За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Светла, кремчето е ок и ако те е страх за детето мажете се вие.
Говорила съм с маса фармацевти - кремчето от миналия сезон може да се оплзва и следващия, ако е останало.

# 316
ЕвиTа, малката носи ли памперс?
Моят син имаше такива обриви, които се разпространяваха в топлото време, заради къдрите на пелените от вътрешната страна на крачетата.
С нищо не съм мазала, просто го оставях по памучно бельо.

# 317
Искам да купя възглавница на малкия, но не знам каква да е и колко голяма?

# 318
  • UK
Възможно най-тънка предполагам е най-добре. А защо искаш да му купуваш възглавница? Той ли си иска? Моят син спи още без възглавница и му е добре, нито пък той си е поискал, няма причина още да му вземам скоро. Тези бебешките, които вървят в комплектите за новородено няма ли да ти свърши работа?

Видях една стара тема, но там нямаше конкретен отговор, предпочитам да попитам тук - спира ли се детската кухня, когато детето тръгне на ясла? Иска ми се първите седмици, когато ходи до обяд и когато боледува много, да продължа да му вземам храна, но не знам дали може. 

# 319
  • в огледалото на живота
Видях една стара тема, но там нямаше конкретен отговор, предпочитам да попитам тук - спира ли се детската кухня, когато детето тръгне на ясла? Иска ми се първите седмици, когато ходи до обяд и когато боледува много, да продължа да му вземам храна, но не знам дали може. 
Принципно деца до навършване на 3г./ако не посещават ясла или градина/могат да ползват услугите на ДМК.
Не мисля ,че би било проблем да вземаш храна,пък и едва ли ще знаят от там дали детенце е записано в детско заведение.

# 320
  • UK
Т.е. по принцип не е разрешено, така ли? И аз така предполагам, де, но в една тема прочетох нещо за някакъв период след тръгването, но на мен ми звучи като свободно съчинение на някоя мама. Питам все пак тук, ако някой знае със сигурност да ми каже. Иначе ще попитам директно в кухнята, когато му дойде времето.

# 321
  • в огледалото на живота
Мисля, че всички общински кухни са до 2.6г., когато ми издадоха картата казаха, че до тогава имам право да вземам и ако не посещава ДГ до навършване на 3г.
Четох някъде правилника,но все пак за различните райони е индивидуално.
Най-добре на място да се пита.

# 322
При нас можеше.Но инфото ми може да е старо.Преди три години.Защото помня един дядо вземаше на близначета които не можеха да дъвчат.И понеже там храната е почити смляна можеха да я ядат.И помня бяха доста големички.

# 323
  • София
MuJIuHka, моята дъщеря късно започна да спи на възглавница. Купих анатомична против задушава на Чико. Тя е доста тънка.
Синът ми започна да използва подобна след навършване на 1,6г.

dejie, мисля че при тръгване на ДЗ детето няма право на кухня. Все пак попитайте на място.

# 324
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
dejie, аз пък мисля, че ако детето ходи на ясла в друго ДЗ, а не в това, от което взимате храната, няма проблем да продължите поне още месец.

# 325
  • София
dejie - по принцип би трябвало да прекратите, но не мисля, че ще е проблем за няколко седмици при уговорка с жената, да си взимаш, аз на нашата като й казах, че са ни приели  на ДГ

MuJIuHka - мъничка и тънинча, продават такива, 2-3 пръста дебели.

Sourcherry - според тях за какво тогава е този срок? И защо има кремове с годност 6, 12, 18 м след отварянето? Дори само ако не е развален, но вече не предпазва, не бих го мазала...

# 326
Angel_Dust, не мога да кажа, вероятно е вид заблуждение на производителите.
Мазала съм с миналогодишен крем, предпазваше идеално.

# 327
  • Шумен
Аз миналата година питах точно за крем от предния сезон вас. Накрая рискувах и намазах един ден и децата (бях взела и нов, все пак за седмица бяхме на море), ами предпазваше си и стария децата без грам зачервяване и потъмняване ги върнах от почивка Peace

Ние приключихме с ДК още месец преди яслата, директорката държеше малките да свикнат с тяхната храна още вкъщи. След старта първите месеци си взимах храна от яслата и да са там и да не са хората ми го предложиха  а и ми беше удобен вариант пък и децата им харесаха манджите и си ги хапваха и вкъщи  Peace

# 328
  • София
Sourcherry - с такъв който пише, че му е изтекъл срока ли? Защото аз съм имала а-дерма стар такъв и беше пожълтял например... иначе на спрейовете няма такива оказания, те си карат... имала съм и кремове с 12-18 м няма проблем с тях.. не знам не бих рискувала, особено за дете с екземи, дерматити и т.н.

# 329
Не зная да има нормален човек, който да маже или използва козметика с изтекъл срок на годност.
Имам предвид слънцезащитен крем в срок на годност, който е използван малко един сезон и се използва отново и след срока на отваряне обозначен на опаковката.

Този, който аз използвах беше в срок до 2013-та по спомен, отворен в средата на 2011-та и довършен през лятото на 2012-та. На опаковката беше упоменато, че опаковката е годна за употреба до 6 месеца след отварянето - дрън-дрън.

Общи условия

Активация на акаунт