ЮНКИ стягат си багажа, но за болницата, не за плажа!-

• 26 164
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен, прекрасна нова темичка и ПОПЪТЕН ВЯТЪР НА БЕБЕШОЦИТЕ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАЙЧЕТАТА.
Аз няма да се оплаквам, надявам се всичко да мине като родя, ох,мох, това е положението.
АДИ как си, как е положението, надявам се си по-добре вече.
 smile3541    Скоро всички ще говорим вече за следродилните грижи.
Прегръдки от мен и стиснати палчета, чакаме новите попълнения.

# 91
  • Пловдив/Първомай
И аз сега се прибирам от док беболинка е 2946кг струва ми се доста едричка ще е,вече сме обърнати надолу,плацента каза 3-та степен каквото и да значеше това и ще я наблюдава.А за тонове ме изпраща в болницата където ще раждам и било се заплащало а аз идея си нямах досега,при вас така ли е?Може и да е нормално но не бях чувала за това до сега...

# 92
diandjelina аз не плащам за тонове, но аз съм в друга ситуация (имам платен пакет за следене на бременност). Иначе коментираха момичетата, че по здравна каса по спомен имаш право на 2 пъти тоневе или хич, и повечето си ги плащат. Но дано те се включат, че не съм много наясно.

# 93
  Дианджелина, нормално е, да. Около 15 - 20лв. струва. Желателно е поне веднъж седмично да се мерят  тоновете  Peace

# 94
  • Бургас
diandjelina аз ходя веднъж в седмицата на тонове в болницата,която ще раждам и нищо не плащам, даже ни подаряват списания за бременност и раждане

# 95
Тоновете си ги плащам всеки път по 20 лв. Здравната каса не поема запис на тонове, само слушане със слушалка!
Лансинохчето е супер Simple Smile Дано да е добър ефекта като започнем да кърмим!

# 96
  • София
И тук да благодаря на всички Simple Smile
И да ви кажа какво направиха моите шаврантии.по време на секциото едната беше главично и тъкмо лекаря бърка да я вади и тя се обръща седалищно и се заклещва... hahaha то не е смешно но ето пак:явно и в 38 г с се въртят,и то като са тръгнали да излизат...
Аз пък останах без ден за глезене и без сладолед  Joy ама пък си имам нещо много по-ценно  Wink връщам се да ви чета,че то ..
Чакаме още новини.и денис също.

# 97

Vilito86 ти нали с 3 доктори щеше да се виждаш. и тримата ли нямат конкретно мнение по въпроса? Това е някакъв абсурд доктора през седмица да говори коренно различни неща.

Да, щяха да са трима, но бяха двама! И в крайна сметка сега съм си ей така на самотек...какво да ти кажа, в главата ми е пълна каша. Един друг се убеждаваха, че можело сега да се мине без операция! В крайна сметка...чакане и тва е. А като се надуя другата седмица и като няма време да се оперира, защото остава все по-малко време до раждането, ще отида да ги питам сега какво ще се прави  #2gunfire

# 98
Момичета имам въпрос относно кошарите.
Дали сте виждали вариант, който е само кошара, тоест да не се превръща после в легло и т.н., но да е със сваляща преграда и да се люлее. Всички които виждам са или само кошара или такива, които после се преобразуват и имат и шкафчета и се люлеят и им се свалят преградите.

# 99
Vilito86, айде дано пък се размине операцията, за да можеш да си родиш нормално и след това да го решаваш тоя въпрос.

За дрешките за кърмене, от Буба Мара някой поръчвал ли е нещо? Гледам, че има роклички, които ще са удобни и са на прилични цени, ама не знам дали са качествени и дали стоят добре.
https://www.facebook.com/boobamara.fb/photos_stream

# 100
Канарче, оещала съм ти сладолед в болницата да ти донеса, но другите глезотии като фризъор, масажист и т.н. ще ти ги осигуря като излезеш с бебите оттам  Wink
Вилито, а докторите обсъдиха ли варианта влошаване и надуване на жлезата малко преди раждането? На мен това ми свучи крайно несериозно  Naughty Стискам ти палци да нямаш проблеми със жлезата, но според мен не рискувай с нормално раждане, а направ секцио. И това все пак е лично мнение!

Аз пък след бебевалежа вчера толкова много ми се доражда, че едвам издържам в кожата си. Утре съм на лекар, уж сме уточнили дата за секцио (две вероятни -30ти или 31ви май), но нищо повече - колко време преди това ще ме приемат в болницата, консултация с алерголог, анестезиолог и кардиолог ще правим ли или направо в болницата, колко ще ни струва раждането и т.н. А дотогава има само 10 дена, ами естествено, че ми е притеснено  Crossing Arms

# 101
  • София
Mgmisheva благодаря че пита за мен. Не съм добре никак и не става по- добре, минаваха ми дори суицидни мисли такива болки имах(нямах сърбежи което беше странно). Най гадни ми бяха и още са пъпките в устата, по сливиците, гениталиите и задника. Не мога да ям, да седя, да ходя на тоалетна, спя с мъка. Имам пъпки дори по стъпалата и дланите. АГ то ми се ужаси като ме видя вчера. Ходих вчера на спешни тонове в МД че два дни не усещах бебето и тотално се сдухах но бебо е супер сега вече мърда и само това ме крепи.

Честито на новите майчета, да са живи и здрави и много щастливи бебоците.
Аз само се моля само бебо да почака още поне 20 дена, че четох че смъртността на бебета родени с варицела е висока и не спирам да се питам защо аз, защо на мен трябваше да се случи.

# 102
Охх, adelina_bg , толкова се надявах да пишеш, че си по-добре.... Не се отчайвай, още малко и ще се махне тая гадория. Беше споменала, че лекарите обмислят вариант да те сложат на системи. Дали ще ти  мине по-бързо ако го направят и ако да-  обмислила ли си да влезеш в болница?

# 103
adelina_bg, много ми е мъчно, че ти се налага да минеш през това. Четох, че ако не си развила варицелата един-два дни преди самото раждане, то самото бебенце има време да получи антитела и имунитет срещу болестта. Стискам палци бебенцето да си поседи на топло още известно време, а ти си почивай, гледай някакви разведряващи филмчета и хапвай хубава храна. Поздравявам те с тая песен, която си пускам, когато ми е трудно - Darling, do not fear what you don't really know
http://www.youtube.com/watch?v=T1CyvfTVhc8

# 104
Честито на всички нови мамчета, да са ви живи у здрави дечицата, а пък вие много да ги радвате.

Вилито предполагам търсиш нещо такова http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0 … 0-%E2%84%96060ct/

Ади може да ти позвучи тъпо, но според мен, позитивните мисли помагат в такива моменти, не се поддавай на стреса, защото така само може да си усложниш положението. В нета има техники за разсейване , пробвай ги.

А сега да се оплача и аз каква съм калпазанка, изправих на крака една камара доктори, а ММ щеше да припадне. Днес си излях чая в/у бедъра и корема, изпаднах в истерия, а болката ужасяваща, белега е 2 на 2 педи. Реших, че ще ме приемат да раждам още днес, но дерматоложката в Токуда ме намаза в нещо вълшебно от което болката чувствително намаля. мерихме тоновете на бебо, оказа се, че само аз си страдам, на него не му пука, а аз се притесних, че може и него да съм изгорила. Сега обаче трябва да го пазя на топло още 3 седмици непременно, че аз съм за секцио и с тоя изгорен корем мъката ще е голяма

Общи условия

Активация на акаунт