За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 745
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Комарите последните две години наистина са мутирали нещо или са нов вид някакъв. Синът ми е на 7г и 10мес, никога не са го хапали кой знае колко комари и не е имал пъпки. Миналото лято и това, от комарите му стават огромни /около 5-6см в диаметър/ пъпки, надуват се поне още 2-3 см нагоре и сърбят зверски ... ръката му беше станала двойна направо преди 1-2 седмици. Преди го водих на лекар, изписаха само Финистил - капки и гел.

# 586
И мен ме ухапаха комари тази вечер и ми се поду ръката  Shocked на майка ми пък миналата седмица цялата длан...бе какво  е това нещо  ooooh!

# 587
Здравейте мами, тази сутрин като стана от сън забелязах че на бебчо на окото има нещо като гурелче и му сълзи, изчистих го с памук и хладка вода, но след известно време пак се появи,случвало ли ви се е и как бих могла да се справя? .... иии още един въпрос, почти след всяко хранене си връща почти всичката храна има ли някакъв продукт срещу това, незнам капки или чай или пък нещо хомеопаточно изобщо нещо което да ни реши проблема???

# 588
  • UK
Възпалило се е вероятно, капвай физиологичен разтвор, по няколко пъти на ден, и почиствай нежно с памук. Ако стане зле и окото се слепва, предполагам док ще ти изпише антибиотични капки. Не трябва да стигаш дотам, ако го почистваш сега редовно. Случвало ми се е, когато малкият беше на около месец, 2 пъти. Някои казват, че кърмата действа антибактериално и капят кърма, това само съм го чувала, не мога да го препоръчам като метод.

# 589
Ние сме със запушено слъзно каналче и подобни възпаления са ежедневие. Промивки можеш да правиш с физ.разтвор, продават малки ампулки (напр.маример), накапваш на памуче и почистваш леко. Някои офталмолози препоръчват преварена лайка за промивка, но сте още малки и аз не бих рискувала с домашни отвари. За продължителна профилактика използваме хомеопатичните окуфлаш, а антибиотичните капки са само след лекарско предписание (обикновено когато възпалението стане голямо със зеленикав секрет).

# 590
  • София
На мен момичетата тук ми препоръчаха почистващи кърпички - продават се в аптеката на бройка, всяка е в отделно пакетче, оправиха окото точно за 2 дни. Това с кърмата по-добре да не се прави изобщо, защото е много голяма вероятността да стане сериозен проблем, защото млечната среда е много благоприятна за развитие на гъбички.

# 591
Здравейте мами, тази сутрин като стана от сън забелязах че на бебчо на окото има нещо като гурелче и му сълзи, изчистих го с памук и хладка вода, но след известно време пак се появи,случвало ли ви се е и как бих могла да се справя? .... иии още един въпрос, почти след всяко хранене си връща почти всичката храна има ли някакъв продукт срещу това, незнам капки или чай или пък нещо хомеопаточно изобщо нещо което да ни реши проблема???

зависи как връща- стича се по бузката или повръща като фонтан? Ако връща храната и има рефлукс може да й даваш след ядене адаптирано мляко Фризовом по 50 мл. С клей от рошкови е и стяга стомашното съдържимо. Все пак пробвай преди това  като храниш да  е под наклон, да уригваш след ядене, да лежи на поне 40 градуса наклон.

# 592
  • In Hell
За такова малко бебе, съвети и за окото и за повръщането от форум са неподходящи. Най-добре се посъветвай с педиатъра! 

# 593
Съветът ми за оченцето се отнася само за почистването на секрета. Допълнително съм споделила малко инфо, но както съм написала антибиотични капки трябва да се прилагат само след лекарско предписание. Най-добре е от офталмолог. В нашият случай педито не назначи адекватно лечение за възпаленията, макар че беше сигурна че "много разбира". Трябва си офталмолог, особено при толкова малки бебчета, но все пак ако има възпаление или друг сериозен проблем. Първо трябва да се опита с промивки, може да се е запрашило оченцето, и ако започне да се слепва както е казала Dejie тогава да се води на лекар.

# 594
  • UK
Много е важно за окото само, ако се промива с физ, разтвор, да е от малките еднократните ампулки, отваря се на момента, ползва се и се изхвърля, да не се замърси допълнително нещо, ако се ползва вече отворена опаковка. Когато промивам нослето, не съм толкова стриктна.

# 595
Момичета, бебчето ми е на няколко дни. Притеснявам се, защото от сутринта мисля че има разтройство.  Акото му е рядко и жлътникаво, и последните 3 преобувания все има. Чувам коремчето му как каркори. Ръчките са му студени, , нослето не чак толкова. Обикновено го пипам зад връта и нослето. Не плаче или да има някакъм дискомфорт, което ме успокоява. Нормално ли е товя състояние.?

# 596
  • София
Ами акото на бебетата си е такова, редичко и жълтеникаво, при много бебета е напълно нормално да пълнят пампеса при всяко хранене, понякога и преди и след хранене може. Разтройството е вода почти, слузето и т.н. Може да се обадиш утре на лекар, но на мен не ми се вижда да има проблем.
Ако искаш премери температурата.

# 597
  • Варна
Моля ви, ако можете дайте ми съвет. От вчера сутринта синът ми пълзейки се подхлъзва на паркета и пада три пъти по лице, първият път си удари горната устна от вътрешната страна и я разкървави (може би на зъбчето, не знам) и оттогава на всяко падане тече кръв, подута е цялата отвътре, в чудо съм, вчера почти не го пусках на земята от страх, тази сутрин го пуснах и той на втората минута се тресна пак Tired Какво да правя, каска ли да му сложа???? Как ще зарасне като постоянно се удря? Подуто е, отвътре е рана, той реве и се криви, ще се гръмна! Има лио нещо за мазане отвътре? Ще питате защо не се обърна към педиатърката, и това може да направя, но честно казано и нямам доверие, в процес на търсене на нова съм. Моля ви, кажете ми нещо, какво да го правя това дете, че да не се пребие съвсем???

# 598
  • София
Моля ви, ако можете дайте ми съвет. От вчера сутринта синът ми пълзейки се подхлъзва на паркета и пада три пъти по лице, първият път си удари горната устна от вътрешната страна и я разкървави (може би на зъбчето, не знам) и оттогава на всяко падане тече кръв, подута е цялата отвътре, в чудо съм, вчера почти не го пусках на земята от страх, тази сутрин го пуснах и той на втората минута се тресна пак Tired Какво да правя, каска ли да му сложа???? Как ще зарасне като постоянно се удря? Подуто е, отвътре е рана, той реве и се криви, ще се гръмна! Има лио нещо за мазане отвътре? Ще питате защо не се обърна към педиатърката, и това може да направя, но честно казано и нямам доверие, в процес на търсене на нова съм. Моля ви, кажете ми нещо, какво да го правя това дете, че да не се пребие съвсем???

Единствено му хрумва да го слагаш не върху паркета директно, а върху килим, постелка или нещо друго, поне малко ще омекотява удара. Ако прохожда - учи го да пада назад по дупе, а не по лице напред.

# 599
  • Варна
Ами той си пълзи, не се мъчи да ходи. по принцип като се изправя и залитне пада точно по дупе, но в случая пълзейки се подхлъзва и се просва по очи. Не знам какъв е този карък, той пълзи отдавна, досега не се е удрял така, а сега... Имаше килим, но в него се оплита и падаше още по-кофти, затова го вдигнах. А стаята е една смотана, няма как да я покрием от край до край, вс е ще успее да се тресне... Уффф, не знам, това е ужас някактъв, не мис е мисли как ще е като проходи. ИЗвинявам се за грешките, нямам нерви да ги оправям.

Общи условия

Активация на акаунт