180-та немска тема. Погледни първа страница и после питай!

• 49 012
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • в сърцето на един мъж...
Аз изпуснах цитираната тема.Голяма съм блейка  ooooh!

Слята е с нашата, вдигни няколко поста нагоре Mr. Green

# 616
За гражданството на бебето ли?!И аз си мислех дали пък да не си родя едно "немче" по презумпция  Laughing

# 617
Мчи ко чакаш Mr. Green

# 618
Чакам вашите съвети,шЪ го бИде ли туй ми начинание или ще се сдобия с още едно българче Crazy

# 619
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Имам пак едно питане Simple Smile
Понеже се очертава следващите поне 2 години, да си стоя вкъщи, докато науча езика и се адаптират децата, се чудех дали в Германия има някакъв вариант да се осигурявам, като домакиня? Имам предвид не само здравно /това го имаме покрай работата на мъжът ми/, а и за стаж? Преди време четох из Интернет, че това е възможно в някои държави. Един вид професия домакиня, докато децата стигнат определена възраст. Знаете ли дали тук е възможно и какви са вариантите?

# 620
Здравейте отново, пак съм с едно питане. Моя позната е в Германия и пита има ли някаква програма, с която може да говори с домашен телефон на Виваком в България?
Програма, която се качвала от интернет на телефона и говориш безплатно - така ми обясни тя.   newsm78

# 621
Мони, тук ако имаш деца и се водиш, че ги възпитаваш в къщи, държавата те осигурява за пенсия.
Пипи, по принцип през скайп може да се говори с различни телефони, иначе зависи какъв абонаментен план има на домашен или мобилен телефон, пак би било възможно.

# 622
  • Germany
Мони, тук ако имаш деца и се водиш, че ги възпитаваш в къщи, държавата те осигурява за пенсия.

Благодаря Гея! А какво ще рече да "се водиш, че ги възпитаваш вкъщи"? Да не посещават градина ли?

# 623
Аз знам само за първите 3 години, след това не съм чувала за автоматично осигуряване от държавата Peace

# 624
  • Parsberg
Здравейте,
Преди няколко дни се завърнах от пет дневно посещение в Германия по повод интервю за работа в един старчески дом в град близо до Регенсбург.
Всичко мина добре,всички бяха много любезни и внимателни.Нещо на което не съм свикнала в България от работодатели.И така на 1 август трябва да съм в Германия за започване на работа.Пуснаха ми разрешително за работа ,защото въпреки че съм мед.сестра и нямам нужда от такова,аз няма да практикувам професията си защото нямам признаване все още и поради тази причина ми трябва Arbeitlaubnis.
И сега идва проблема при мен,как се справяте с носталгията ,с тъгата по семейството и децата които остават в Бг?Там се чувствах като бездомна ,не познавам никого и чувството е ужасно.На път съм да се откажа а толкова време се борех за това.
Искаше ми се да можеше и децата ми да дойдат с мен още от началото ,но като гледам няма такъв вариант.
Имам приятел ,който ми се иска да дойде с мен но нямаме брак а и да имахме аз едва ли ще съм с постоянно разрешително за да има  и той право на работа.
Мислим всякакви варианти ,но единствено за което се сещам е да си издаде фирма или Geverbe.
Може ли някой ако си е вадил едно от двете да ми каже дали може това да стане онлайн?Мисля да попитам и във ZAV,защото благодарение на една жена която работи там в Германия стигнах до тук.

# 625
  • Някъде там
Здравейте! Вече почти две години ви чета тихомълком, подготвям заминаването ни за Германия и събирам информация, за което благодаря на всички! Чета информацията от първа страница (за нужните преведени и легализирани документи) и имам следния въпрос: легализирането на актовете за гражданско състояние е задължително или препоръчително? Имам спомени, че в старите теми съм чела коментари, че не навсякъде искат легализирани тези документи. Още веднъж Благодаря и спорен ден!

# 626
Бибе, аз вече не съм сигурна как е, но по мои спомени имаше нещо до 12 години на детето. Но пак казвам, вече не съм сигурна, защото не съм проверявала.
Naraia, нормално е в началото да има носталгия, да тъгуваш за децата, но всичко зависи от това, колко искаш ти самата да се интегрираш и да останеш тук.

# 627
  • Germany
Гея, Биба, благодаря! Имате ли идея къде мога да проверя до каква възраст е възможно?
Мармалад, ние само преведохме актовете за раждане.

# 628
Moni,
За деца, родени след 1992 е 3г. Обаче ти като не си била тук до 3тата им година не мисля, че ще ти се броят.

Иначе можеш да си плащаш доброволно осигуровки - за да получиш пенсия обаче трябва да имаш мин 60 месеца платени. Ей оттук.

P.S. ти нещо да не си объркала темата Mr. Green Ние тук обикновено отговаряме на въпроси как да източваме пари от държавата, виж как ни свари неподготвени сега с твоя въпрос да наливаш пари в системата hahaha hahaha hahaha

# 629
Moni,

Иначе можеш да си плащаш доброволно осигуровки - за да получиш пенсия обаче трябва да имаш мин 60 месеца платени. Ей оттук.

Tова е много полезна информация, ще я мушна на 1-ва страница. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт