180-та немска тема. Погледни първа страница и после питай!

• 49 053
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Хохо, аз пък чакам Finanzamt да ми напълни фонд хоби. Щях да се радвам и на 100-200 евро, но по-добрата половинка рече, че ще е четирицифрена сума. Money Да видим... Чакам си писмото като малко дете Дядо Коледа.

Мони, Чъки, fingerscrossed.

floret234, wavey.

divanence, какво стана на теста?

Ида, голям детектив си! Аз си признавам, че ми е трудно да запомня кой кой е, особено когато няма картинка. Embarassed
За морето – и аз не помня от кога не съм ходила. В сегашната ни констелация единственият възможен за мен вариант е вила директно на плажа. С дете и без бавачка не виждам как иначе човек може да седи вечер на плажа под звездите. Храната също ми е проблем и затова е най-добре ние да си я приготвяме. Последните пъти на българското черноморие умряхме от глад. Confused Конкретни планове за това лято нямаме още. Има време. Mr. Green

Аз съм със запушен нос и не усещам никакъв вкус. Мрън. Sad Даже грис-халва може да ми пробута човек в момента. Sick

# 181
Хохо, аз пък чакам Finanzamt да ми напълни фонд хоби. Щях да се радвам и на 100-200 евро, но по-добрата половинка рече, че ще е четирицифрена сума. Money Да видим... Чакам си писмото като малко дете Дядо Коледа.

Синьо, това с крупните суми не се ли случва само след първата година (тази с преместването)? Нашия бератер тъй рече. Иначе миналата година подадохме през май, резутатът дойде през декември. Дано по вашия край не е така.
Та, с една дума аз лично много, много не чакам да ми дадат. Смятам да си набера сама в градината с овощките. Simple Smile)

# 182
Д е н и, аз хванах последния влак да си подам декларация за една отдавна изминала година, когато съм работила само няколко месеца и съответно имам надвнесен данък. Тогава още не бях омъжена даже. Затова чакам такива суми. И значи правилно чакам писмо от Дядо Коледа, щом може чак декември да дойде. Laughing Иначе сигурно си права за случай с преместване от БГ. Peace

# 183
К'ви хилядарки - ние чакаме да стигнат за нова кола дирекшън от завода  Mr. Green. Без да се майтапя декларацията е само за 3 месеца и сумата за фонд "и аз съм човек" на счетоводителката е три цифрена сума. Така, че ако ме огрее за примерно 10 каси бира пак добре. Mr. Green Главното мъжко тяло ще е щастливо. Още веднъж благодаря на отзовалите си   bouquet.

# 184
Ида-добре казано Simple Smile "Няма лошо време,има лоша екипировка" имаш право Simple Smile
Dana-живот и здраве може и да си направим срещичка Simple Smile А ти тук в Германия в кой град си?
Аз да ви се оплача,работих когато доидох новак в Германия в едно заведение,и през цялото време шефа ми ме е бил лъгал че съм редовно с документи...била съм но за 6 месеца само,и сега се занимавам с адвикати,насам натам,много скептично съм настроена,но ако успея да го усъдя гадината му мръсна.....Сряда ще ходя при адвоката,стискаите палци Praynig
Лека нощ ви желая и още веднъж благодаря за милото посрещане Heart Eyes
 smile3524

# 185
Хей, отбивам се тук и едно вéдро, вéдро!

“Крупните суми“ от данъците се случват и кат се бракуваш тук.

Синьо, защо казваш, че на море само с готвене? Питам, защото и аз съм в чуденка. От една страна ми се радват вкъщи на манджите и аз обичам да им готвя, от др. страна ако ще готвим и пазаруваме и на почивката... Затова съм се замислила за ол инклусив (разбрахте ли за какво става дума в този му вид написано  Mr. Green)
Има ли някой с опит all incl. на нашто Черноморие? То е ясно - въпрос на хотел, вкус, и тн., но все пак да питам.
Вие защо останахте гладни на морето, Синьо?

Моя позната: отидоха на Нордзее тези дни (родители, дете, тъкмо захранено бебе) за 4 седмици на апартамент под наем. Вс. супер, но аз си се чудя: 4 седмици да пазаруваш, готвиш, чистиш (!), разтребваш на почивката...хм.

Флорет, дано успеете! И ние сме в момента в един сапунен мехур, не е истина. Като поотмине ще кажа повече. Факт е, че днес забелязах как на лошите им се е разбридала увереността и.... Но сагата продължава  Sick

диваненце, и аз ви мисля, дано се е справило добре диването  Heart Eyes солидарна съм, щото  и мойто е къснопроговарящо.

Дени, супер план! За колко време планирате обиколката?
И супер срещичка на поляната пред магазините, т.е. пред двореца  Laughing
Между другото nа Bärenschlössle бяхте ли. Също е добра дестинация в региона. Езерá, храна, гора, мн. е приятно всеки сезон. Самото Schlössle обаче се пълни бързо след 11.30 ч. уикенда.

Лека нощ от мен!

# 186
  • Немция
А на нас тази година Данъ4ното ни "обра" с близо хилядарка ooooh!, със задна дата. Не били из4ислили правилно какво ни се полага обратно, върнали ни в пове4е за 2008 и 2009(!) и сега са се сетили да си ги искат обратно. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Да знаете , 4е и този вариант го има!

# 187
И аз да се оплача от тия Финанцамт  #Cussing out

По не знайна за нас причина как newsm78 е сменена щоеркласата на мойто мъж от класа 3 на класа 4. Вчера вместо заплата получихме едно писмо където ни спират със задна дата данък за 4 месеца назад и сме без заплата  smile3511 Месеца ще го караме на фотосинтеза   Confounded

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 19:47 от Вержи Аракчиева

# 188
И аз да се оплача от тия Финанцамт  #Cussing out

По не знайна за нас причина как newsm78 е сменена щоеркласата на мойто мъж от класа 3 на класа 4. Вчера вместо заплата получихме едно писмо където ни спират със задна дата данък за 4 месеца назад и сме без заплата  smile3511 Месеца ще го караме на фотосинтеза   Confounded

Как така сменена класата. Попълвалили ли сте форлуяр за смяна. Или обратно казано попълвали ли стен някога да е 3та. Това в никакъв слуай не го оставяйте така, а действайте бързо. То хубаво ще го карате на фото синтеза, ама нали има текущи сметки дето от фотосинтеза не се плащат. Според мен седнага се задействайте, защото ако има грешка имате още 2-3 дена до края на месеца, за да пуснете фрлуляр за смяна на класата.

Или при вас прост сте сминили класите преди няколко месеца, но не са ви го взели предвид"  newsm78

# 189
Петка  нищо не сме подавали за смяна . ОТ 2012 година е клас 3 след бракуването ни.Днес мъжа ми е там да видят от къде идва грешката и дали ще може да направят нещо по въпроса .Изпратих го  с един куп бумаги ...направо не ми се мисли
 Сега се чухме по телефона и  се оказа компютърна грешна  smile3514

# 190
Сега се чухме по телефона и  се оказа компютърна грешна  smile3514
Според мен е било ЗАДкомпютърна грешка, т.е. някоя леля/кака дето смята заплатите е променила класата в програмата без да се усети, ама нали е по-лесно да се оправдаят с компютъра Wink. Нищо, важното е че ще го оправят и няма да има фотосинтеза Simple Smile

# 191
Вержи, не скуби коси, а отидете и се уточнете на место. Реално не може да направят промяна в класа му за облагане, ако той не е заявил това или са установили нещо. Предполагам, че ако ти не работиш - класическият вариант е 3/5 клас.
Ако се окаже, че повредата е във вашия телевизор, и сте затруднени да изплатите дължимите се данъци наведнъж, може да договорите отложено плащане на части. Финансовите са неприятни, но не са нехуманни, защото и закона е предвидил такива изключения.
Вземете документи и идете на место, за да се уточните в кого е грешката и какво е възможно да се направи в конкретния случай.
Успех!

*докато се доредя да пусна отговор, проблемът го няма. Прекрасно.

# 192
Проблема е решен
Първо си помислих ,че може да е объркано в  годишната декларация ,ама не е там проблема. hit

Куфарите почти ми се усмихваха под леглото   Laughing
   bouquet Благодаря ви за съветите   bouquet

# 193
  • Germany
Искам да благодаря на всички за стиснатите палци! Част от изследванията ми са готови и при тях няма нещо обезпокоително. За съжаление, доктора не е убеден, че всичко е наред и ще се консултирам с още един лекар и ще направя още излседвания. Моля за още малко положителна енергия и дано скоро се похваля, че всичко е наред!  Praynig

# 194
  • в сърцето на един мъж...
Мони, дано всичко се оправи безпроблемно! Стискаме Hug

Общи условия

Активация на акаунт