Мнения за SCI Company!

• 25 802
  • 116
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Миналата година колега си беше взел картата, но оттам нататък не съм го чула да говори по този въпрос. Тогава се бях поровила в нета, и тук имаше тема тогава, после и втора май се пусна, и реших, че това не е за мен. В Пловдив специално в два от включените обекта съм ползвала отстъпки и без да имам въпросната карта.

# 16
И В БУРГАС НАСТРЪХНАХА ОТ ПЛОВДИВСКАТА ПИРАМИДА SCI! ПАСТОР СВЕТ … О ЗАБОГАТЯВАНЕ...

ПРЕПОДОБНИЯТ ПЕТРОВ "ОЖЪНА" 30 000 ДУШИ С ПИРАМИДАТА S … ГОВИЯ И ЛИЗИНГ...

ФИНАНСОВ КАПАН! СЕКТАТА НА ТОМ КРУЗ ВЪРТИ ПИРАМИДА В ПЛОВДИВ (ВИ … ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ...

Нова финансова пирамида работи успешно в Пловдив. Измамната структура набира кандидати с обещанието за бърза печалба. По-подробно проучване показва, че Save Company International, съкратено SCI странно повтаря първите три букви на непризната у нас секта на сциентолозите, към която принадлежи и холивудската звезда Том Круз, съобщи ТВ7.

# 17
Анализ на бизнес плана на SCI.

БП - Бизнес план/Бизнес партньор
БЦ - Бизнес център

РАЗСЪЖДЕНИЯ ВЪРХУ БИЗНЕС ПЛАНА

Това не е мое разсъждение, но прекрасно разкрива бизнес плана на SCI

Здравейте.
Специални благодарности за бизнес плана - изключително забавно и поучително четиво. Докато го четях, открих толкова много червени лампички, че чак свети като коледна елха. За жалост явно много българи са финансови далтонисти. Горещо препоръчвам всички засегнати от темата да го прочетат и да поразмишляват.
Ето моя анализ на избрани моменти:

Наблюдение: На видно място на корицата има негър (вътре също).
Коментар: Мегаломанско изхвърляне с намек за "световна експанзия". Или пък се надяват някой недочул наивник да си помисли, че фирмата (компанията, корпорацията, империята или както там им харесва да се самоопределят) е американска?

Цитат: "SCI е компания, притежаваща брилянтна идея..."
Коментар: Брилянтна идея как да измъкне максимално много пари от максимално много хора, като им продава мечти, само дето те си мислят, че купуват реалност. Не може да се отрече, че имат успех. Брилянтна измама. Да!

Цитат: "За сега не обсъждайте новия си бизнес с никого, докато не завършите това обучение!
Превод: "За сега не обсъждайте новия си бизнес с никого, защото ни е страх, че някой може да ви зададе смислени въпроси и да ви отвори очите преди да сме ви промили добре мозъка и да сме ви изръсили с няколко бона!"

Цитат: "По-добре е да не се опитвате да обяснявате какъв е Вашият нов бизнес, преди да сте били обучени какво е необходимо да кажете..."
Превод: "Не говорете с ваши думи, ние ще ви дадем да научите наизуст всички фирмени клишета и ще трябва да ги повтаряте като развален грамофон. В никакъв случай не мислете! Ако се опитате да обясните в какво сте се забъркали, може внезапно сами да осъзнаете цялата измама."

Твърдение: "За работа в SCI не е необходимо образование, нито опит в МЛМ."
Коментар: Логично е дори да предпочитат хора без образование, защото те по-лесно биха се вързали на думите им. Колкото до МЛМ - някой, който сериозно се е занимавал с МЛМ в читава компания ще направи сравнение и има голяма вероятност да прозре истината (макар че виждам от познати, че не е задължително).

Твърдение: "За работа в SCI не е нужно одобрение от околните."
Коментар: Сами предупреждават, че балъците ще се сблъскат с трезвомислещи роднини и приятели, които ще се опитат да им отворят очите. Следва дълго утешаване в стил "не ги слушайте, те или са науки или не ви желаят доброто истински". Напомня ми практиката на сектите да откъсват новите членове от семействата им. Тук не е написано, но може би се казва нещо подобно на живо, а? С покана за присъединяване към братството на пастора?

Цитат: "Съвършената компания или компенсационен план все още не са създадени. Както всичко друго в природата, те също трябва да се развиват във времето."
Коментар: Тук няма ли някакъв намек, че фирмата си запазва правото да променя правилата, когато й скимне? Вече се случи няколко пъти, нали? Доколкото знам условията стават все по-малко изгодни за картодържателите и БП-тата.

Цитат: "Ентусиазмът и позитивното отношение са по-големи катализатори за успеха, отколкото знанието или уменията, които развивате."
Коментар: Така ли?! Ами аз нямам никакви знания или умения по медицина, но съм страшно ентусиазиран да лекувам хора и имам изключително позитивно отношение към самия себе си и към пациентите си. Елате да ви направя сърдечна операция!
ОК, сега сериозно. Не ви ли звучи това като "търсим лековерни и ентусиазирани некадърници"? Позитивното отношение и желанието за работа определено са полезни, но не са извинение за липсата на елементарна финансова (или каквато и да е друга) грамотност.

Твърдение: "Според авторите на книжката има "крадци на мечти", на които БП-тата не трябва да обръщат внимание."
Коментар: SCI са "продавач на мечти" на едро, ясно ни е. Въпросът е как да се направи него градивно, а не да си живеем в мечтите.

Цитат: "Много нови Бизнес партньори – без каквото и да е обучение, опит и задълбочено знание започват ентусиазирано и изграждат големи мрежи..."
Коментар: Не се изненадвам. Ако имаха опит или знаеха повече за пирамидата, вероятно щеше да им стане съвестно да зарибяват близки и приятели. За да изпитваш ентусиазъм с това нещо трябва или да нямаш съвест, или да не знаеш какво правиш.

Цитат: "Бъдете отворен да слушате и възприемате напътствията по време на обучението".
Превод: "Оставете се да ви промием мозъка и да го натъпчем с красиви, безсмислени и не отговарящи на истината фрази".

Цитат: "Най-успешните хора в SCI действат незабавно и предизвикват бързи резултати."
Обяснение: Това се случва, защото ако поизчакат, ще осъзнаят в какво са се забъркали и съвестта им ще им попречи да мамят познатите си. Колкото по-малко знаеш за фирмата, толкова по-лесно ти е да й имаш доверие. После става невъзможно, ако имаш нещо в главата.

Лелеее, не очаквах, че ще извадя толкова глупости само от първите десет страници. Имам още много за коментиране, но сега ме чака друга работа. Оставям материал за размисъл за заблудените душички.

https://www.facebook.com/groups/sci.ignore/permalink/595742460448394/

# 18
Пирамида.....друго не е!!!...

# 19

Раздел IV.Нелоялни търговски практики:

Чл. 68ж. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Нелоялни търговски
практики са и следните заблуждаващи търговски практики:

14. създаване, използване или насърчаване на пирамидални продажби, чиято основна цел не е продажбата или потреблението на стоки и услуги, а включването на други потребители в системата за продажба, при които потребителят плаща, за да участва,
като получава възможност да си възстанови заплатената от него сума чрез
привличането на други потребители в системата;

# 20
SCI много напомня за онази пирамида "Проксима" отпреди години...
Новопостъпилите членове започват да зарибяват нови доброволци, за да си върнат чрез тях "инвестициите" и да започнат да печелят.
Въздействат на наивниците с приказки, музика, психологически похвати, дори опиати, уверяват ги, че наистина се печелят пари, и то веднага (да бе, да).

Какъв ли ще е краят на SCI? Confused

http://powernet.hit.bg/

Скрит текст:
ПИРАМИДА ЗОМБИРА НАИВНИЦИ С МУЗИКА И ВНУШЕНИЯ. СРЕЩУ 2100 ЕВРО МОШЕНИЦИТЕ ОБЕЩАВАТ 20 000 ЗА 3 МЕСЕЦА
Финансовата пирамида "Проксима" зомбира наивни мераклии за лесно забогатяване със силна музика и внушения, подобно на сектите, разказаха потърпевши. "Бизнесорганизацията" се представя за тайна класа, която има мощно влияние сред полицаи, депутати и магистрати...
"Проксима" обещава бърз финансов просперитет и нов живот. Тя работи като класическа пирамида. 2100 евро е членският внос за достъп до обществото. Приетите трябва да зарибят нови доброволци, за да си върнат парите, а след това и да започнат да печелят. За първия привлечен прибират 400 евро, а ако заведат двама - 900 евро. 20 000 евро за 3 месеца е перспективата, обещана от "Проксима".
Новаците декларират, че ще пазят тайната на сбирките и подписват договор за доброволно дарение на сумите. Достъпът им до сбирките става само с препоръка от изпитани членове и след обстойно проучване на финансовото състояние на кандидатите.
"Проксима" има разработени клонове в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Троян.
Според осведомени, процент от събраните пари потъвали в касите на различни политически сили. Това била и една от причините пирамидите да се активизират преди избори.

КАК ДЕЙСТВА СХЕМАТА ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ.
"Проксима" се представя като тайно бизнесобщество, в което участват полицаи, депутати и магистрати. Достъпът до сбирките й става само с препоръка от участници в пирамидата и след проучване на финансовото състояние на кандидатите. Те подписват декларация да не изнасят какво са видели и чули по време на сеансите. Сбирките са тайни и винаги се провеждат на различни места в страната.
"Проксима" има клонове в по-големите градове. Тя е наследник на пирамидите "Пауър Нет" и "Галакси". В София редовните срещи на бизнес обществото се провеждат най-често в сградата на Интерпред.
Малцина от пострадалите са се оплакали от измамниците в полицията, защото се страхуват от отмъщение. Повечето от тях са получавали заплахи по телефона. Те предпочитат да дискутират проблемите си в Интернет на адрес http://powernet.hit.bg.
След тайните сбирки новоприетите членове подписват декларация за мълчание.

Структурата на "Проксима" е идентична с тази на разбитата финансова пирамида "Галакси" в Бургас през 2001 г. Тогава адвокати, бивши и настоящи полицаи бяха изградили свой клон към пирамидата "Галакси" в морския град под името "Пауърнет". Седем от босовете на пирамидата бяха задържани и срещу тях започна разследване за финансова измама, по което обаче няма развитие. За кратко зад решетките отидоха основните организатори - Иван Бурмов - със 7 присъди за измами, и Ивалин Иванов от Варна. Заключен беше и бившият кадър на Държавна сигурност Живко Димитров от Бургас. За него се знае, че е член на управителния съвет и един от шефовете на охранителната фирма "Аполо & Болкан".

ОТКАЗВАЙТЕ ИМ БЕЗ СТРАХ, СЪВЕТВА ПОЛИЦИЯТА.
Не се поддавайте на психоатаките на хората от пирамидата, препоръчват спецполицаи от НСБОП. Според антимафиотите подобни мошеници се възползват от желанието на хората за бързо забогатяване.
Когато разберете, че сте се забъркали с такива хора, можете без страх да им откажете, съветват от полицията. Трябва да се държите твърдо. Членовете на пирамидата не могат да ви принудят насила да давате пари или да работите за тях.
Примамливите оферти на мошениците от "Проксима" трябва да бъдат отхвърляни категорично. У тях не бива да остава и най-малко съмнение, че набелязаният за зарибяване се колебае дали да стане член на организацията.
Не приемайте предложенията им да ви уредят бърз кредит от банка, за да влезете в обществото им. Не взимайте пари на заем от приятели, защото със сигурност няма да успеете да се издължите, казват запознатите със схемата. Ако пък започнат да ви заплашват с физическа саморазправа, непременно се обадете на тел. 166, или в НСБОП на бул. "Черни връх" в София. На същия адрес, но в НСС, се приемат сигнали за дейността на подобни измамници.

ИЗМАМЕНИТЕ ПОТЪРПЕВШИ:
ИВАН ПЕТРОВ*: НАД 100 ЧОВЕКА ПЛЯСКАХА КАТО ЛУДИ
"Проксима" е пирамида, която зомбира наивни мераклии за лесно забогатяване със силна музика, опиати и внушения, подобно на сектите. Самият аз участвах на една от сбирките в сградата на Интерпред в София наскоро. Над 100 човека пляскаха като луди. Никога не бих се подлъгал, не знам какво ми стана. Тези хора повлияха по странен начин на съзнанието ми. Пред сградата бяха паркирани лъскави лимузини, а охранители следяха всички, които влизаха в залата. Задължително трябваше да отида с официални дрехи. Влязох в голяма конферентна зала. Там имаше над 100 души. Всички мъже и жени бяха много добре облечени с еднотипни тъмносини костюми. Жените ми направиха силно впечатление - до една бяха с червени коси, прибрани назад. Носеха пъстроцветни вратовръзки, а мъжете - със строг десен, разказа Петров.
Сред тях познах Иванка Тенева (31 г.), известна с прозвището Ваня-Белега от Хасково. Срещу нея има следствие за измама и участие във финансови пирамиди от ноември 2002 г. в Ловеч. Там ме запознаха с партньора й от плевенския клон на пирамидата Пламен Димов (35 г.). Той е от Чирпан и няма досие в полицията, според МВР.
Когато влязох в Интерпред, очаквах да ми кажат как да спечеля големи пари. С това и бях съблазнен.
На всеки стол имаше лист и химикалка. Започна първият т.нар. информационен блок. Млада жена излезе на подиума и заговори за някакъв продукт, с който ще работим. След минути в залата се появи друг лектор. Всички станаха на крака и го аплодираха въодушевено. В ушите ми зазвуча силна техномузика, примесена със заглушаващо биене на барабани. Всички започнаха да танцуват, казаха ми и аз да правя като тях.
Това продължи около 3 часа. Пуснаха ни за 10-минутна почивка, като преди това ни събраха личните данни, адресите и телефоните. Пихме минерална вода. Допускам, че в нея имаше някакъв опиат, защото часовете, които прекарах там, ми се сториха минути. След почивката пак влязохме в залата. Там на екран ни прожектираха схемата, по която ще станем богати. Ние трябваше задължително да я пречертаем на листовете пред нас. Наглеждаше ни техен обучен човек и ни помагаше да не изоставаме от темпото на останалите. Справих се с чертежа и от него разбрах, че ще спечеля 20 000 евро за 3 месеца. Така неусетно изминаха 4 часа.
Когато излязохме, подписах декларация да пазя в тайна какво съм чул и че доброволно ставам член на организацията. Това направиха 50 човека, а екзалтирани консултанти крещяха: "Имаме нов брат!" Повториха тези думи за всеки, дошъл за първи път на сбирката.
Не бях на себе си, качих се в колата си, като с мен дойде и техен консултант. Той стоя неотлъчно до мен, докато звънях на приятели и търсех спешно 2100 евро, за да вляза в организацията. Трябваше да ги внеса още същата вечер, иначе отпадах от схемата. Консултантът ми каза да направя списък с телефоните на приятелите и познатите си. После започнах да им звъня, той ми казваше какво да говоря, насърчаваше ме да лъжа. Въпреки това не успях да намеря парите. Тогава дойде Пламен Димов и отидохме в някакво кафене. По масите там имаше купища пари.
Каза, че ще ми помогне и ми даде парите. Веднага ги внесох в "Проксима". Подписах запис на заповед за дълга, трябваше да го върна до 5 дни. След сделката си тръгнах.
С времето започнах да осъзнавам, че съм се забъркал в голяма каша. Хора от пирамидата ми се обаждаха през един час и питаха: "Действаш ли?"
Когато разбраха, че не мога да им се издължа, предложиха да ми уредят кредит от банка. Сега съм принуден да се крия, защото директно ме заплашиха, че ще изчезна, а после ще ме намерят в черен чувал. Ужасно се страхувам, завършва разказа си измаменият.
*Името е променено от съображения за сигурност.

МАРИЯ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ
Радвам се, че най-после се заговори за тази пирамида и в медиите. Има и един сайт за нея - http://powernet.hit.bg (тук е със старото си име като Пауърнет), но много хора не го знаят, за да вземат участие в дискусията. Всичко разказано от г-н Иван Петров е вярно, с изключение на това, че слагат нещо в минералната вода. Нищо не слагат, сигурна съм, защото съм присъствала на сбирката им в Интерпред. Просто имат много голям психологически подход. Въздействат ти с приказки, уверяват те, че всичко е истина, че наистина се печелят пари, и то веднага. Всеки понеделник се дават суми в зависимост от това дали в събота и неделя си завел някой, който да се съгласи да стане член. Но както разбрах от моята приятелка, която ме заведе, много малко успяват да си върнат парите, камо ли да спечелят нещо. И то е точно заради това, че малко останаха неизлъганите. Крайно време е вече да се намери някой, който да поиска обяснение от тези измамници, както и да ги накажат.

ГЕОРГИ СТОЕВ: АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ, ЗНАМ ИМЕНАТА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ
Иво Димитров, Теодор Торнев, някои си Борисов и Печинаков, са част от организаторите и ръководителите на тази пирамида. Те вземат тлъстия пай. Редовите членове надали някога ще успеят да си върнат парите, колкото и приятели да успеят да излъжат да влязат в "Проксима", а за печалба - да не говорим. Всичко става под формата на дарение. Но ако не могат да бъдат наказани юридически, нека се даде гласност на дейността им, за да няма излъгани и измамени повече от тях. Хората не са глупави, но се поддават на техните приказки за бързо забогатяване, охолен живот и светло бъдеще. А след това се чудят как да си върнат парите. Лично аз съм свидетел на това. Затова не мълчете, пишете, говорете.
Сайта, който сте направили за Пауърнет е много добър, но търпи подновяване. Вече не се казват така, а Проксима и сумата за влизане е 2100 евро.
Хубаво ще бъде да напишете за тях и в други сайтове или форуми. Да има дискусия. Аз лично съм един от потърпевшите. Заведе ме мой познат, беше много настойчив и тъй като наскоро се разведох, реших че може да отида с него да се поразсея пък след това да реша. Станах член, защото имах парите, пък и за разнообразие. Каза ми че посещавали хубави заведения, ще ми е приятно. Но по-важното е, че до този момент не съм си върнал нищо.

И.С.: ГОТОВА СЪМ ДА СВИДЕТЕЛСТВАМ
Радвам се, че има хора като г-н Георги Стоев, който е проявил смелост и е изписал имената и номерата на някои от лидерите в пирамидата "Проксима". Лицата са същите, повечето дошли от Бургас, Варна и вътрешността на страната с диалектно произношение. Но какво значение има това, след като са се изхитрили да забогатяват по такъв начин на гърба на честните хора. В течение на нещата съм, защото наша приятелка покани мен и сестра ми на една от сбирките на "Проксима". Аз прозрях истината в самото начало, но сестра ми реши да участва. Взехме пари от продаден наскоро имот и на заем, за да стане тя техен член. Оказа се, че за няколкото месеца, откакто е в пирамидата, сестра ми успя да си върне много малка част от парите. Сега ходи като болна, не може да си прости, че се е вързала на приказките им за бързо забогатяване и благоденствие. Пропиля пари, с които можеше да помогне на децата си. Затова, ако се стигне до съд срещу тези измамници, аз съм готова да свидетелствам.

Д.К.: НЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ СЪМ ВЪТРЕ
Няма възрастова граница за членство в "Проксима". В нея има хора от 19 до 68 г. Работя с моите приятели и съм доволна, че съм свидетел на тяхното развитие в организацията. С мъжа ми ходим с удоволствие на структурни срещи и семинари. Виждам усмихнати хора, при най-малкия проблем има кой да ми подаде ръка. Този свят е материален - не го ли знаете? Аз моята инвестиция съм я платила и нито за миг не съм съжалявала.

ТАТЯНА: НИКОЙ НЕ ТИ ПРОМИВА МОЗЪКА И НЕ ТЕ ДРОГИРА
Абсолютни глупости! Толкова лъжи на едно място не бях чела. Този жалък лъжец едва ли е заслужавал толкова внимание да му се отдели във вестника. Бил е на информационния блок, но е бил сляп и глух. Възмутена съм от тези измишльотини...
Това е нещо гениално, но просто хората ги е страх още. Никой не ти промива мозъка и не те дрогира. Това не е никаква пирамида! Аз по принцип се съмнявам във всичко и никога не бих се вързала на такова нещо, защото съм патила преди. От два месеца обаче сам член на Проксима и вече разполагам с наистина прилични доходи. Това, което се говори на тези сбирки е за хора, които умеят да слушат и мислят, а не за тъпаци.

ЕДИН АНОНИМЕН: ОТКЪДЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ, ЗА ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПЕЧАЛБА?!
Последните двама май са платени агенти-адвокати на пирамидата. Нека отговорят на въпроса тогава, ако не е пирамида това - откъде се печелят пари за да се излезе на печалба, щом няма никакъв продукт, оборот и надценка? Ако се печели от входната членска такса на нов член, то в геометрична прогресия откъде ще дойдат пари за последните, които ще са и най-многобройни? Или просто навреме ще "изчезнете"?

ЕДНА БЛОНДИНКА: ДО КОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ТОЛКОВА НАИВНИ?
Въпреки, че съм блондинка, съм ужасена от това, което се случва в България! До кога българите ще бъдат толкова, толкова наивни, но както каза един от изпечените мошеници на тази организация "Проксима" - "Беден и прост народ се манипулира много лесно". Хора, пазете се и мислете с главите на раменете си! Пари почтено се изкарват само с работа, другото е далавера. Лесни пари няма.
Поздрави от една умна и интелигентна блондинка, попаднала също в тази зала на Интерпред и видяла истинските лица на големите измамници.

ГЕОРГИ: СБИРКИТЕ ИМ СА МНОГО ВЕСЕЛИ, ДА ПАДНЕШ ОТ СМЯХ
И аз ходих на такава сбирка. Повечето написани неща, са верни. Е, другите неща, като например опиатите - не знам. За щастие, не се вързах.
Честно казано, и аз не знам каква е схемата на ужилване. Докато някой най-накрая не каже как точно лъжат хората, всички писания са просто пълнене на вестници и сайтове. Аз не се вързах просто по интуиция, а не заради нещо друго.
А иначе сбирките им са много весели. Да паднеш от смях. По едно време се чудиш дали те са луди или ти самия! Хайде стига толкова.

ИВАНКА ТЕНЕВА: БРАТ МИ СЕ САМОУБИ
Аз съм сестра на измамен от пирамидата. Брат ми беше на 34 г., когато неговият най-добър приятел го излъга да влезе в организацията. За да осигури сумата, се наложи да взема заеми и да ипотекира жилището си. Не успя да си върне дори малка част от парите. Затъна в дългове, за да представя пред околните лъжливо благоденствие и висок жизнен стандарт. Жена му го напусна и той изпадна в тежка криза. Напусна работа, защото там постоянно идваха кредиторите му и го тормозеха. Преди два месеца брат ми сложи край на живота си.

АНА: ПРЕДЛОЖИХА ДА ИПОТЕКИРАМ ИМОТА СИ
Аз съм ходила на такова събиране. Всичко е тайна и до последно не знаеш къде ще бъде самата сбирка. В залата наистина пускат силна музика и много звукови и визуални ефекти и непрекъснато говорят за това как ще станеш богат и ще можеш да имаш всичко. Най-накрая ти казват за сумата в антракта. Опитаха се да ме убедят да ипотекирам имота си, да продам кола, техника и какво ли още не. Трябваше да съм много твърда, за да си тръгна оттам сама.

АЛБЕНА ПАВЛОВА: БЯГАЙТЕ БЕЗ КОЛЕБАНИЕ
Приятелка ме покани на сбирка в Интерпред. Платих 60 лева, за да участвам в информационния блок. Това, което видях и чух там, ме озадачи. Изумена бях колко хора са се събрали да слушат измамите на няколко човека, нарекли себе си преуспели. Пълни заблуди и лъжи! Подхождат към госта като психолози, непрекъснато идваха и ме уговаряха колко добре ще се чувствам, ако стана техен член. Внимавайте, когато чуете ваш приятел да ви предлага много пари, ако разберете, че срещата ще е в Интерпред, БЯГАЙТЕ, БЕЗ ДА СЕ ДВОУМИТЕ!

М. БЕНАТОВА: ИСКАМ ДА СЕ СРЕЩНА С ПОТЪРПЕВШИ ОТ ПРОКСИМА
Прочетох всичко поместено на страницата. Мисля, че наистина трябва да се говори и пише повече за това. Не знам до колко е възможно, но бих искала да помоля за съдействие. Искам да се срещна с потърпевши от пирамидата и да обмислим как бихме могли да разкажем за измамата. Трябват ми реални хора, които познават схемата, но вече не са част от нея, за да я изобличат.
Надявам се заедно да свършим работа. Можете да разчитате на дискретност.

МИГЛЕНА МАНАСИЕВА, ПРИТЕСНЕНА МАЙКА: ДЪЩЕРЯ МИ СЕ ПРОМЕНИ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ
Откакто се свърза с "Проксима", дъщеря ми се промени до неузнаваемост, дори изтегли кредит от Пощенска банка, за да плати първоначалната вноска. Страхувам се, че ще продаде и жилището си, затова подадох жалба в Икономическа полиция.
Не ме е страх и затова призовавам всички измамени да се обединим и да използваме всички законни средства, за да се противопоставим на пирамидата и да си върнем парите.

АНОНИМНА: ДО ПОСЛЕДНО НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
И аз съм една от тези, които преди години се опитаха да зарибят. Приятели ме заведоха на една от сбирките в ресторант "Орбита". Там ти действат на психиката. До последно не знаеш за какво става въпрос. След като отказах да подпиша бумагите им, се втурнаха един куп народ, включително и така наречените ми "приятели", които ме заведоха, да ме убеждават, че трябва да подпиша. От мазно любезни станаха заплашително категорични. Въпреки това отказах. След това прекъснах контактите си с тези, които ме заведоха, защото решиха, че аз съм един от шараните, които могат да им възвърнат дадената от тях крупна сума пари. Само не мога да разбера какви още доказателства са необходими на полицията, за да прекъсне дейността на тези мошеници. И материал, заснет от бТВ имаше, и публикации във вестниците. Какво още дремят от МВР?

ПАУЪРНЕТ ВЕТЕРАН: ВЛЯЗОХ В ИГРАТА ПОВЕЧЕ ОТ ИНТЕРЕС
Всичко написано е вярно. И аз влязох в играта повече от интерес, дори си възвърнах част от парите. Психоманипулациите са на елементарно ниво, като се използва обикновената човешка алчност за пари. Забавно беше когато дебели лелки от Варна обясняваха на диалект на къде по-интелигентни от тях хора как са забогатели и как да манипулират другите, или как разни пикли-брейнчлидерки учеха хора на възрастта на родителите им как да си планират целите, денят си и дори и живота си. Иначе репертоарът е познат - силна, оглушителна музика в началото, приповдигнато бодряшко настроение, изповеди на "преуспели и забогатели", мерки за сигурност - местата на сбирките се сменят, охрана, оставяне на багажа, прибиране на записките, завоалирани заплахи, ако някои се разприказва и т.н. И всичко това неусетно те обезличава в името на парите - да доведеш други хора, да минеш в друго ниво... За мен обяснението на съществуването на този парадокс вече десета година е просто - тук е пълно с ченгета - бивши и действащи. Срещал съм дори от Дирекцията на полицията, участваха много и от VІ РПУ, от "Сигма". Оттук познавам и един известен клоун - председателя на Съюза на българските командоси Юлий Арабаджиев, дето сега се пъне да влиза в политиката. Как мислите, няма ли "Пауърнет" по старому и не знам си как по новому, освен полицейски, и политически чадър, че десет години продължава да си съществува необезпокоявана? Изходът не е чак толкова труден - ако усетите, че започват да се намесват в личния ви живот, просто им теглете една майна и ги съобщете в полицията. Не че ченгетата ще свършат нещо - те са гола вода, но друго е усещането, да се докажеш - пред себе си и пред другите, че жалките им опити да те зомбират заради някакви пари няма да минат. Повярвайте - струва си!

АНОНИМЕН: ХВАНЕШ ЛИ СЕ ВЕДНЪЖ НА ХОРОТО, НЯМАШ ИЗБОР
Повярвайте ми, винаги се хващат хора на тази въдица! Аз лично съм бил канен и съм присъствал на такива мероприятия. Когато си платиш съответната цена, започваш да предлагаш хора, за да си върнеш чрез тях парите. Ако се хванеш веднъж на хорото, нямаш избор!

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 23:31 от krem-karamel

# 21
  • София
 Племенниците са там, казват,че не било пирамида, но ми звучат точно като другите пирамиди съществували досега.А приятелката на сина, белгийка, каза,че е пирамида.

# 22
Ето и сайта им https://www.sci.sc/
Дали това е пирамида или мултилевъл маркетинг?
Репортаж на ТВ7 ги окачествява като пирамида.
Раздават БМВ-та и обещания за високи приходи след определено ниво/ранг.
Бях на тяхна презентация,но сериозно се замислям дали има уловка и наистина ли е пирамида скрита зад обещания за хубав и независим живот.
Вие чували ли сте за тях и какво ми е мнението?

Здравейте Дами! Ще ви отговоря съвсем искрено за SCI!
Мой приятел се включи още в началото ,когато започнаха  и вербуваше и мен.
Гордо мога да кажа ,че познавам лично най-големите светила и величия в мулти-левел бизнеса в света.Хора като Боб Проктър,Джони Ди Лем,Ранди Гейдж и други.Но преди повече от 4 години ,дори и те не успяха да ме убедят,че това е истински бизнес и то на 21 век, който бизнес е за мотивирани и вярващи в себе си хора.
Така...... измина доста време и друг мой приятел ме вербуваше,канеше по презентации и тнт.А аз си казвах" Мале тези момчета в каква секта и пирамида са се забъркали! Дано не им изгорят паричките" Сега в ден днешен мога да кажа, че съжалявам,че не се включих по рано.Защото днес съм част от SCI!Имам собствен бизнес , повече клиенти , повече оборот и в същото време използвам своите контакти за да препоръчам на приятелите  и познатите си ,които за нищо на света не бих излъгал.Причината поради която се съгласих ,беше че всичко е абсолютно прозрачно.Можете да проверите в НАП, Банка Алианз ,откъдето минава целия паричен поток.Комисионните ми се изплащат всеки понеделник по банковата ми сметка,а всеки пт когато платя в обект на SCI ,получавам до 10-20 секунди  смс с отстъпката която съм получил и ,и която отстъпка според търговкия обект е налична вече в банковата ми сметка!

Добавяме и факта ,че и след неделята която мина SCI  положиха основите на нещо,което и най-големите компании по света за групово пазаруване не бяха правили до сега.

Няма как да разбереш,докато не видиш с очите си как работи системата.

# 23
  • София
  Прекалено въодушевено , надъхано, наизустено, зомбирано и по всички правила на пирамидата е това изказване! Със свои думи не можа ли да ни го разкажеш?Просто доказваш нашите съмнения!

# 24
 Laughing Явно си заслужаваме хала.
Колко наивни хора, даже бих казала глупави. Mr. Green

# 25
 Прекалено въодушевено , надъхано, наизустено, зомбирано и по всички правила на пирамидата е това изказване! Със свои думи не можа ли да ни го разкажеш?Просто доказваш нашите съмнения!

Абсолютно със свои думи го разказах.И не желая да убеждавам никой в противното.Просто изказах мнението си.
Най-вероятно е най-голямата финансова пирамида , в която членове  са адвокати,футболисти,министри,бизнесмени и понеже е пирамида и измама,пишат за тях във ФОРБС и лично Йордан Йовчев,Краси Радков,Радостин Кишишев,Мария Илиева, и куп други видни личности са част от нея Wink

# 26
  • Galaxy 13197853088
Бизнеса с бизнеси си е пирамида, която ще свърши след най-много година.
Който успее до тогава, ще успее, другите ще го духат и ще чакат на 0,5%
От друга страна, е чудесна възможност да усвоиш някои уроци.

# 27
  • София

Абсолютно със свои думи го разказах.И не желая да убеждавам никой в противното.Просто изказах мнението си.
Най-вероятно е най-голямата финансова пирамида , в която членове  са адвокати,футболисти,министри,бизнесмени и понеже е пирамида и измама,пишат за тях във ФОРБС и лично Йордан Йовчев,Краси Радков,Радостин Кишишев,Мария Илиева, и куп други видни личности са част от нея Wink
      Като са твои думите, защо звучиш като всички други? И племенника и племенницата говорят абсолютно същото?360 лева отстъпки за цяла година, това нищо не е.А и си длъжен да ходиш на зомбиращите събирания костюмиран всяка седмица. Също си длъжен да търсиш нови будали.

# 28
  • Galaxy 13197853088
тц. не си длъжен.
Може да си платиш и да си ходиш овътрен Simple Smile

# 29

Като са твои думите, защо звучиш като всички други? И племенника и племенницата говорят абсолютно същото?360 лева отстъпки за цяла година, това нищо не е.А и си длъжен да ходиш на зомбиращите събирания костюмиран всяка седмица. Също си длъжен да търсиш нови будали.
[
 Мисля че е излишно да обяснявам  повече Simple SmileСамо че си запомни думите.за да не стане така след година или по малко , сама да си купиш карта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт