За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 544
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • София
При нас е същата работа с този паркет  Tired, но не е падал още. Аз му слагам гумиран пъзел, понякога и олекотено одеало отгоре и като че ли не се хлъзга толкова, колкото килимът. Но моето лази много малко, по-скоро се опитва да ходи.

# 601
  • Шумен
Моите пропълзяха есента, та им се наложи да е върху килими. Не помня да са се наранявали от хлъзгане, но после като проходиха често при падане пукаха устни със зъбки. И по дупе да падат се прехапваха и шурваше кръв. На раничката и трябва време за да зарастне и лошото е че с нищо в устата не може да се маже. Вали ей така от поредица падания и беше станало афта на обратната страна на долната устна. Аз тогава я водих при лекарката, с изписаното лекарство се оправи за 2-3 дни. Но малката отказваше и храна и вода, така я болеше  Tired

# 602
  • София
Месечина за мен решението е килим.
 За мазане в устата на рани и афти - гранофурин. Но до колко е подходящо за възраста не знам.

# 603
  • София
Моя уж е голям, но като се засили (т.е. като се гонят) прави пируети по паркета и гранитогреса.

Месечинка, слагай му наколенки.
В старият апартамент бяхме с мокет (в стаята) и теракот (в коридора). В стаята слагах одеяло върху мокета.
И аз мислех да взимам каска. Докато се наканя обаче малкия се научи, че главата не е опора. Слава богу нямаше сериозни травми.

Май само във фейсбук се оплаках. Преди няколко дена падна (любимото му занимание - да скача от високо) и си наби счупения зъб във венеца. Той рева, и аз ревах...
Беше си прехапал устната. Горната му устна посиня и се наду леко. Горната устна мина само със студен компрес.

# 604
И аз за Гранофурина да питам , трябва да мажа малката сега , ама тя изпадна в ужас от 1 намазване , този Гранофурин е с пръскало отгоре и човека от ветеринарната каза , направо да пръскам веднъж-два , дали е удачно според вас .До сега никога не съм я мазала с каквото и да е в гърлото и честно казано май и за мен би било на-добре да я пръскам

# 605
  • София
а защо ще мажеш гранофурин? Защо те пръскаш с тантум например?

# 606
Ох то нашето много гадно се получи - откриха и Стрептокок нито А нито Б(бил по-безобидния) така беше на Зинат 10 дни (до вчера) и днес на прегледа се оказа с червено гърло  ooooh! пила е за 2м. 3 АБ за по 10 дни всеки , и ЛЛ реши да я мажа малко с гранофурин и край на АБ засега ако ще и да имало още от Стрептокока просто вече ставали страшно много АБ

# 607
  • София
Понеже в тантума до колкото помня(поне някъде така бях чела) активната съставка е същата, но по-слабо концентрирана, за това питах, пък е една идея по-приятно...това мазане и за по-големи си е гадничко.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 17:55 от Angel_Dust

# 608
Не знам какво да правя , освен да пръскам както каза човеа там  Thinkingдали мазане или пръскане все на гърлото отива , а и тя няма гной да кажеш , че с търкане ще махаш нещо

# 609
  • София
То и да има гной само се тушира, не се търка, в никакъв случай.
Аз не съм виждала честно казано с пръскалки гранофурин. И то по принцип не се прилага повече от 2 пъти дневно, че и гори лигавицата. Освен това трябва мин да се преглъща и т.н. като се намаже, за да не се отмива и е най-добре преди сън. Не знам, аз денем бих прилагала други, а евентуално за през ноща гранофурина.(Аз понеже много обичам да си го самоприлагам, при бактерии не съм се оправяла с него, честно казано и всеки унг ме гледа леко странно като види, че съм се мацотала с него и ми сменят веднага лечението. Wink)

# 610
Пффф не знам тогава...да пробвам вечер само да я пръскам по веднъж и толкоз иначе имам Ангин-хил ще и давам имам и Биопарокс

# 611
  • София
Биопарокса пак е АБ...

# 612
Никакъв Гранофурин повече  ooooh! днес малката като  пишка и урината и беше леко зелена  Shocked дали ще е от него , няма от какво да е де , ама се притесних , край спирам го , някой ако го е ползвал случвало ли му се е подобно нещо

# 613
  • София
Да, от него е, нормално е.

# 614
Момичета, ползвали ли сте този имуностимулатор? Доволни ли сте или да взема нещо друго?
http://apteka.framar.bg/30028370/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 100-%D0%BC%D0%BB-
П.С.
Детето ми след месец и половина ще тръгне на градина, а не е посещавало ясла

Общи условия

Активация на акаунт