За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
  • In Hell
Срока за ползване на продукта след отварянето му е свързан със загубата на част от свойствата на UV филтрите. За огромно съжаление/облекчение, повечето слънцезащитни продукти са така тъпкани с консерванти, които съхраняват активните вещества, че дават възможност да се използват по-дълго време.

# 331
Toва със срока на годност след отваряне вярно си е дрън-дрън.
Та преди отваряне да не е херметически затворен. Поне аз такъв не съм вземала.
Съхранявам ги на хладно място и обикновено ги ползвам два сезона. Установих че за детето ми трябват една и половина опаковка на сезон. Остатъка от втората ползвам зимата както и в началото на следващият сезон.

# 332
Търси възглавница и ако не си я намери ляга върху моята, но тя е толкова голяма, че заема почти цялата и дължина. Има тънка бебешка, но нея само я мята и ляга върху нея. Спи и без възглавница, но тогава спи по корем, със свити в колената крака и надупен, а тази поза от детски ортопед знам, че не е препоръчителна.

# 333
Oтносно възглавницата..първата купих от Мадъркеър. За деца над 6 месеца. Моя син започна да търси възглавница около 1 година. Купих от там защото бельото за леглото беше такова. Ползва я около година. Беше супер че се переше и съхнеше бързо. После взехме от Икеа. Първо от най-ниските. Не му хареса...караше ме да му сложа нещо под нея. Взехме средно високо. Хубаво е че са антиалергични повечето. Перат се в пералня и не са скъпи.

# 334
  • София
Не зная да има нормален човек, който да маже или използва козметика с изтекъл срок на годност.
Имам предвид слънцезащитен крем в срок на годност, който е използван малко един сезон и се използва отново и след срока на отваряне обозначен на опаковката.

това си е срок на годност, единия важи за неразпечатан продукт, другото е срок на годност след отваряне - 6, 12 и т.н. месеца. Има разлика между отворен и запечатан продукт, както има лекарства, които след отваряне се ползват  до 14, 30 и т.н. дни и после трябва да се изхвърлят независимо, че срока на годност на запечатания проду изтича след 4 години...

Toва със срока на годност след отваряне вярно си е дрън-дрън.
Та преди отваряне да не е херметически затворен. Поне аз такъв не съм вземала.
Съхранявам ги на хладно място и обикновено ги ползвам два сезона. Установих че за детето ми трябват една и половина опаковка на сезон. Остатъка от втората ползвам зимата както и в началото на следващият сезон.

така описано ползването не надвишаваш особено или изобщо препоръката на опаковката...

Както и да е...аз не бих рискувала.

MuJIuHka а съм купувала тънка пухена възглавница,  тя съвсем се сплескваше от главата на детето, но той си я усещаше като нормална(понеже иначе по размер беше колкото нашите) и си спеше с кеф...ако не прави някакви алергии към пухени възглавници и завивки също е вариант.

# 335
  • Шумен
Ние сме с пухени тънки възглавници, вече от 2 години, сложих ги малко преди да навършат 2. Преди това няколко месеца пробвахме с наличните 2 варианта бебешки които на мига биваха мятани през решетките. Не чаках да си поискат а пробвах дали ако имат възглавница ще спят по-кротко, то беше едно голямо мятане и блъскане в табли и решетки, будене с рев от поредната болка  ooooh! С възглавниците кротнаха от раз, къде на тях къде се смъкват под тях (нали са по-тежки не могат да ги метнат, не че не пробваха де  Mr. Green ). Сега вече спят на едно голямо легло двете, на тях заспиват, после Вали се измества и си спи без, но не и Миша тя си я следва ако ще и на земята след нея ще слезе. Снощи преди да си легна влязох да ги погледна в детската, Миша от бутане на възглавницата и следене спеше седнала а възглавницата зад гърба и опряна на раклата  Rolling Eyes

# 336
  • Варна
Здравейте, благодаря за отговорите, срока на годност е до 2015 г, но е отворен повече от 6 месеца крема, прибрах го въпреки всичко, защото не ми се хвърляха 30 лв на боклука, аз ще се мажа. Днес обаче нямах друг избор и намазах детето, ей сега се прибираме, от сутринта сме навън - няма и грам зачервяване, а е с много бяла кожа.

# 337
  • София
Момичета, да попитам за черните точки. Моето дете има на бузките, почти под очите, не излизат, не се възпаляват, но мисля, че не им е там мястото. Някои са по-тъмни, други стоят по-кафеникави. Чета, че помагали продуктите на "Веледа" (подозирам, че визират Подхранващия крем за лице с невен или сапуна), но не съм използвала тази козметика  Thinking Някакви идеи с какво да премахна тези точки?  Praynig (детето е на 9 месеца)

# 338
Здравейте мами Simple Smile Искам да  ви попитам дали сте давали на вашите бебоци чай Бебезан и в какво количество. Ние днес за първи ден имахме много силни колики, давах му капки Еспумизан и ми предписаха и чай Бебезан,но на опаковката му пише за кърмачета по 3-4 чаени лъжици на ден,което за чай ми се струва малко. Мога ли да му давам по повече от чая или ако  някоя от вас знае някое по-ефикасно средство да сподели опита си. Благодаря ви предварително ....

# 339
  • София
-=Деси=-, какво имаш предвид под черни точки? Запушени пори? Честно не съм виждала подобно нещо на бебе, нито съм чувала...

julsssy, давала съм Бебезан, според инструкциите на опаковката. Не мисля, че помогна.

# 340
  • София
-=Деси=-, какво имаш предвид под черни точки? Запушени пори? Честно не съм виждала подобно нещо на бебе, нито съм чувала...

Да, запушени пори, точно като при голям човек  Tired

julsssy, моят юнак беше с колики до 5 месец, не помогна абсолютно нищо. "Бебезан" го правех (по спомен) така: правех дозата, както пише на кутийката, отливах 30 мл и разреждах до 100 мл с чиста преварена вода, давах между храненията. 

# 341
Момичета, да попитам за черните точки. Моето дете има на бузките, почти под очите, не излизат, не се възпаляват, но мисля, че не им е там мястото. Някои са по-тъмни, други стоят по-кафеникави. Чета, че помагали продуктите на "Веледа" (подозирам, че визират Подхранващия крем за лице с невен или сапуна), но не съм използвала тази козметика  Thinking Някакви идеи с какво да премахна тези точки?  Praynig (детето е на 9 месеца)
Веледата мирише ужасно   Mr. Green  особено крема с невен. При мишката отминаха от само себе си. Имаше бебешко акне до към 3-4 месец. Пробвала съм да "стискам" и оставаше дупчица направо ама ме изкушаваха. Ще минат  Peace

# 342
  • София
Веледата мирише ужасно   Mr. Green  особено крема с невен. При мишката отминаха от само себе си. Имаше бебешко акне до към 3-4 месец. Пробвала съм да "стискам" и оставаше дупчица направо ама ме изкушаваха. Ще минат  Peace

Акнето мина отдавна, това са си яки точки  Tired

# 343
Да питам за всеки случай, при ухапване от оса какво се прави?
И в случай, че лекарката не е наблизо, какво се предприема, вариант ли е човек да си има инжекция урбазон в хладилника, и в каква доза се слага?

# 344
  • София
в общия случай - студен компрес и финистил... принципно не е казано, че всяко ужилване ще доведе до алергичен шок.  Даже пчелите май са по-опасни... иначе има едни писалки за спешни случаи с адреналин анапен май бяха ще поровя ако държиш как им беше името, може да си вземеш такава, ако много се шашкаш.  То дали имаш урбазон в хладилника или лекар  някъде... като ви ужили навън все едно.

Другото е да си носиш апис мелифика, уж помагала при такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт