Отговори
# 195
reniboro,
изчакайте сега до 4 дни ако не се изходи тогава питай педи с термометър ли, сапунче ли, каквото е там да помагате.
ще му направите д-то лениво и ще направите проблем ако продължите всеки път така. изчакайте го бебо, нали суче, все пак преработва кърма, тя се усвоява по-добре и може би затова сега рядко се изхожда, може да му е трудно, но да го израсте това. първите дни нали си ачка?
ти си хапвай сега круши повече и овесени ядки.
по-малко краставици и зелени салати! намали суровите плодове и зеленчуци, наблегни на киселото мляко с полезните бактерии лактобациликус и на овесените ядки обикновени.
пък на консултацията ще питаш педи ако е така какво да правите.

Мон, ти ядеш ли овесени ядки?
има едни чайчета за кърмачки на хип, за успокоение, за лактация, опитай да пиеш и чай от лайка по 2-3 чаши преди вечерното кърмене.
и се гушкайте. и моя сега на обедните колики се дереше и му пуснах сешоара и се успокои докато обядвах.
после пак като почнаха - дум в количката и навънка на разходка, сега се прибрахме, промрънква в количката още, ама кротува.
ние сме обикновено с коликите от 11 до 14, от 17 до 20, плюс-минус, и малко след кърменето вечерта, и нощем по-малко или минават като му дам да суче.
Мон, ти нощем кърмиш ли? това е екстра лекарство срещу колики. пр

# 196
  • Бургас
Ти махна ли за един ден млечните за да видиш как ще е положението с коликите?
Да, нямаше разлика ... ама аз и много малко млечни неща ям  - 1 кисело мляко и малко сирене и то не всеки ден... не е от това значи.
Вчера пак говорих с педиатъра - така било при някои бебета ...  Tired

# 197
  • Бургас
jos, aз  hahaha днес благославях човека, измислил сешоара  Mr. Green Снощи с него спря накрая дрането, днес пак имах няколко мига спокойствие, благодарение на него. Но в момент на див рев и това даже не помага  Tired
Да, кърмя я нощем, понякога по веднъж, друг път по 3 пъти ... от храната обаче още повече ѝ се разкъркорва коремът и пак същото ...

# 198
  • насън...
момичета,

щях да забравя, ще им мине давността докато се сетя... ooooh! ...имам излишни неразбутани опаковки обезболяващи свещички, обезболяващ спрей Цикадритина (май така беше) и едно шишенце Колийф за колики...ако някой проявява интерес, да свирка... Peace
честити бебчовци на камбанчо и др. обебили се мами тези дни...да са ви живи и здрави бебоците...да слушкат, да папкат и....никакви колики... Simple Smile Hug

# 199
Здравейте наистина нямам време да чета назад.Изписаха ни скоро на 19.05 се роди синчето ми Мартин.
Въпрос към ЛЛЛ
Вече имам кърма но Марти хапва малко и заспива бързо не мога да го събудя, като го оставя уж да спи се събужда много бързо и пак търси да суче.Проблем ли е това и какво може да ме посъветвате да направя,много ни е трудно и захапването Марти реве много преди да засуче правилно.  bouquet

# 200
Честити бебчета,да са ви живи и здрави.
За трудното изхождане-моята племенница беше така до годинката-просто детето не акаше всеки ден,лекарите казаха,че е нормално.Даже и сега(вече е на 3г.) си ака през 2-3дни.Всяко дете е различно.

# 201
MoonLight, честито! Да расте здрав и послушен Мартин! Hug
Jos Hug,ще пробвам с круши и овесени ядки , благодаря Hug Всеки ден ям бисквити Белвита и мляко активия, но с корнфлейкс. Ям и пълнозърнест хляб така че определено ям здравословно Thinking
Мон Hug, незнам може би да пробваш с някоя от другите храни..всеки ден нещо да махаш..ако и наполовина намалеят коликите мисля, че пак ще е добре..То не може изцяло..но поне да е в търпими граници Hug
mocito86, да за някои деца може би е нормално малко по-рядко да се изхождат, но Ели определено се мъчи напъва и почервенява цялата. Освен това като направихме вчера клизмата направо се шашнах колко ако е събрала.  ShockedЕдно е да се изхождаш рядко, че не си насъбрал " материал" Wink, обаче ако е събрало не е редно да го задържа..особено за новоредено..Определено и е е страшно неконфортно и се ядосва и мрънка... Ще видим Thinking

# 202
Jos Hug, да допълня.. първите дни в родилното се изхожда нормално. Не съм засичала, но поне един път на ден, но не се е напъвала така. Първите два дни акушерките и сменяха пампито .. Сега четох, че е нормално кърмено бебе да ака на 4,5 дни Confused и че запек се казва само ако консистенцията е втвърдена..а нашата беше кашообразна Thinking Спирам, че вече досадих  Embarassed

# 203
Здравейте!
 Да се запиша и аз- терминът ми беше за 11.6., а на 16.5. се роди моето бебе Любомир, 3260 гр.,50 см., секцио.

=red]Имам въпрос към ЛЛЛ: Кърмя бебето, имам достатъчно кърма, той си се изхожда задоволително и наддава по 70-100 гр на ден(поне така беше в болницата). Въпросът ми е- по време на храненето държа бебето към 10 мин. на едната гърда и след това го премествам на другата, правилно ли е това или трябва на едното хранене само едната, а другата да я изцеждам и на следващото да му предложа другата?[/color]

Стискам палци за все още чакащите мами!

# 204
Рени, изчакай я наистина известно време, без да и помагате. Аз също съм чела, че е възможно и по-рядко да акат. Мисля си и ,че в началото храносмилателната система още се напасва и е възможно да има някакви такива паузи. А и щом акото и е кашаво...
Ида не е имала запек досега, даже понякога ми се струва, че твърде често пълни памперсите с ако.
Тя е добре, много е пораснала за 1 месец.
На мен обаче нещо не ми е добре. От седмица-две усещам едни болки в гърдите.Тежест, сякаш си поемам дъх под вода.
Днес ми беше лошо, щях да повърна, но дишах дълбоко и ми се размина. Вие ми се свят, причернява ми.
ММ днес по едно време ми коментира зениците.Бяха доста разширени и не се свиваха.Светкаше ми с телефона и каза, че не се свиват въобще, а си стоят големи.
Може би утре ще отида до личната, защото наистина не се чувствам добре.

# 205
Жос, кърмим се, носим се гушкаме се, от вчера давам инфакол като се дере, ама май май сег апък има разстройство не знам дали да  водя на лекар.Има по малко на всеки памперс почти и то не  емн гъсто и не много жълтеникаво.Сега съм я свалила при мама да се погледат аз да изчист, че ММ вече е на работа от днес и искам да изчистя поне.Не ми остава време за нищо, ще гледам сега да влезна и да се изкъпя,че косата ми е много зле.Снощи яде към 1 и после към 4 когато се събуди, ама от 4 до 6 рева и не щя да спи.
Мон, дано скоро ви минат, и ние май имаме, сваряваме  и и чай и дано и помогне , ама с тоа акане с епритеснявам.
Фанагория , не съм руса и стоккето ни е червено Simple Smile Още не съм я водила до главната, ама мисля днес да идем да си вемем акта за раждане

КАмбанчо, да ви е ив и здрав бебокът, и ти мина през какво ли не тези 9 месеца, важното е че всичко е наред вече и си го гушкате.  bouquet  bouquet  bouquet

# 206
MoonLight!!! ,
честит син, да ви е здраво бебе!
супер, щом кърмиш, може да прочетеш назад в темата линковете за кърмене, които са дали като отговор от ЛЛЛ.
нормал е новородено да заспива и да се унася докато суче и не се е нахранило дефакто. затова го будиш.
погали го по мидата на ушенцето, по рамото, по крачето долу на петичката го гъделичкай да се разбуди, много е важно да не е увит като го кърмиш, за да не му става топло да заспи бързо.
та, по колко минути се кърмите? и колко начесто. това също е важно.
може да кърмиш в просъница на бебо, може да е затворил очи, но да суче още, може също да прави паузи и пак да суче, т.е да си прави почивки по няколко минути, затова кърменето на новородено понякога може да продължава по 40 мин - един час.понякога. нощем може да кърмиш легнала и бебето до теб.
ще следиш пампитата колко пълни и пишкани има, бебо да се чуства добре и да не плаче от глад, виж, от друго - може - прочети по-нагоре малко  Wink

Elichka_Vr , честит син и на теб, браво на вас щом така наддава  Hug
продължавайте успешно да се кърмите! не съм ллл, ако може да съм ти от полза:
щом имаш вече кърма, може да предлагаш една гърда на кърмене и да ги редуваш, само ако чустваш напрежение да се доизцеждаш от непредложената още гърда.
а след кърмене може да доизцедиш предложената гърда, за да няма запушване на канали, но не чааак докрая, за да не си предизвикаш хиперлактация.

Бел, как си сега? може хемоглобин да ти е паднал, дано си добре да не е сериозно, отиди на лекар щом ти се вие свят. пулс и кръвно колко са ти?
оправяй се бързо  Hug

нанина, и при дреб понякогатака - изпръцка малко аки на пампи. мисля, че докато се регулира може да е така.
това не е разстройство, последното е вода да е и поне 4-5 пъти за час така воднисто много.

# 207
Белле. дано скоро ти стане по-добре Hug Hug Hug HugМоже да е от това,че не се храниш много много.И на мен ми се получава, ето и сег ми е отпаднали ама не съм сколасала да хапна още.Беб рева рева и сега дреме в ръцете ми, тка че плановете за чистене и къпане отпдат.Поне успях две перални да пусна и сега мама ги простира.Трябва да ида а акта за радане и не знам да я оставя ли да я взема ли  с мен newsm78

# 208
Сега съм малко по-добре.Не можах да отида при личната, а тя е първа смяна. Ида не спа почти и цяла нощ я дундурках, сутринта като ми звънна часовника и не можах да отлепя. Аз съм си малко психарка и какви ли не болести ми минават през главата  Joy Последните 2-3 дни хапвах повече, ММ ме водеше насам натам и ми купуваше вкусни неща та бях изкушена.
Може наистина да е ит хемоглобина, по принцип имам проблеми с него.
Но от два дни усещам катобпулсиращо бодене горе на корема, точно под средата на ребрата.Та почнах да се психирам за разни язви.Мой бивш получи кървяща язва още в училище и си спомням, че му се гадеше, повръщаше и усещаше такива болки.
Вероятно си внушавам де, аз все съм болна от някоя страшна болест  Joy 
Нанина, ти изкарвала ли си Ния вече? Ако я извеждаш я облечи добре, не знам при вас, но тук има вятър, вали много следобед.Уж слънцето грее, но на сянка си е студ. Аз се чудя утре като направя втори опит да отида до личната дали да я взимам, не знам там какви ще има пред кабинета.
Кой чакаме още да роди? Скоро ще се пренасяме при родените.Аз там чета, но още някак не ми идва да пиша  Joy

# 209
Belle, изкарваме я вече, предните два три дена.Аз я обличам с боди с дълъг ръкав(гащеризон), отдолу с къс, чорапки и шапка, завивам я с пелна и одеало и слагам покривалото на коша за количката.Мисля, че и е добре, топли са и крачетата и нослето.Сега мисля да ида с колата до общината и после да се върнем пеша по главната.Тук пече , подухва леко , но мисля че със сенника и покривалото и друготе неща и е добре според мен.Сега тъкмо заспа , има проблеми определено с коремчетом къркори и , пръцка, поаква по малко като пръцкаНе знам вече.В сряда сме на преглед и ще видим , не знам дали и стига яденето дали я обличам правилно , оффф толкова много чудежи имам и питеснения
Белле, и мен два дни ме боли коремът, все едно съм изстинала, аз имам и гастрит и мисля, че се е обострил, ама то не ми остава време и да ям.Направо не знам Мон и Жос как се справят сами ито с по две дечица

Общи условия

Активация на акаунт