Мнения за SCI Company!

• 25 808
  • 116
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  Няма да дам 50 лева за карта, която не ми трябва  Simple Smile.Просто защото не ходя никъде.След година не вярвам да съществува тази пирамида.

# 31
  Няма да дам 50 лева за карта, която не ми трябва  Simple Smile.Просто защото не ходя никъде.След година не вярвам да съществува тази пирамида.

Запомни си последното изречение Simple Smile

# 32
Статия за SCI на репортер от в-к Марица, присъствал инкогнито на тяхна сбирка.
Явно сбирките им са много весели. Толкова, че да се чудиш дали те са лудите или ти самият hahaha

Пирамида ли е SCI? Или как се печели от мечти и инфаркти...

"Между двете презентации има 10 минути почивка, а почти цялата зала се изсипа навън. Формират се групички по двама или трима, които обсъждат чутото преди това. Репортер на "Марица" успя да долови следните реплики: Дадох 300 лв. и съм вътре, няма мърдане, трябва да ги избия, както и: Нещо не се връзва, по моите сметки не се получават толкова пари, колкото ми казват, че ще печеля като от въздуха. Втората презентация се прави от друг човек на фирмата - Цветан Чанев. Той стартира с елементарни изказвания, с които сам си направи четки, след което продължи в духа за месечните хилядарки до 200 хил. лв., които може да спечели всеки и да се наслади на бонус - висша класа не едно, а две BMW-та в рамките на няколко месеца. Върха на тъпотата в презентацията му бе следното изказване:
Инфарктите се получават в понеделник, и то от хора без пари, затова компанията плаща в понеделник. Това е гаранция, че човек с пари няма да получи в този ден инфаркт, а във всеки друг ден от седмицата. Последва смях в залата. След края на презентацията се пусна друго филмче за мултимилионери."

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 13:01 от krem-karamel

# 33
Репортаж на БНТ за SCI. Млада жена от Пазарджик, пожелала да остане анонимна, споделя своята история пред "Денят започва".
Тя твърди, че е измамена от фирма, която представлява финансова пирамида. Премълчава името на фирмата, но от разказа й се разбира ясно, че става въпрос за SCI.
Ето какво разказва жената пред камера.

ИЗМАМА С ФИНАНСОВА ПИРАМИДА

"В компанията попаднах не по собствени убеждения. Моя позната ме привлече там, като ме убеждаваше, че това е много страхотен бизнес. Ако аз се включа с 1800 лева до 2 седмици ще мога да си върна парите обратно, като тя позиционира под мен нейни хора и аз получа процент от техните пари.
Освен това ме убеждаваще, че по този начин ще й помогна и на нея.
Аз й се доверявах, защото я познавам от дълги години, тя е израстнала почти пред мен, като аз съм доста по-голяма от нея и имах представа, че е много свястно момиче. Нейното име е Бояна...
Аз вкарах парите както говорихме с Бояна и както тя ме убеждаваше, в сметката на компанията, но след 2 седмици не си получих парите, нито след 3, нито след 4, нито след месеци...
Правих много опити да си върна парите обратно. Свързвах се с Бояна, тя казваше, че работи по въпроса, заедно с нейния приятел Цветан Чанев, като те са едни от лидерите в компанията.
Друг вариант, който използвах е, като написах писмо и лично го дадох на управителя Светослав Петров, но не получих никакъв отговор от него.
С друг човек от компанията, който също е в лидерския им екип, се срещнах, говорих, а той каза:
"КАКВО СА 1800 ЛЕВА, ТИ ЗА 1800 ЛЕВА ЛИ СИ?!" #2gunfire #2gunfire #2gunfire

http://bnt.bg/part-of-show/izmama-s-finansova-piramida

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:07 от krem-karamel

# 34
Репортаж на БНТ от днес, за SCI.
Естествено, според пастор Петров всичко им е законно и изрядно, а атаките били вследствие на това, че компанията била много успешна, направо най-успешната в страната (Да бе, да!) ooooh!

ПИРАМИДА ИЛИ МУЛТИЛЕВЪЛ КОМПАНИЯ? КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ФИНАНСОВИТЕ ПИРАМИДИ?

Преди време в студиото на "Денят започва" зададохме въпроса за възраждането на финансовите пирамиди.

В КЗП е постъпил само един сигнал, на който е реагирано своевременно. Това каза експертът в комисиата за защита на потребителите Евтим Бонев. Става въпрос за Safe Company International.
Комисията е взела решение, че има нелоялна търговска практика. За фирмата ще има парична санкция.

Собственикът на Safe Company International Светослав Петров каза, че от 50 000 потребители само един е подал жалба, но той не е техен клиент. Според констативния протокол във фирмата всичко е изрядно. Той е бил изненадан от излязлото становище, защото от се е разменавало с констативния протокол. Той смята, че е нормално да бъде атакувана компанията му тъй като просперира.

http://bnt.bg/part-of-show/kak-da-razpoznaem-finansovite-piramidi

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 01:02 от krem-karamel

# 35
Предаване на БНТ за финансовите пирамиди, в частност SCI.

ЛЕСНИ ПАРИ – ВРЪЩАТ ЛИ СЕ ПИРАМИДИТЕ?

Призракът от излъганите надежди от пирамидите от средата на 90-те години все още витае. Все още е жив споменът за тях. Дали има актуална версия на пирамидите, които си спомняме от средата на прехода? Дали има нови схеми, по които уж ни предлагат да забогатеем лесно, а в замяна на това изгаряме с хиляди? По тази тема разговаряхме в "Денят започва" с журналистите от "Капитал" Калина Горанова и Николай Стоянов, Емил Хърсев, финансист, Стефан Чолаков, съветник по банкова сигурност, и адвоката Александър Иванов.

Поводът за този разговор днес е нашумяла схема с фирми, които се представят като компании от света на мрежовия маркетинг. Какво се крие зад това модерно словосъчетание попитахме колегите от "Капитал", които направиха свое разследване.

Николай Стоянов обясни, че понятието мрежов маркетинг е познато по света. Има фирми, които оперират по този модел от години, като част от тях са признати и работещи. Той разказа, че е присъствал на събитие на фирма в България, на което се презентира определен продукт. Присъстващите в голямата си част са били млади хора, доведени от познати, с обещание, че ще се запознаят с нещо уникално, ново, ще имат възможност да си докарат финансова независимост лесно и бързо.

Калина Горанова допълни, че се включваш, като даваш 50 или 100 лева. Имаш различни опции – ако решиш, можеш да станеш съдружник, но тогава се изисква да платиш по-голяма сума пари, като те уверяват, че това ти гарантира по-голям приход. Компанията се представя като фирма за мултилевъл маркетинг, показва се продуктът, който тя предлага. Във втората част на презентацията ви се обяснява, че вие можете да станете съдружник срещу определени пари и като привлечете още свои познати и приятели.

Емил Хърсев беше категоричен, че става въпрос за система за мрежова измама. Една част от парите, които се плащат, са цената на самия продукт, който се предлага, а другата – за разпределение на финансов доход. Проблемът на тези схеми е един – те си играят с две слабости на човешката природа – първата е лакомията, и втората – глупостта. Не може човек да не си даде сметка, че когато е на 16-то ниво на пирамидата, например, трябва в схемата да са се включили повече хора от населението на България, за да очаква печалбата, която му обещават.

Стефан Чолаков поясни, че това, което се прави в момента е замаскирано като потребителски клуб, в който хората се събират. Първо им се обещават отстъпки за продуктите, които пазаруват и след това част от парите отиват нагоре по пирамидата. Разликата между тези и пирамидите от средата на 90-те години е, че сега животът им е много по-дълъг, в сравнение с тогавашните, защото сега вложенията са много по-малки.

Александър Иванов подчерта, че финансовият сектор вече е регулиран и затова в него не могат да се случват измами, на каквито бяхме свидетели през 90-те години. Но в нерегулираните сектори като услугите и предоставянето на услуги, продажба на стоки, зад каквито се прикриват т.нар. фирми за мрежови маркетинг, Законът не може да опази хората от лакомията им, нито от глупостта им.

http://bnt.bg/part-of-show/lesni-pari-vra-shtat-li-se-piramidite

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 00:54 от krem-karamel

# 36
Досега четох всички изказвания...... скоро ме поканиха и реших да прочета тук там и да видя за какво става въпрос, момичета защо всички сте толкова негативни, аз работя като застраховател и дори застр.компании са изградени на този принцип. За да изкарвате пари  и да имате доход трябва да работите, никой няма да дойде наготово да ви даде  пари ей така от нищото. И аз си търся клиенти за застраховки колкото повече имам, толкова повече бонуси ще ми дадат в края на месеца. Не знам дали е брилянтна идея, но мисля да се включа и да опитам да видя за какво става въпрос, така или иначе търся хора на които да правя застраховки защо да не печеля за мен!!!

# 37
  • София
virtualna69, комшийка застрахователка ме нави да направя на мен и децата, в най-мизерните години.Плащах, плащах,плащах като поп 3 години и накрая се оказа,че напразно съм си давала парите, ни пари, ни застраховки видях. Какво стана с вноските,(всеки месец плащах за 4 души), така и не разбрах, някой си напълни джоба, но не и аз, моя го изпразниха.

# 38
virtualna69, комшийка застрахователка ме нави да направя на мен и децата, в най-мизерните години.Плащах, плащах,плащах като поп 3 години и накрая се оказа,че напразно съм си давала парите, ни пари, ни застраховки видях. Какво стана с вноските,(всеки месец плащах за 4 души), така и не разбрах, някой си напълни джоба, но не и аз, моя го изпразниха.

Вижте в коя застр.компания сте и си проверете нещата.

# 39
virtualna, при застраховките продаваш продукт. При тази секто-пирамида продаваш въздух на близки и приятели, които ти имат доверие (защото страничен човек не би се вързал). После, като се пръсне балона тези 3000/1800/600, които губиш са ти най-малкия проблем. Проблема е в загубеното доверие, да си го върнеш обратно е изкючително трудно и често невъзможно.

# 40
  • Бургас

Запомни си последното изречение Simple Smile

По-малко от година по-късно, SCI наистина вече не съществува. Вече се казва Saveway Stuck Out Tongue

# 41
И това им е малко...

Комисията за защита на потребителите (КЗП) наложи глоба за нелоялна търговска практика на компанията Ес Си Ай (SCI). Тя разпространява специални карти за отстъпка, които струват 50 лв. Притежателят може да набира още последователи и печели от това, че те пазаруват. Пирамида ли е тази компания?

http://bnt.bg/news/obshtestvo/finansova-piramida-li-e-es-si-aj

# 42
Направо ме изумявате с изказванията си,едната не излизала,другата не знае къде си е давала парите за застраховките,другата че били наказани ....вие момичета имате ли представа какво коментирате или просто си бръщолевите да си запълвате времето или ви плащат за да плюете против Saveway, прочетете малко повече преди да се излагате,компанията съществува вече 4 години и все повече се разраства.........и от скоро вече е в 12 европейски страни.Има сайт поне влезте в него и разгледайте...............преди да говорите глупости. smile3533

# 43
  • Бургас
Направо ме изумявате с изказванията си,едната не излизала,другата не знае къде си е давала парите за застраховките,другата че били наказани ....вие момичета имате ли представа какво коментирате или просто си бръщолевите да си запълвате времето или ви плащат за да плюете против Saveway, прочетете малко повече преди да се излагате,компанията съществува вече 4 години и все повече се разраства.........и от скоро вече е в 12 европейски страни.Има сайт поне влезте в него и разгледайте...............преди да говорите глупости. smile3533

Мацо, не просто знам какво коментирам, ами и г-н С.П. знае точно коя съм. Така че вероятно имам по-голям опит с компанията от тебе.
Сейвуей НЕ СЪЩЕСТВУВА от 4 години, а от месец-два. Тя "погълна" SCI, веднага след като Комисията за защита на потребителите обнародва акта за спиране на "нелоялната търговска практика" да се получават бонуси за привличане на нови потребители. Моля да ми дадеш карта на обектите, които работят в SCI, в поне 5 от споменатите 12 държави. Бас ловя, че ще се затрудниш да намериш такива Wink

# 44
  • София
Aз поне имам представа за компанията, защото и племенника и племенницата са там и доста съм била убеждавана.Колко глупости изслушах, не е истина.390 лева икономисани за година, каква печалба е това?И като са толкова печеливша фирма, защо не си делят сега плодовете на "труда", а привличат и лъжат нови и нови хора?Просто защото ако не дойдат нови да дадат пари, никой стар няма да вземе.За новите изобщо не говоря.

Общи условия

Активация на акаунт