Рисуване за начинаещи и не само -8

• 159 352
  • 798
  •   1
Отговори
# 240
я да размърдам малко темата

по принцип по добре е разположено на листа, ама скенера не прави добра снимка  Embarassed

# 241
  • София
Може ли някой да препоръча достъпни/добри курсове по рисуване (в София)?   bouquet

# 242
лалета - акварел

# 243
А аз искам да отворя тема за сухите пастели. Тъй като рисуването е едно от новите ми хобита, сега откривам пастела. Много бих искала по можещите тук да споделят някакви техники, за рисуване със сух пастелл, хартии и др. Simple Smile
Благодаря предварително!

# 244
за консумативи /хартия/ може би ще те насочат и в магазините за материали за рисуване - там имат от по скъпи до по евтини. за техники може да разгледаш в youtube или да потърсиш безплатни книги в ПДФ вариант.

# 245
За сух пастел би било по-добре да ползваш хартия с някаква структура, т.е. да не е гланц. Можеш да ползваш и цветни картони да изваждаш светлината.

# 246
Купих си малка кутийка сухи пастели и стоях една седмица и ги гледах уплашено, сякаш ме беше страх от тях... Joy Накрая седнах и порисувах, но установих, че не е моят материал....все още съм в едно лутане. Много ми е дразнещо търкането на сухият пастел върху листа....За сега акварела и маслото са ми най любими.

# 247
Момичета, здравейте!
Не съм точно за вашата тема, но ми трябва съвет за рамкиране на 2 графики - подобни на  тази и тази, авторът е същият.

Не са съхранявани много добре, но много държа да ги запазя. Скоро видях една много приятна подобна графика, пак на този художник, с маслено зелено паспарту и тънка рамка в същия цвят и ми хареса.

Има ли някакви правила в рамкирането на графики, какво трябва да изискам като ги занеса в някое ателие?

Благодаря ви предварително!

# 248
  • София
Момичета, здравейте!
Не съм точно за вашата тема, но ми трябва съвет за рамкиране на 2 графики - подобни на  тази и тази, авторът е същият.

Не са съхранявани много добре, но много държа да ги запазя. Скоро видях една много приятна подобна графика, пак на този художник, с маслено зелено паспарту и тънка рамка в същия цвят и ми хареса.

Има ли някакви правила в рамкирането на графики, какво трябва да изискам като ги занеса в някое ателие?

Благодаря ви предварително!
Правилото е, че подбираш такова паспарту и рамка, каквито да подхождат на картината. Изглежда очевидно, но има хора, които подбират рамка, която да съответства на вече наличните в дома или на стените и т.нат. Това е абсолютно погрешно и може да съсипе работата. Иначе графиките се рамкират като акварел - тънки рамки. Но в ателиетата са наясно с тези неща и на повечето места оказват съвсем адекватна помощ и в избора, и въобще. Обичайно ако паспартуто е тъмно, рамката е светла и обратно. Успех!

# 249
Klemy, благодаря ти! А паспартуто задължително ли е при графиката?

И ако може  да ми препоръчате ателие, което не е много скъпо  Hug

# 250
  • София
Не, не е задължително.
Ателиетата, в които има по-голям избор на рамки обикновено държат цени. Провери на Шипка 6, там има няколко различни ателиета и има промоции.  Simple Smile

# 251
  • Sofia
а само в стъкло не става ли...

# 252
Здрaвей те!Искaм дa попитaм някой знaе ли кaк се рисувa с aквaрел или aкрил?Върху кaквa основa?Кaк се зaпочвa.... newsm78 нещо по-специaлно?

# 253
Здравейте! Любител съм на рисуването, много искам да започна, но незнам откъде??? newsm78
Вие как започнахте?
Моля за съвети Hug
Ще съм много благодарна!!!

# 254
Може би уроци за поне основни положения на композиция, светлина, цветове. Полезно е да се прерисуват рисунки, по възможност учебни, а не на велики майстори, пробване на различни материали, за да намерите "своя". И т.н.

Общи условия

Активация на акаунт