Майчинството счетоводно-55

• 29 897
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Много ти благодаря!!!!И последно да попитам,че нещо не разбрах добре,като ме назначи познатия ми на работа във фирмата му и започна да давам болнични(примерно на 5тия ден откакто договора влезе в сила),аз дължа ли му трудови осигуровки  до този болничен 45 дневния преди термина или само за здравни трябва да му давам?

Да,разбира се,че му дължиш.Дължиш му социални осигуровки и за работника,и за служителя за тези 5 дни.Няма да са много като сума

# 706
А когато изляза в болнични не се плащат тези социални осигуровки(само здравните),тоест само за дните без болнични ще му дължа парички,нали?

# 707
  • Пловдив
А когато изляза в болнични не се плащат тези социални осигуровки(само здравните) ДА ,тоест само за дните без болнични ще му дължа парички,нали?ДА.Отделно здравна за месеците в болничен и двете години майчинство

# 708
Здравейте, момичета! Бременна съм и в момента съм в майчинство за първото ми дете, което е родено на 02.02.2012г. По мои изчисления двете майчинства ще се засекат, тъй като около 19-ти януари 2014г. трябва да изляза в болничен 45 дни преди термин. Въпросът ми е мога ли да пусна голямято дете на ясла след като изтече първото майчинство, тъй като тогава ще започне второто майчинство, дали е позволено? С таткото нямаме сключен брак и живеем на семейни начала.

# 709
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Бременна съм и в момента съм в майчинство за първото ми дете, което е родено на 02.02.2012г. По мои изчисления двете майчинства ще се засекат, тъй като около 19-ти януари 2014г. трябва да изляза в болничен 45 дни преди термин. Въпросът ми е мога ли да пусна голямято дете на ясла след като изтече първото майчинство, тъй като тогава ще започне второто майчинство, дали е позволено? С таткото нямаме сключен брак и живеем на семейни начала.

По майчинство си и така ще караш докрая,нали?Тогава обезщетението за второто ще е колкото е било за първото дете,ако това е по-изгодно за теб.На ясла го пусна като ти започне 45 дневния за второто

# 710
  • София-Младост
Можеш разбира се, детето става на две години и го записваш в ясла, а продължаваш да ползваш отпуск за бременост и раждане за второто дете. Таткото няма отношение в случая, освен да помага с каквото може Simple Smile Просто нека двата вида отпуск да се засекат, за да може даполучавате обезщетение за второто дете в размера като за първото, ако това е по-изгодно за вас.

# 711
така пак съм защото нищо не ми е ясно, нормално за българите, не си знаем правата. Моля за отговор: Отново ще напиша: бременна съм в 2-я месец, от 1 мес. съм на работа със срочен дог., ако взема болничен от 180 дни могат ли да ме съкратят?

# 712
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
така пак съм защото нищо не ми е ясно, нормално за българите, не си знаем правата. Моля за отговор: Отново ще напиша: бременна съм в 2-я месец, от 1 мес. съм на работа със срочен дог., ако взема болничен от 180 дни могат ли да ме съкратят?

Щом ти изтече срока на договора спокойно могат да го прекратят, дори и да си в болничен.

# 713
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Като стана въпрос за болничен, на мен също нещо не ми е ясно. Разбрах, че имам право на 180 дни болничен, мога ли да го надвиша и ако го направя това ще повлияе ли на майчинството?

По принцип планирам да се върна на работа, но като гледам как все още повръщам, става ми лошо и имам контракции, не знам дали ще мога, затова искам да се осведомя как стои въпроса.

Благодаря!

# 714
  • Пловдив
Като стана въпрос за болничен, на мен също нещо не ми е ясно. Разбрах, че имам право на 180 дни болничен, мога ли да го надвиша да,като се явиш на ТЕЛК и ако го направя това ще повлияе ли на майчинството? не повече или по-малко от предишния ти болничен т.е същото

# 715
  • София
момичета въпрос?

на 28.07 е родено детето ми, с термин 11.08. Кога трябва да подам декл. 51, след датата на раждане или след термина?

и работодателя може ли да ми откаже отпуск за гледане на дете?

# 716
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Като стана въпрос за болничен, на мен също нещо не ми е ясно. Разбрах, че имам право на 180 дни болничен, мога ли да го надвиша да,като се явиш на ТЕЛК и ако го направя това ще повлияе ли на майчинството? не повече или по-малко от предишния ти болничен т.е същото

Благодаря  Hug    bouquet 

# 717
  • В полите на Пирин планина
момичета въпрос?

на 28.07 е родено детето ми, с термин 11.08. Кога трябва да подам декл. 51, след датата на раждане или след термина? - след изтичане на 410 дни отпуск за бременност и раждане - брои се от първия ден на болничния 45 дни преди термин.
и работодателя може ли да ми откаже отпуск за гледане на дете? - не

# 718
  • София-Младост
момичета въпрос?

на 28.07 е родено детето ми, с термин 11.08. Кога трябва да подам декл. 51, след датата на раждане или след термина? - след изтичане на 410 дни отпуск за бременност и раждане - брои се от първия ден на болничния 45 дни преди термин.
Защо след? Нали молбата и прил. 3 се подават преди да започне отпуска? Т.е. началото на м.08

# 719
  • В полите на Пирин планина
момичета въпрос?

Защо след? Нали молбата и прил. 3 се подават преди да започне отпуска? Т.е. началото на м.08

Peace Грешка на клавиатурата - писала съм, че въпросният отпуск започва след изтичане на 410 дни, иначе си права за декларацията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт