За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 219
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • София
след като даваш АБ да възможно е, нормално...не знам, ако е за детето на месец и нещо, не бих даала съвети, но ме и учудва, че не са изписали пробиотик. Може би разчитат на лечебната хумана...детето кърмиш ли го? Малко зависи и какво имаш предвид точно под диария, за това има ли шанс да се обезводни...нещо като хидратин не ти ли изписаха за всеки случай ако тръгнат в тази посока нещата? Но пък три дни не се обезводнило детето, надали и още три ще стане, ако няма влошаване.

# 406
Ентерола ми го изписа за пробиотик... не е ли? Пише за лечение на диария причинено от антибиотик. А иначе изхожданията й са след всяко хранене ( с много малки пропуски ). Не я кърмя вече.

# 407
Ентерола е пробиотик, но е слаб, на нас обикновено не ни е помагал.

# 408
  • София
Ами не е ,  по-друго от това, което имам предвид ... обикновенно и двете се дават...но пробиоптици може би имаше в хуманата, не съм сигурна.
След всяко ядене не е задългително да е диария, зависи от вида, ако е съвсем воднисто, с остър мириз, слуз, обикновенно и цвета се попроменя и т.н. е диария, ако си е нормално на вид, това, че ходи на почти всяко хранене не е ненормално за възрастта, дори за хранено с ам бебе.

# 409
Да, храна е с пробиотик. Изхожданията са воднисти, но без слуз и без неприятен мирис.

# 410
  • София
Лекар нали ги е виждал, вероятно щяха да ви оставят в болница, ако беше притеснително, щом няма слуз  аз не бих се притеснявала...за воднисто така не мога да преценя, то така или иначе бебешките са си кашави....

# 411
Да, в болницата са ги виждали, но както споменах не бяха толкова рядки. АБ за вкъщи ги разводни така. Може да съм малко досадна вече, но съм отскоро с малкото човече и се учим още една друга Embarassed

# 412
  • София
Най-лесното е утре да вземеш един пълен памперс и да го занесеш на лекаря от болницата, който лекува детето или на педиатъра му да ти кажат има ли за какво да се притесняваш и нещо трябва ли да добавяте към лечението, така или иначе ти е много малко детето за лекуване по  нета... ако видиш нещо притеснително да ти навява на обезводняване, не чакай ми ходете в болница...по-добре рано 1 система да му налеят....

# 413
Така ще направя. Благодаря, че откликна на питанката ми

# 414
Тедито акаше така рядко- направо си беше вода, само че кафява. Казах на педиатърката тогава. Тя ми вика - то нормално да е рядко, не може да е като нашето. Обяснявам пак че е като вода, ама не го отрази и нищо не предприехме. Тогава още я кърмех. Сама се оправи. Сега е само на хумана АР и ако не пие достатъчно вода ака много гъсто според мен. Пъне се горкото, зачервява се. А ако е пила повечко вода по миризмата я разбирам и акото си е кашесто, каквото би трябвало да е според мен. Виж този линк http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 415
Момичета искам да ви попитам вие с какво изрязвате ноктите на вашите деца - с нокторезачка или ножичка, дезинфекцирате ли ги с нещо преди това и след като ги изрежете използвате ли пиличка за изглаждане, за да ги предпазите от драскане и ако да каква, има ли специални за дечица или мога да използвам обикновена?

# 416
Има специални за деца по-малки са, аз навремето си бях взела бебешки комплект на Нуби- ножичка, нокторезачка и пила, ето снимка
Скрит текст:

На мен лично ми беше по-удобно с нокторезачката, в началото опитах с ножицата но с нея по ме беше страх да не го порежа. Относно пиленето опитах, но не ми се получи особено и се отказах Crazy , не сме имали фрапиращи одрасквания  Peace.

# 417
Откакто се е родил ползвам единствено ножичка, от детските с предпазител. Не съм ползвала нито нокторезачка, нито пиличка.

# 418
Аз режа с нокторезачка. С ножичка ме е страх. Пиличка ползвах веднъж, но ми се стори, че много и стържа нокатчето и се отказах.

Аз искам да ви попитам - някой правил ли е кръщене скоро? Търся от къде дда купя златно кръстче, че в последния момент останахме без. И по възможност да не е над 200 лв. Из интернет всичко е по поръчка и много се чака.

# 419
  • UK
По малки закътани златарски ателиета търси, където сами си ги изработват, не ги прекупват. По бижутерийните магазини са много по-скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт