Отговори
# 165
  • Бургас
Честито,  radi1426   bouquet Да сте живи и здрави  Hug

# 166
  • София
Radi , честито дъщеричка . Да много здрава малката Марина и бързо да наддава. Hug Hug. Тя е финна госпожица като моята дъщеричка

# 167
radi, честита дъщеричка  Hug

Мон, без да знам за тоя док Карп, и с 5те неща съм съгласна, като за повиването - аз увивам бебо дамо горе около раменете в поза, която естесвено е заело при плача - с ръчички, свити в лактите и пред гърдите до брадичката,
това за ръцете до тялото - категорично не. и надолу пелената или одеалото е свободно падащо и го гушкам в мен като съм завила коремчето. и така може да лежа, седя, да готвя, преобувам каката  Crazy да пиша на комп - в момента сме така, бебо спинка, след малко ще го оставя в леглото.
от опит и каквото съм чела съм стигнала до тия неща.

сега сме само 2мата с бебо, Милица е от днес да види прабаба си и дядо си на едно село за уикенда.
3 дни я подготвям какви животни ще види и тн, и сега голяма игра била - тв нейчър наживо  Mr. Green
понякога се чуствам като сторъката богиня, няма как справям се, гледам да комуникирам с малката разумно, ако прави беля да съм на нейния акъл в първия момент, после да говорим като големи хора.
гледам да не се ядосвам като не ме слуша, като бебо реве сума ти време, а в същото време съм до оо илипък каката е там  Crazy общо взето е лудница понякога и гледам аз да контролирам ситуацията, понякога съм категорична и има респект, но ние много си казваме че се обичаме и го показваме.
може би с момче, по-голямо от бебо е по-сложно, но и Мили е опасна, голяма фурия е, признавам много е умна, съобразителна, обичлива, ама и с характер.
хаха, навън понякога ми е по-трудно, щото тя много тича и се катери къде ли не, не мога да я стигна.
общо взето - всеки ден и нощ -учим се да живеем заедно Wink
за мен най-големият рахат е детето винаги да знае, че ти контролираш нещата, ти ще му покажеш, ти ще го утешиш, ти ще разрешиш, ти ще го спасиш при нужда, оставяш го да опита като не то, а ти слагаш границата докъде.
ей... ама и аз се разписах, една книга да взема да напиша от постовете си  Mr. Green

рейни, как сте?
другите да се отчетат  моля след манифестацията Wink

# 168
  • Бургас
Jos, пиши, не спирай, на мен ми е приятно да те чета и да обменяме опит.  Simple Smile Hug
Пробвах повиването на Карп и т.н. - млъква, но само за малко  Mr. Green Aма това бешв в момент, в който ѝ къркори коремът и я боли, колики, газове и т.н. Явно в такъв момент наистина нищо не помага при нас  Tired
А тя като не я боли коремът, се успокоява и само като я гушна. Oбаче на моменти прекалява, не мога цял ден да я стискам в мен, а започва да вдига аларма, в мига, в който я оставя някъде  Mr. Green Като е будна, тишина няма почти ...
Както и да е. Ще оцелея все някак. Бях забравила какво е да вземам душ под звуците на умопомрачаващи писъци или да чакам всеки път мъжът ми да се прибере, за да мога да вляза в банята като нормален човек  Crazy

Нанинка ми се губи днес май  Thinking
Ния и Сияна май печелят първенството за най-кресливи дами до момента...  Mr. Green Twisted Evil

# 169
Мон, като те чета май нямаш слинг,
е, от втория месец може и в кенгуру да се носите, и така с Милица съм мила чинии, готвила, ходила до оо...
опитай, наистина е удобно първите 2-3 месеца докато отшумят коликите, после сигурно си позабравила, но е забавно да гледаш бебо как надига главичка пред очите ти и пропълзява малко напред, първо назад  Mr. Green
в количката като сте навън поне държи ли се прилично Wink спи ли си като не е гладна?
твоят юнак бута ли количката, педи ми каза да включвам каката в каквото мога за гледането, да се чуства ангажирана, както и много да я гушкам, и всеки миг като не съм с бебето да съм с нея, че иначе ставало страшно. поне в началото.
може някои по празниците да са заминали нанякъде, въпреки че до 4тия месец мисля да не предприемаме с бебо дълги пътувания..
за витоша трябва да не забравя да питам педи дали може сега или да изчакаме.
хубава вечер,

# 170
Момичета, днес сме просто в някакъ ад- Ния реве цял ден, явно не и стига кърмата и просто и аз не съм спряла да рева с нея.Спала е има няма 3-4 часа за целия ден.Изкарахме я в количката на разходка за 40 минути някъде спа- и щом с еприбрахме ко ев.Направо не знам, тя реве и аз с нея.Пратих ММ за АМ- казаха такова като в болницата Нан сензитив, не знам, не искам да давам ама явно е гладна и за това се дере цял ден, пак цедих за да видя колко има сега в 9 едвам 60мл изцедих, а днес трябва вече по 90 да пие.Не знам какво да правя, давам и по-често , оставям и повече време да суче, че да се стича кърма, пия много много чайове и вода и пак не става. Cry CryМного ми е мъчно и сега уж се наяде и пак не иска да спи , само я разнасяме и се кокори и реве

# 171
Забавих да споделя- сноши ни падна пъпчето, ето сега пак писна и на ръцете ми е докато пиша.Кротна се, но не заспива

# 172
Момичета, днес сме просто в някакъ ад- Ния реве цял ден, явно не и стига кърмата и просто и аз не съм спряла да рева с нея.Спала е има няма 3-4 часа за целия ден.Изкарахме я в количката на разходка за 40 минути някъде спа- и щом с еприбрахме ко ев.Направо не знам, тя реве и аз с нея.Пратих ММ за АМ- казаха такова като в болницата Нан сензитив, не знам, не искам да давам ама явно е гладна и за това се дере цял ден, пак цедих за да видя колко има сега в 9 едвам 60мл изцедих, а днес трябва вече по 90 да пие.Не знам какво да правя, давам и по-често , оставям и повече време да суче, че да се стича кърма, пия много много чайове и вода и пак не става. Cry CryМного ми е мъчно и сега уж се наяде и пак не иска да спи , само я разнасяме и се кокори и реве
искам да те успокоя,
ако можех щях да дойда до вас, за да те убедя, че Ния не плаче, защото не й стига кърмата.
убедена съм, че имаш достатъчно за беба, ама недей да ревеш, така само й я правиш горчива Wink
съвсем приятелски - с бебе трябва да си много търпелива, а по-натам като порасте - в повечето ситуации да преброиш до три и след това да реагираш или не.
та, каква диета имаш през деня -
ако не ти е трудно какво си яла и пила цял ден?
нощем знам, че се кърмите. успокой се, и пампита имате напишкани, мисли разумно сега, не давай ам още, щом имаш кърма.
буди я по-често тия 2 седмици, бебе и в просъница суче, само й дръпни мидичката на откритото уше, или по петичката гъделичкай като едновременно с това допираш с гърда бузката и нослето за да отвори уста и захапе.
гушкайте я колкото иска, с песен по-леко става или шшшшшшшшшшъткайте силно.
иди на контролно кърмене пак при педи.

# 173
в добавка да ти кажа бебо защо може да плаче най-често-
- от глад - предложи гърда
- спи й се и не може да заспи - гушни я с пелена или люляй, предложи гърда, ако пак плаче смени позата и предложи другата гърда дори и преди малко да е сукала от нея
- пампи е пълен или й обива някъде - смени го
- мокро е - дреха, която опира в тялото е мокра - смени я
- пръцка и изкарва газовете - гуш повече като топлиш коремчето, нещо за колики ако даваш или кърмиш
- студено й е - ръчички и пръсти на краката са студени - облечи още една дрешка и чорапи или усий с нещо
- топло й е - отвий я леко, дай й да суче
- има нещо в нослето и й пречи да диша - дори да не се вижда нищо - капни обилно физиологичен разтвор в 2те ноздрички и изчакай да изкиха или ако излезе нещо го махни леко с клечка за уши с ограничител, може да го е глътнала
- нещо я боли - уши, корем, друго- обади се на педи
- просто й се плаче и си развива дробовете и певческия талант
- стреснала се е и иска да я гушнеш
- вика те за внимание - може да не й е удобна позата, нещо да я дразни и тн
- просто си плаче - смени ситуацията или позата, в друга стая, друг човек и тн.

# 174
Евала, jos! Дано има повече майки, които да те прочетат и се поучат Peace
Подкрепям всичко, написано от теб напоследък, страшно кефиш Hug

# 175
jos, безценна си Simple Smile

Да се похваля, след няколко опита днес най-после се справих с ръчната помпа на Авент. Реших да видя колко мога да изцедя след като 2 пъти предлагам една и съща гърда на малката. Резултатът - около 20 мг. Сигурно можеше и още малко, но ми омръзна, а и ме позаболя вече.

От днес имаме общо 11 кърмения, 5 наакани и 3 напишкани памперса. Взехме везна под наем да следим теглото и да направим няколко контролни кърмения. С татко й се уговорихме само да не се вманиячаваме. Все пак не угояваме прасе за Коледа, а гледаме бебе. Simple Smile

# 176
  • Бургас
Добро утро  Hug

Минавам набързо след поредната безсънна нощ... Нанинче, Ния може да не реве заради недостиг на кърма, не се шашкай така. Ето, Сияна е яла, сигурна съм, че през нощта имах достатъчно кърма и пак не спа, пъшка, ръмжа и ме тормози до сутринта. Хем през цялото време съм при нея, гушкам я, суха е и т.н. Така че, както jos ти е казала, причини за рев има доста и най-различни...
Що се касае до АМ - изобщо не е задължително да е непременно същото като в болницата. На Сияна бяха давали 2-3 дни Хип Комбиотик. Аз обаче смятам, че Лактана Био е по-добро мляко и затова съм взела вкъщи да имам от него. Досега съм ѝ давала два пъти даже в моменти, в които наистина нямаше кърма и дърпаше почти само на сухо милото.
Истина е, че не трябва да се сменят често млеката, но нищо няма да стане ако избереш друго и продължиш с него, стига да ѝ понася добре  Peace Ако си харесваш Нан, няма лошо и да е то, разбира се.
За твое успокоение може да си имаш вкъщи една опаковка, аз така правя и така съм спокойна, че дори и нещо да стане и да няма кърма в даден момент, детето гладно няма да остане  Laughing Но не бързай да ѝ даваш АМ, както вече са ти казали. Контролното кърмене също е вариант, така най-ясно ще се види има ли или не и колко яде.

Филийка, браво на вас  Hug  Simple Smile

# 177
ЛЛЛ
Привет отново и благодаря за бързата реакция!   bouquet

Не давам вода, чай, нито адаптирано мляко. Единствено и само се кърмим. Биберон залъгалка се случва да дам само за няколко минути за успокоение. Но като цяло и тя самата не му е фенка. Успокоява се повече като държи палеца на баща си, отколкото като смуче каучук Simple Smile
Докато суче, я чувам да преглъща. Като я сложа на гърда е по-активна, преглъща, сумти, после става по-бавна и спокойна. Ако е сънлива, я гъделичкам или пощипвам на голичко, за да  продължи да суче, а не да ме ползва само за залъгалка. Кърменията са с различна продължителност - от 20 минути до час понякога.

Ще будя на 2 часа и ще давам едната гърда, докато не я изпразни. Ако мога да направя и друго, за да започне да качва по-добре, ще съм благодарна за съвет.

Чудесно е, че бебето суче активно и колкото дълго пожелае от гърдата!
 Предлагането на гърда дори само за успокоение на бебето, може да се отрази позитивно както на лактацията , така и на доброто наддаване. За бебето носи усещане за сигурност, че мама е наблизо и му помага да премине по-лесно през периоди на дискомфорт, както при колики. Кърмените бебета също така често могат да бъдат отново гладни, дори след като скоро са сукали.
  Може да опиташ да ограничиш или дори премахнеш употребата на биберона-залъгалка, като вместо това предлагаш гърда. При новородените, няколко минутното сукане на залъгалка, може да изпрати фалшив сигнал към мозъка, че са заситили глада си и да ги успокои, като по този начин може да отложи във времето желанието им да сучат. Разбира се има бебета, които наддават добре въпреки употребата на биберон залъгалка, но когато има съмнения дали наддаването е с добри темпове, може да е удачно предлагането и да се ограничи или премахне напълно, като вместо това се предлага гърда.
 Ето една статия по темата биберон-залъгалки
 Надявам се, скоро да има позитивни резултати от честите кърмения. Ако прецениш, може след около седмица да направите ново претегляне на тегло на бебето и да видите колко е наддало! Peace
Ще се радвам да споделиш как се развиват нещата при вас!  Hug

# 178
добро утро,
как спахте?

филийка,  Hug браво на бебо.
не знам защо си имала проблем с тая помпа.
аз в родилното не можех да направя вакуум, че една малка част бях обърнала наопаки..... та докатосе сетя..... в нета щях да гледам даже.

благодаря ви за милите думи,
вие сте ми подкрепа тук, че ето,и споделям с вас, чуствам ви близки, колкото и да сте далече.
то от опит споделям, може и да не е най-правилното.

Мон, помня и малката беше така около пълна Луна, не спеше нощем.
дреб тая нощ ме изуми, и той като твоята Сияна не спа, кокори се, кокори', спа на пресекулки, и в 4.30 заспа до 9.
чудя се може пълнолунието да им влияе.
сега се гъне от коликите обичайно. и се тунтуркаме.

кое коремче чакаме още?

# 179
Джос,Мон, благодар много ме успокоявате.Ния снощи в 12 сука много малко и заспа, яде пак към 3 и нещо и после в 6 и си спа добре.Сега към 9 закуси ама сега почва пак а се мръщи.Пуснала съм и музика и си говорим и след 12 мисля да я разходимдълго, поразсъбляках я малко , че е мн топло с дълго гащеризонче и чорапки е .Може и колики да са знам ли, не съм дала АМ, но снощи просто бях изтрещяла вече и мама допълнително ме изнерви.Ще се справя, в срда сме при педиатъра и ще видим как е.Имаме си яко пишкани памперси и поне 3-4 накани, ще давам по-често да суче и ще гледам да съм по-спокойна.Но снощи май май не спа много спокойно, уж спи а по едно време почва да сумти и да се ядосва нещо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт