Майчинството счетоводно-55

• 30 039
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Изплатили са ми и третия болничен, който е от лл на бебето.
Следващите плащания от нои май вече не се водят болничен, интересува ме в сайта на нои на същото място ли мога да проверявам кога ще има преводи?
И къде мога да проверя дали работодателя е подал всичките документи, попълних каквото ми дадоха преди два месеца. За тях има ли срок за подаване както с болничните?

И странно за пръв път ми изплащат сума без да е минал месеца, за който е, 8дни от последния болничен са за юни, ще ги получа във вторник  Rolling Eyes

# 361
  • Пловдив
Следващите плащания от нои май вече не се водят болничен, интересува ме в сайта на нои на същото място ли мога да проверявам кога ще има преводи? да
И къде мога да проверя дали работодателя е подал всичките документи, попълних каквото ми дадоха преди два месеца. За тях има ли срок за подаване както с болничните? където виждаш болничните

# 362
Здравейте . Имам нужда от съвет . В момента отглеждам дъщеря си която е на 1.4м. , като платеното ми майчинство (за отглеждане на дете до 2 г) изтича на 07.02.2014. В същото време очаквам 2рото си бебче към средата на февруари 2014 г. , съответно 45 дневния болничен ще ми се издаде началото на януари 2014 г.  Интересуваме дали при тази ситуация е по добре да се върна на работа и да си вземам болнични всеки месец  до 45 дневния такъв ? Или да изчакам двете майчинства да се застъпят и да премина от едното в другото ( въпреки че това застъпване ще е само от момента на издаване на 45 дн. болничен (1вото майчинсво ми изтича на 07.02.2014 ) , за който не разбрах дали се брои реално към 2рото майчинство.) И в крайна сметка как ще се изчисли майчинството ми за 2рото  дете. Съжалявам за обърканите ми обяснения   ooooh! и предварително Благодаря ако някой обърне внимание на моят въпрос и ми отговори.

# 363
  • Пловдив
И в крайна сметка как ще се изчисли майчинството ми за 2рото  дете.

Ако в момента на издаване на 45 дневния си в болничен,ще ти гледат 24 те месеца назад
АКо си в майчинство,ще ти изплащат обещетение като за първото,ако това е по-изгодно за теб.Може да взимаш болничен и малко преди 45 дневния да си върнеш майчинството,за да ти се получи застъпване

# 364
Благодаря за бързия отговор Wink . Само какво ще рече - " Ако си в майчинство,ще ти изплащат обещетение като за първото " ???? Пак мерси   ooooh!

# 365
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор Wink . Само какво ще рече - " Ако си в майчинство,ще ти изплащат обещетение като за първото " ???? Пак мерси   ooooh!

Ако ползваш втората година майчинство,а не си в болничен,отпуск,на работа

# 366

Ако ползваш втората година майчинство,а не си в болничен,отпуск,на работа

Ясно за майчинството  Peace . Имах предвид какво е "обещетение като за първото"  Peace

# 367
  • Пловдив
Имах предвид какво е "обещетение като за първото"  Peace

Shocked ами,обещетението за първото ти дете
прочети добре какво съм ти писала,осмисли,наспи се и утре ако имаш въпрос,питай

# 368
  • Plovdiv, Bulgaria
Имах предвид какво е "обещетение като за първото"  Peace

Shocked ами,обещетението за първото ти дете
прочети добре какво съм ти писала,осмисли,наспи се и утре ако имаш въпрос,питай

Мерси.
Аз съм в почти същото положение и ще имам застъпване ма майчинството,нито ще взимам болнични,нито ще се връщам на работа,за да получавам същото майчинство за второто,както за първото.така реших да постъпя,защото майчинството ми е доста високо и ми е по-изгодно така,отколкото пак да ми го преизчисляват.И отново благодаря на момичетата тук-те ми помагат много с информация.

# 369
Момичета, искам да попитам тук, защото не разбрах в крайна сметка прие ли се майчинството да стане 310 лева от 1 юли 2013 година или още не се е приело. Последно чух, че го обсъждаха в министерски съвет, но дали е гласувано не разбрах. ooooh! newsm78

# 370
Момичета, искам да попитам тук, защото не разбрах в крайна сметка прие ли се майчинството да стане 310 лева от 1 юли 2013 година или още не се е приело. Последно чух, че го обсъждаха в министерски съвет, но дали е гласувано не разбрах. ooooh! newsm78

Прие се  Party

# 371
Подобно на другите колеги и аз бих помолила да не се спекулира с изказвания по медиите относно промяна в размера на обезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и други въпроси, които се обсъжват в общественото пространство.

Фактите са, че подобна промяна е приета на първо четене от НС, което означава, че все още е далеч от обнародване, т.е. от влизане в сила. Тъй като вече имаме конкретни законопроекти, които се коментират в медиите, препоръчвам на заинтересованите лица да следят интернет страницата на Народното събрание, а именно: http://www.parliament.bg/bg/bills и обнародването на приетите една или няколко промени в ДВ: http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces;jsessionid=F6CCE698A3F … 61B867160656E7E31

Надявам се постът ми да не ви се стори агресивен, но през последните години всички сме се наслушали на щедри обещания, които добре знаете, че рядко се изпълняват.

# 372
С две думи няма да се увеличи майчинството от юли, ако не се стигне до обнародване в ДВ. А още не е минало на второ четене в Народното събрание.  Cry

# 373
Здравейте,,
Искам да попитам дали има срок, в който трябва да подам молба за ползване на натрупания платен отпуск по време на майчинство / знам, че за неплатен за дете до 8г. е 10 работни дни предварително/? Дъщеря ми е родена на 26 юни 2011.  Има ли право работодателят да  я откаже ако не съм спазила този срок /ако има такъв/?

# 374
  • Пловдив
Има ли право работодателят да  я откаже ако не съм спазила този срок /ако има такъв/?
Да,има право.Срокът е 10 работни дни преди датата на ползване на отпуска

С две думи няма да се увеличи майчинството от юли, ако не се стигне до обнародване в ДВ. А още не е минало на второ четене в Народното събрание.  Cry

С две думи не е ясно още
Искате да получите твърд отговор преди да е възможно да се даде такъв

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 08:50 от ♥Elfita♥

Общи условия

Активация на акаунт