За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • Шумен
Миналото лято Вали я жилна оса на три места по ръчката, веднага намазах с Фенистил и потърсих лекарката и по телефона. Друг варианткойто лекарката ми каза е намазване със сол или със сок от лук (разрязана глава) след ужилването. Поръча ми ако се появи оток компрес с риванол и да търся лекар.

# 346
Искам да питам нещо.Ще сменяме леглото на малкия.Сега спи на ъглово легло/те са 2/Тях ще ги дадем на 2 дечица които сега спят на приста двете заедно.Обаче моя малкия държи пак да има 2 легла не че спи на двете.Обяснявах че две легла са две деца .....обаче не.Няма нищо против да даде тези двете защото разбра  че майката няма парички НО новите да са 2 легла.Най вероятно ще вземем едно което е на високо и под него ще пъхна някакво диванче въпреки че не това беше идеята.Та падат ли от втория етаж на леглото децата.И то не като спят а като се качват там да играят.Мислех да взема и легла за близнаци на 2 етажа втора ръка защото след 2 години пак ще сменяме за първи клас.И така падат ли и то като играят там.

# 347
  • София

Ако не планувате второ дете скоро... може би варианта с издърпващо се отдолу второ легло става най-добре... за тази прищявка.  http://mebelimariah.com/images/detski/toli.jpg такъв тип... хем може и някое приятелче да спи ако дойде на гости или ти, при нужда...
А защо ще сменяте за първи клас? не може ли да вземеш легло, което после да вържеш с някоя нова нужна мебел(освен бюро всъщност какво др трябва за първи клас?)

Двуетажно не бих взела на моя дивак...твоят ти си го познаваш.

# 348
  • София
В къщи сме на двуетажно легло.Не са падали децата при игра,не сме имали инциденти.И приятелчета са идвали-никой не е падал.

# 349
Друг варианткойто лекарката ми каза е намазване със сол или със сок от лук (разрязана глава) след ужилването. Поръча ми ако се появи оток компрес с риванол и да търся лекар.

А ако детето е алергично какво се прави?Ако няма наблизо медицински център, добре ли е да има в хладилника инжекция урбазон и в какви дози?

# 350
  • София
Друг варианткойто лекарката ми каза е намазване със сол или със сок от лук (разрязана глава) след ужилването. Поръча ми ако се появи оток компрес с риванол и да търся лекар.

А ако детето е алергично какво се прави?Ако няма наблизо медицински център, добре ли е да има в хладилника инжекция урбазон и в какви дози?
http://pharmamedia.bg/product_info.php?products_id=768 не в хладилника, в чантата, ако детето направи алергичен шок, може да не стигнеш до хладилника, ако може да стигнеш до хладилник, ще може да стигнеш и до болница общо взето. Пчелите като цяло са по-кофти, че си оставят жилото...лошо е и че с всяко следващо ужилване се увеличава шанса човек да направи реакция...
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2717&sectionid=21&id=0001601 тук има някои съвети за реакция.

Урбазон не бих посмяла да поставям сама. Но все пак съм питала лекарката ни - алерголог има ли смисъл, след като веднъж беше жилен моя, каза, че няма, понеже урбазон почвал да действа 2 часа след поставянето му, каза ако искам да си купя адреналинени писалки.
За аписа четох тук и си нося винаги.

За урбазона което съм чела - носиш прахообразно урбазон, разтворител, спринцовка.
При нужда отваряш ампулите, теглиш разтворителя, слагаш в прахообразното, раздрусваш, теглиш, инжектираш...ест не трябва вуздух да има, предполагам идеално да е разтворено...и можело да се инжектира, венозно, мускулно и подкожно... за какви дози обаче вероятно трябва да питаш лекар и най-малкото да ти покаже или разкаже как точно се поставя...

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 10:23 от Angel_Dust

# 351

Ако не планувате второ дете скоро... може би варианта с издърпващо се отдолу второ легло става най-добре... за тази прищявка.  http://mebelimariah.com/images/detski/toli.jpg такъв тип... хем може и някое приятелче да спи ако дойде на гости или ти, при нужда...
А защо ще сменяте за първи клас? не може ли да вземеш легло, което после да вържеш с някоя нова нужна мебел(освен бюро всъщност какво др трябва за първи клас?)

Двуетажно не бих взела на моя дивак...твоят ти си го познаваш.
Аз понеже е дивак затова не искам на 2 етажа.Искам да махна 2 легла защото ми трябва място да му сложа други неща.И исках леглото да е такова че да не го подменям до пубертета когато сигурно ще реши сам какво иска да сложи в стата.Обаче това мрънкане за 2 легла нещо не ми допадна.А си е инат човека и ще ми спретне нощни тържества докато се примири с леглото което съм харесала.А вече седмица водим диалог че е едно дете и не му трябват 2 легла те са за 2 деца....и той не отстъпва.Или си избира легла коли ,легла къщи който мога да му сложа в двора за игра ама в стята за спане предпочитам нещо по стандартно и дългосрочно.Мисля че твоя вариант ще му допадне.Особенно като му кажа че може приятелче да му прави компания. Peace
Той много се радва че ще има малко диванче с масичка за гости където да пият сок и да ядат.Така че май ще сработи.Благодаря.

# 352
  • София
desitkata77, защо не му предложиш нещо от този вид - http://www.mebelibanko.com/image/cache/data/product/5210_big-350x350.jpg

# 353
Ами той иска 2 легла както писах по горе.Защото от няколкото месеца където сме в поредния град спи на ъглово легло.Те са 2 той винаги спи обаче на едно и също легло от двете.Аз искам да освободя място в стаята за да преподредим.Обаче той си иска пак 2 легла.Какво му хареса незнам.А това дето аз харесах са модули коита се разместват и леглото е част от тах.Хубавото е че могат да се правят различни фигури от модулите.Обаче леглото е едно.И той мрънка.А иначе ме е страх да не падне от високо че е палав.Иначе това е хубаво защото има бюро отдолу.Като по малък се налагаше да спи с братовчед си на една приста.То само черта дето не дръпнахме че да не се карат чие е леглото.То ритници през ноща ,абе представете си две деца в едно легло...То аз немога да го изтърпя да спя с него.Страх го е да не го карам пак да спи с някой на леглото ли незнам...Това е  държи да са 2 легла.

# 354
  • София
Говорете. Не бих купила две легла ако не ми се налага.
Вариантът, който е показала Angel_Dust е удачен и отчасти покрива желанието на детето ти.

# 355
Здравейте и от нас !!!!!!!!!! Искам да попитам някои ако може да ми каже бебето ми от кога трябва да спи с възглавничка сега е на 3 седмици и е без възглавничка от кога може да му се слага ????????????

# 356
  • София
поне на годинка да стане...или по-натам даже. До тогава чисто анатомично няма нужда.

# 357
  • Пловдив
От 3 дни на моето момче,което е на 1г се появиха ситни пъпчици около врата,а днес се разпростряха и към скулите.Предполагам,че е от претопляне.Вчера и днес го къпах два пъти,но се чудя дали да не се намаже с нещо?Вие как мислите?

# 358
  • София
ако е от жегата не се мажат...а и принципно наустановен обрив по-добре да не мажеш, само с вода.

# 359
  • UK
Доколкото знам пъпки от претопляне не се мажат с нищо, минават сами, и моят син е в пъпки сега около врата и всичките ми познати деца наоколо, няма спасение от тези жеги.

Общи условия

Активация на акаунт