За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 542
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Лично аз съм предубедена към имуностимулаторите. Каквото и да му дадеш да пие, при условие, че не се е сблъсквало с градинските вируси, няма как да го опазиш.

Използвай плодовете и зеленчуците, които са в избилие в момента, прекарвайте възможно най-много време на чист въздух в планината, калявай детето в басейни. Това е много по-добре от сиропче.

# 616
Въпросът ми не беше ЗА или Против имуностимулаторите или Как да калявам детето си
Благодаря ти все пак

# 617
  • София
Изказах мнение.

В тази тема може да имат отговор на въпроса ти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726039.0

# 618
Явно съм сбъркала темите, а уж гледах Embarassed
Благодаря  bouquet

# 619
  • ту тук, ту там
Здравейте! Детенцето ми са го нахапали комари и доста се е разчесал, някои пъпки са вече ранички. Посъветвайте ме с какво да мажа? А репелентите удачни ли са за толкова малко дете? Мерси предварително!

# 620
  • София
има и подходящи...при вече рани...не знам иначе мажа с финистил фел. В една друга тема за ухапано пишеше, че туширане с оцет  спирало сърбежа, пробвах на детето, успокои го и забрави, че има пъпка, но при разчесана не бих.

# 621
  • ту тук, ту там
Мерси, че се включи,  Ейнджъл! Simple Smile
За сърбежа мислех с ментолов спирт да пробвам, но нямам купен. Фенистил имам вкъщи, да. А Йодасепт за разчесаните?  newsm78
Звуча сигурно като пълен невежа, но досега употребата на всякакви лекарства при нас е била сведена до минимум и не ми се иска да го мацам с каквото ми падне. Simple Smile

# 622
  • София
Нямам идея, аз само с това съм мацала пъпки и с едно специално за след ухапвания, но беше по-кофти от финистила, само 1 път е имал съвсеем леко разчесана, просто на 1 мм раничка не намазах финистил, а само отстрани, отстрани.
Ментоловият спирт сигурно ще щипе... йодасепт също, аз поне само течен йод съм ползвала и щипе, за крема не знам.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 22:00 от Angel_Dust

# 623
  • София
Йодасепт не щипе, но и няма да помогне особено, защото няма да облекчи сърбежа и детето несъзнателно пак ще пипа ухапаното, разранено място. По-добре не мажи с нищо, можеш да правиш вани с овесени ядки, облекчават сърбежа (ако е нахапано на повече места). При моите деца Фенистил не действа.

# 624
Има ли някаква преграда/мрежа, която да се слага на детско легло/кошара  без решетка, за да не падне детето на земята докато спи?
И втори въпрос- скоро синът ми си удари големия пръст на крака почно под нокъта в пластмасовото си камионче. Днес забелязах, че раната е с коричка, но мястото е подуто и зачервено. Не знам дали не набира? Как мога да разбера и какво да направя за да мине по- бързо раната, зачервеното и подутото?

# 625
  • София
Има ли някаква преграда/мрежа, която да се слага на детско легло/кошара  без решетка, за да не падне детето на земята докато спи?

Има  Simple Smile
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/874_314

И още (мисля, че съм ги виждала в ИКЕА и в "Хиполенд"):

http://www.google.bg/search?hl=bg&gs_rn=22&gs_ri=psy-ab& … p;sa=N&tab=wi

# 626
привет!
опасявам се, че ме хваща летен вирус- от сутринта ми се гади, а преди малко и в тоалетната не ми хареса положението.
Да продължавам ли да кърмя? Какво мога да пия? Да звъня ли на педиатъра?

# 627
  • Бургас
Звънни на твоя лекар с какво можеш да се лекуваш и на педиатъра.
Иначе мисля, че можеш да кърмиш спокойно.

# 628
привет!
опасявам се, че ме хваща летен вирус- от сутринта ми се гади, а преди малко и в тоалетната не ми хареса положението.
Да продължавам ли да кърмя? Какво мога да пия? Да звъня ли на педиатъра?

в родилния ми бяха казали, имам ли температура да не кърмя  Rolling Eyes за друг вид дискомфорт незнам.

# 629
  • София
Не пречи да кърмиш, аза  лекарства се обърни към лекар.

Общи условия

Активация на акаунт