Отговори
# 300
Мон, Жос, дано баткото и Мили да оздравет по-бързо.То в това смотано време само вируси има.
Белле, капките са тези Тобрекс, за които Дидолиния е писалала, ама и а си мисл, че ако решиш по-добре да питаш и доки.А щом е по-добре може и да няма нужда

Но наме- честит син
Силви, не с епритеснявай, Алекс ще е добре, ще ви изпишат нещо и ще му се вдигне хемоглобинът.Всичко ще е наред

Ни снощи от 6 до 9 се дра, бяхме навън няколко часа даже се хранихме в парк и като я прибрах не спря да реве, ужас някакъв.В 9 я изкъпахме хапна и като заспа, и аз с нея, че чак към 2 се сетих да я събудя да я нахраня пак.Сега седи на леглото и гледа телевизия Simple Smile ама иска да заспива само на ръце и не знам како ще я правя.Има газове и се напъва само.Днес тук времето е много смотано, надявам се следобяд да се пооправи да излезем, че явно и харесва, спи си в количката и с екефи

# 301
  • Бургас
Нанинче, Ния значи поспива все пак, въпреки дрането  Simple Smile На мен не ми се е случвало да се налага да будя звяра вкъщи за ядене... през 3 часа най-много се буди сама и наддава смразяващи кръвта писъци  ooooh!

Как ми се спи днес не мога да ви опиша ...  Tired а няма кога да спя, следобед ще водя пак и сина ми на лекар, че много време вече се влачи така...

Тобрекс съм слагала на сина ми преди. На Сияна гнойния секрет сега мина с Цалоксан /дано не бъркам името/, знам че не е хубаво силни капки да се слагат, но при нея течеше страшно и беше по-лошо и опасно да я държа така.

Тук май ще вали, точно се канех да излизаме  Twisted Evil

# 302
Ида тази нощ не се е будила.Аз се събудих към 8 и след няколко секунди осъзнах, че е твърде светло.Как се уплаших  ooooh! Та си спеше, но аз я разбудих и я нахраних.Може и да се е будила през нощта, но да не е плакала.Но такива мисли ми минаха през главата като се събудих и осъзнах, че вече е ден, а не пищяла цяла нощ.
Добре си е, гледа ме сега.
ММ вика, че я иска все такава-да спи нощем и само да си гледа.
Да ви се похваля, че днес може би ще си купим кола  Laughing  Това ще е първата кола на ММ, онзи ден я гледа и я е харесал, днес ако няма проблеми ще сключва сделката с хората.  Сега ще трябва да си купим столче за кола  newsm78 
Баща ми ме изнудва и аз да изкарам един шофьорски курс, опитва се да ме накара като казва, че ще ми плати курса, после щял да ми вземе някоя малка кола.Но аз съм като него-не ме влече, обичам да ме возят. Та нещо не ми се занимава, въпреки че би било удобство.
Вие как ги слагате да лежат ако не са в легълцето.Имам предвид на някаква възглавничка ли, на какво...И колко точно мога да я повдигна, нали не трябва прекалено.

# 303
  • Лудогорието
Нашето пъпче е със щипка и в основата има хирургически конец, който ми обясниха да стягам при всяко оправяне на памперс. Също почиствам и с памуче натопено във спирт. На баткото беше по същия начин и понеже бяхме в болница 11 дни, пъпчето падна там-на 8-ми ден. Сега на Митко ми се струва, че ще падне по-късно.  Rolling Eyes
Памперса не го пълним на всяко хранене. Но когато го напълни, се оаква до ушите и трябва да го къпя и преобличам изцяло  Crazy Вече втора вечер памперса му пропуска урина и намокря дрехите и чаршафа. Иначе през нощта се кърмим на поисквани и за сега е спокоен. Ще видим като започнат коликите как ще е .  Peace
Но наме-честит син и от мен   bouquet
*Belle-Etoile*- успех с покупката  Hug
Мен ме мъчи един хемороид от снощи  Embarassed Много боли и никак не мога да застана-мажа се с лекарство ама има временен ефект.

# 304
  • насън...
мон, мерси за инфото...сега вече разбрах какво трябва да правя...нашето пъпче все пак се е поприбрало и не кърви толкова, въпреки че не сме лепили както трябва... Simple Smile
а за жълтеницата - за пореден път се убеждавам, че колкото лекари - толкова мнения наистина....защото видимо и ние вече сме поизчистени, не толкова жълти като в началото...не знам вече какво да мисля...мнг се спекох вече с тази жълтеница...май по-добре да спра да се терзая и да оставя нещата на собствен ход (колкото и безотговорно да звучи... Crazy)
и ние снощи спахме...гърдите ми на сутринта щяха да се пръснат...като почна да суче не смогна да лапне зърното добре и като шурна онази ми ти кърма...Simple Smile) от едната не беше сукал повече от 10 часа... #Crazy...дано само не ми намалее кърмата пък сега... Tired сега така се напъва и ръмжи...баща му му измисли прякор вече - тигъра, страшен е хищник... Laughing
тук при нас времето е супер кофти - вали и е студено...а сега се мъчи да напече, но не става за разходки...а на мен ми е едно сънено...след толкова сън без прекъсване - 4-5 часа... Tired Grinning
syllvi, не се притеснявай, всичко ще бъде наред...най-трудното вече сте го минали...имай сили и вяра... Hug Heart Eyes
n.o.name честит ти син...да расте жив и здрав... Hug

# 305
Ох и тук вали.Искаш ми се да излезем,ама няма да го бъде.
Амен, и Ния така прави- като угладнее почва да грухти и да търси и прави супер смешни муцки и аз и викам на мама дивото прасенце.Simple SmileКато не плачат са много сладки Simple Smile

# 306
ето, май отминава, доста бебоци се родиха вече, браво. за юни кой остана?
как сте, мами и бебоци? лети времето...

благодаря, момичета,  Hug за подкрепата.
Мон, надявам се на прегледа юнакът ти да е по-добре вече и да върви към подобрение.
малката се бори с Т, снощи по някое време към полунощ не издържах, че много бързо взе да качва, над 38.5, а нямах време за вана или чершафи... и й дадох МИГ, та свали т до 11 часа днес нямаше, сега пак вдигна, ще я следя уикенд, на педи не съм се обадила, че няма как с бебе да я заведа сега, там са сума болни деца.
дори излизахме сутринта на хубавото слънце, бебо си спа в количката, както винаги. като се приберем усеща и се разбужда обикновено, ама и ние откарваме горе-долу до времето за храна, ако не съм го кърмила навън.
сега спят и двамата, аз готвя и седнах да драсна някой ред, пак свалям т, ама с кърпички,
дано довечера мм си дойде, и за ден да е, пак е нещо, че много ми домъчнява. иначе се справям с децата, ама друго си е и тати  Heart Eyes
забелязвам като пишете, че, бебчетата вече не сучат безразборно, поспиват повече нощем, растат Simple Smile

само да не метнем някой вирус на бебо, че тогава ще стане съвсем лудница  #Crazy

Amen, ако искаш навивай си аларма тия дни, да не ти се препълват така гърдите, и аз имах такива 2-3 дни, дето се изцеждах по малко нощем, бебо сучеше маалко и заспиваше, а гърдите ми пълни ще се пръснат и твърди....
та изцеждах, бебо сучеше и заспи, и аз пак се доизцеждах.
слагам лигавче, че като текне кърмата ...

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 13:32 от jos

# 307
  • Бургас
Сетих се да ви питам, общо колко време спят горе-долу бебетата ви през деня?
Сияна вчера проспа почти целия ден и после цяла нощ буйства и рева пак... освен, че я мъчат свирепи колики, да не би да ѝ идва много съня през деня  newsm78

Jos, какъв МИГ даваш на малката?
По-добре ли сте?

Ние се върнахме от лекаря, пуснах микробиология на баткото, за бебка ми изписаха Ентерокинд. Едва ли ще има ефект, тотално съм се отчаяла вече, но ще пробвам все пак ...
Някой ползвал ли ги е? В каква доза, че лекарката е объркала рецептата  Twisted Evil

# 308
  • София

Уффффф малката има ужасни колики и нищо не помага... колииф, чай от копър, еспумизан, лефакс (това преди малко за първи път дадох) направоооооооооооо  ooooh! Постоянно реве и вече сме пред нервна криза, мрън...
Иначе яде и ака доволно, даже повече от доволно  Twisted Evil

# 309
При нас всеки ден е различно, не мога да и хвана режима. Зависи сякаш от настроението и.Има дни в които спи през целия ден, а нощем реве и се кокори. Тази нощ като я сложих да спи към 9 и половина, се събуди пак към 12 без нещо, заспа след половин час и от тогава, та чак към 8, когато сама я събудих  newsm78 Обикновено в този интервал се буди поне веднъж и циври по 1 час.  Въобще не мога да хвана как и е по-добре, дали сама си е изградила някакъв режим.
Денем е по-ясно, буди си се след около чяс и половина-2 часа сън, може да си седи кротко, а може и веднага да писне, че е гладна. 
На мен ми е сложно излизането, уж все сме наблизо, защото в квартала има много градинки, но не мога да сметна, кога ще и се прияде. Понякога не е минал и половин час и вече плаче и само гърда я успокоява.
Но в толкова много шубраци наоколо успешно се поскривам да кърмя  Laughing 

# 310
  • Бургас

Уффффф малката има ужасни колики и нищо не помага... колииф, чай от копър, еспумизан, лефакс (това преди малко за първи път дадох) направоооооооооооо  ooooh! Постоянно реве и вече сме пред нервна криза, мрън...
Иначе яде и ака доволно, даже повече от доволно  Twisted Evil

При нас е същото - яде, наддава, ака, до тук - супер, обаче реве по 4-5 часа без да мога да я успокоя с нищо... Най-зле е от 21 до 02 часа  Tired Ад под небето е. Вече и денем почна от 11 до 13 да пищи така. През другото време не мълчи, пак реве  Mr. Green, но по-тихо  Tired И не спи нощем Tired
Съчувствам ти  Hug Hug Hug

Бел, и аз не мога да ѝ хвана режима на Сияна ... ако изобщо има такъв  Mr. Green, но питам, че вече не знам какво да мисля и къде греша ...

# 311
И нашият Гошко няма режим.Заспива когато си иска,яде на около 2,30-3.Кърмата ми се увеличи и почти не дохранвам с АМ вече.А може и заради коликите да яде по-малко.Иначе като цяло е тих и кротък,освен ако не е гладен или мокър.За щастие коликите не са ни много силни-ръмжи,плаче,свива се,но за кратко.Дано все да е така.

# 312
  • у дома
n.o._n.a.m.e., честит ви син, жив и здрав и много да ви радва.
Момичета, нас ни захванаха коликите от 2 дни и е един рев, душата ми се къса - взех да давам инфакол, дано се повлияе добре. Инфаколът запичал, така чух или прочетох (не помня вече), но дано не ни запече много.
jos, благодаря ти много за съветите, винаги е полезно някой с опит да те упъти и поуспокои.
Относно спането през деня, Мон, имаме по 2 почти будни 3 часови периода, другите периоди са почти заспали, но има някои в които спи само по 40-50 мин до следващото будене... Времето ми минава ужасно бързо и не мога да сваря нищо странично да направя, чувствам се като в омагьосан кръг. Това майчинството си е цял подвиг, а на вас момичета с по две дечица - вие сте цели героини!
Момичета, колко време траят тези колики - месец, два? Нямам никаква идея, но за да знам докога мога да давам лекарство, да не взема да прекаля нещо.
А, да, вчера бяхме на преглед, от утре давам вигантол, че сме наддали над 500 гр за 10 дни и било множко... И педито напипна също и леко увеличени лимфни възелчета зад ушичките, та сега и това ми легна на главата да го мисля и да се тревожа.
Момичета да споделя - така ми се плаче от време на време, едно тежко ми стане, не знам що така, но поне бързо отминава, уффф.
Лека и спокойна вечер на всички мами и бебовци!

# 313
Аз като ви чета започвам да се чудя защо на нас не са ни дали Вигантол  Rolling Eyes Тя за 2-3 седмици беше качила 900гр, на месец и няколко дни беше +1300 . А като ви чета вас, явно прекалява с качването, но педиатърката не каза нищо  Rolling Eyes   
ЕлЕм , всички си циврим  Laughing Някои като плаче бебето, други безпричинно, трети за себе си, четвърти не знам защо  LaughingНормално е.
Аз ревах вчера по едно време, защото ММ не иска кухненски шкафове, каквито аз искам. И май ще си сложи неговите, щото нали е големия мъж  #Cussing out изживява се като интериорен дизайнер, имал бил страхотен вкус. И ми обзавежда кухнята  #Cussing out И ревах много...напоследък си рева така за шкафове, килими, латекс Laughing

# 314
  • Бургас
n.o._n.a.m.e., честит ви син, жив и здрав и много да ви радва.

Момичета, колко време траят тези колики - месец, два? Нямам никаква идея, но за да знам докога мога да давам лекарство, да не взема да прекаля нещо.

Oбикновено към края на 3-ия месец затихват.
Но правило няма - синът ми го мъчиха и му къркореше коремът до 7-ия месец, обаче не пищеше чак така като сестра си сега, бяха много дълго време, но в доста по-поносим вариант.
Има деца, при които са до към 4-ти - 5-ти месец. Относително е с една дума.

Ти ще видиш има ли ефект от Инфакол и тогава ще се прецени колко време да го даваш. 1-2 опаковки като начало спокойно може да изпие без прекъсване /ако има ефект, иначе няма смисъл/.

По колко капки Вигантол ви изписаха? На мен едната лекарка ми каза по 1 капка, другата по 2 капки, та сега се чудя по колко да давам...

Реве ти се от хормоналаната буря в тялото ти, поредната екстра, която трябва да преживеем. Временно е, споко.

Едва ли има проблем с възелчетата, спокойно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт