За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 219
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • на последния етаж
И аз ползвам нокторезачка за двамата от раждането им. От време на време я почиствам със спирт.

# 421
  • София
Използвала съм и пила и нокторезачка за рязане на ноктите. Нещо ножичката не ми беше удобна.

За кръстче - и на двете деца са купувани от един и същи магазин, но без поръчка.

# 422
  • Шумен
Аз рязах с ножичка до към годинка, не ми беше особено удобна, но поне беше с тъпи краища при тази борба която водим от първото рязане насам си е от полза  Laughing. Един ден изчезна (намерих я след време зад пристата, така и не разбрах как е попаднала там  newsm78 ) и ги почнах първо с бебешката, но не ми хареса резултата, минах направо с нашата голяма и удобна. Не ми се е случвало порязване и никога не съм дезинфекцирала след рязане на нокти.

Да питам нещо, че ми е дива Индия възпаления апандисит (аз не съм оперирана). Миша тази нощ като се буди за вода ми се оплака и ми посочи малко под пъпа отдясно че я боли, по гушках я и си заспа. Сутринта и по обяд пак ми посочи същото място че я боли, да се притеснявам ли се чудя  и да я водя на лекар при условие, че болката не е остра определено и е непостоянна newsm78 Иначе е дива за петима и няма почивка цял ден, другаде за болка отказва да има. Опипвах и корема, но като не знам какво да търся а тя не реагира никъде да я боли, това след като ми посочи корема на обед (затова си мисля че е по-скоро пробождане а не постоянна болка). Не е запек в това съм сигурна ходи си ежедневно до тоалетна с нормална консистенция. Та затова ми хрумна апандисит.

# 423
  • Пловдив
Три важни симптома в комбинация са важни за установяване на спешни коремни състояния: палпаторна болка, мускулна защита (дефанс), симптом на Блумберг.
Симптом на Блумберг е основен болкови симптом в диагностиката на спешните коремни заболявания. Той се изследва чрез натиск в мястото на палпаторната болка в корема и рязко отпускане на палпиращата ръка. Ако в този момент болният отчете засилване на болката, симптомът е положителен, ако болката изчезне или се намали симптомът е отрицателен. Симптомът е положителен при възпален париетален перитонеум.

# 424
  • Шумен
Ако схващам същината нещо такова сама съм направила с опипването май. Ще я следя и утре ако ми се оплаче ще идем до ЛЛ тя да си каже мнението.
Благодаря за информацията   bouquet

# 425
Момичета отново имам въпрос, синът ми до преди няколко дни си хапваше по 90мл. АМ, а сега от 2-3 дни едвам изяжда по 60мл. Възможно ли е да няма апетит от горещините или има нещо друго, имам ли повод да се притеснявам, ние сме изцяло на АМ,не го кърмя.

# 426
Взех най-накрая Зелена енергия и Коластра на Аква сорт ли е софт ли е , искам да ви питам само отваряхте ли ги от капсулката в малко вода или ги давахте цели да ги гълтата , малката ги гълта ама ме е страх да не се задави Thinking

# 427
  • България/Германия
Здравейте!
Дечицата ви пият ли/пиели ли са си млякото легнали? Бебокът от няколко дни не иска да си пие млякото гушнат, а трябва да е легнал и да си държи сам шишето  Rolling Eyes Чудя се дали да го оставям така. Притеснявам се да не се задави...

# 428
  • Шумен
Легнало върху възглавница и аз до него, откакто се научиха сами да си държат шишетата така си пиеха млякото  Peace Не искаха нито гушкане нито някой да им помага в държането и на мен ми беше криво, но го приех а възглавниците тогава въведох точно да не са напълно легнали и после ги махах за сън.

Мен сега ме притеснява състоянието на Михаела, не е корема а гърлото. Вчера сутринта вдигна Т 38.2 и от тогава редувам Нурофен и Еферелган свещички и пак вдига Т и отпада. Тази нощ спа при нас и ми хърка през цялото време на ухото. Водих я на преглед сутринта, аз настоях за нещо по-силно от Инфлуцид (и това давам от вчера), изписа и АБ (след малко ще ходя да го купувам), въпреки че не смяташе че и е нужен, но детето не може да преглътне от болка в гърлото (заради тези болки го изписа). Не ми е непознато това състояние на Михаела, два пъти годишно го прави и все до АБ стигаме (не се повлиява от друго това гърло и Т) а сега се разви за по-малко от 24 часа което ме плаши. И се чудя какво още мога да и приложа, след инфлуцид или Нурофен (облекчава и малко гърлото) пие чай от лайка, вода не иска но чая на малки глътки си го изпива студен. Някакъв компрес ли да и направя, но какъв  newsm78 Насилих я да спи с компрес със мед на гърлото, та поне сутринта беше малко по-добре. Чела съм тук за извара, но как се прави?

# 429
Моя син пиеше мляко легнал до 2,6 години. Чесно казано тъй като на 2 години отиде да спи в своя собствена стая. Изобщо не съм го гледала как го е пиел млякото. В смисъл легнал по гръб или на една страна. Като се развикаше: Даииии едноооо малкооо... Ставах, правех, подавах шишето и си лягах. Само чаках да чуя че е хвърлил шишето на пода.

# 430
desitoo явно върлува такъв вирус.
Преди седмица ме заболя гърло. Докато стигна от работата до нас болката беше непоносима. Нямам спомен нещо друго да ме е боляло толкова гадно. Направо бях като парцал. Започнах Тонзилотрен/ от типа на Инфлуцида но е за гърло/. Пръсках се с Тантум верде. И си направих през ноща компрес с извара. Да ти кажа на другия ден положението беше хиляди пъти по-добре.

# 431
  • Шумен
То ми е ясно че е вирус, но ако чакаме с АБ стигаме до ангина и ми става страшно с Т които вдига 39-39.5. Имам и тонзилотрен, но инфлуцид е някак по-комплексен не само гърло облекчава но повлиява и на евентуална хрема (два пъти ме е спасявал при нечовешки болки в синусите при хрема) и това предложих вчера. Ох дано по-бързо мине това чудо, преди да се е обезводнила малката (от това ме е най-страх, да не са и малко течностите) пък с храненето ще наваксаме. Окуражава ме това, че има желание за течности и пие след леко облекчаване. Ще измисля да направя някаква крем супа, пък дано си хапне малко от нея  Praynig

# 432
desitoo ясно за Инфлуцида и аз много го ползвам с детето. Но това имах у дома...естествено от лекуване на детето. АБ не давам без ПКК и CRP. Ако там нещата не са наред не го мисля, но само за да се застраховам не е моя филм. Но ти най-добре си познаваш детето. Висока температура свалям само с Хексалгин.
И комппреса с извара пробвай. Много ми го хвалеха. Един път се опитах да сложа на детето но освен че на 10 минута всичко стана в извара, нищо не се случи. Затова го пробвах на себе си. И се оказа, че май работи. Дано бързо да минава.

# 433
desitoo ясно за Инфлуцида и аз много го ползвам с детето. Но това имах у дома...естествено от лекуване на детето. АБ не давам без ПКК и CRP. Ако там нещата не са наред не го мисля, но само за да се застраховам не е моя филм. Но ти най-добре си познаваш детето. Висока температура свалям само с Хексалгин.
И аз така процедирам.Въпреки че не сме боледували скоро спазвам същата процедура.

# 434
  • Шумен
Аз по принцип отказвам АБ да ни изписват за вируси - хрема с кашлица, първо пробваме алтернативни лекарства и така ги оправям. Но при Миша с тези ужасни ангини и високи Т, които ударно вдига, вече отрано мисля за АБ, друго не и помага за съжаление  Tired Септември последно беше с ангина, но с такива жестоки болки да плаче почти постоянно и да точи лиги понеже я боли и тях да преглътне е за първи път  Confused Ще пробвам довечера компрес с извара, дано ми даде да я сложим. С меда снощи беше голяма борба и половината и коса сега е омазана, но и нея ще оправим утре (не искам да я мия днес като вдига Т още, на опашка не личи толкова)

Общи условия

Активация на акаунт