушават. Рядко играят на дечица ком примерно. Повече си играят с играчки или рисуват. Принципно съм против такива устройства да се носят в училище, дори и заради това, че не всеки може да си го позволи и на тези деца ще им е мъчно. Имам приятелки и в САщ и Канада - забранено е децата да имат телефони до определена възраст. Да кажат американските и канадските мами...  Hug
Цанкова, добре дошла.  Hug Много ти се радвам на трите дечица. Да са ти живи и здрави.   bouquet

# 325
  • Бургас
Защо няма лайк бутони  Mr. Green
Съгласна съм с всички ви, но най-съгласна съм с nonsense. Оцеляват!!! Не харесвам думата. Сякаш са на бойното поле, но в първи клас им трябва време да играят и истински да се опознават.  Peace
Ей на кр. си поигра и казах хайде да вечеряме и дойде. Златно е. Но и аз не го притискам във времена и срокове. Ами играе му се... да играе. Ей на баткото.... ядосва ме. Ама ще ви разкажа във фейса.  Peace утре.  Crossing Arms

# 326
  • София
Verano, използвала съм "оцеляват" тенденциозно.  Mr. Green  Hug Разбира се, споделям опит, не налагам мнение. Браво на кривчо.  Hug Вече ни пораснаха децата и разбират.  Heart Eyes
Кои години бяха критинчите четните или нечетните?  newsm78

# 327
  • Асеновград
Четните

# 328
  • Бургас
Не я харесвам думата, но за жалост това се наблюдава в училищата ни - децата са принудени да оцеляват... да си мерят телефоните, таблетите, маратонките. За това и въпреки че не одобрявам идеята за телефон в първи  клас, по-вероятно е да има, от колкото да няма.  Peace

# 329
  • USA
При нас не може да са с телефони на училище, с таблети пък - съвсем. Не съм видяла и деца да играят с тел. на майките си на площадката, което ми беше много странно в БГ. Някое извади тел на майка си и става много "популярно" и се скупчват всички да го гледат. Аз тел си давам само ако чакаме за нещо - в чакалня на лекар или ядене в ресторант и виждам, че няма друго забавление. Айпад си има вкъщи и си играе. На компютъра почти не прекарва време, защото всичко му е на айпада. Те имат час по компютри в училище и там ги учат на разни неща. Вкъщи рядко става това.
Иска ми се да прекарва по-малко време на екран, но откакто Ема се роди съм по-ларж Simple Smile. И аз съм срещу абсолютните забрани, защото децата имат нужда да са в крак с времето си. В този смисъл, ако всичките им връстници са с телефони, сигурно няма да се чувстват добре без. Simple Smile Криси никога не е искал да има телефон. Той и без това едвам се оправя с всички вещи, които носи на училище  Laughing.
При вас популярни ли са едни гривни, които се плетат на Rainbow loom? Тук са луднали децата?

Общи условия

Активация на акаунт