За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 746
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
малката я е ухапало нещо за крака (коляното) сигурно комар , сега е много подуто колкото яйце широко и леко твърдо , мажа я с алергозан , случвало ли ви се е

# 571
  • София

Студен компрес? Лед, за да спадне. А с ментолов спирт маза ли, макар, че той е най-вече ако има сърбеж? С гел от алое вера? Може ако имаш алое, да изчистиш листа от бодилчетата отстрани, обелва се и се маже, налага.........
Да не би да е паднала? Чак като яйце голямо от комар...... newsm78
Тогава не е ли по-добре а лекар? Simple Smile Понеже са много добри специалисти, веднага ще разберат какво точно е на детенцето. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 21:41 от Botten Mary

# 572
Тя вчера падна , тя всеки ден пада , ама се чеше и затова си мисля , че е ухапано , тя цяла вечер се чеса , ама чак на обяд видях вече , че е станало голямо, звънях на ЛЛ и каза Калцие глюконат ампули , Ксизал и Фенистил гел да мажа , и ако не спадне до ден да отидем

# 573
  • София
Според мен е от падането. Хубаво е и малко студен компрес, но ти ще си прецениш най-добре.

# 574
  • София
Отока най-вероятно е от падането.
Както е писала nikolinanik - студен компрес. Има една бабина рецепта - намазване на мястото с олио (готварско).

# 575
Ще сложа компрес , дано го трае , ама се вужда пъпката къде е и отстрани отока , и се почесва , мисля си , че не е от падането Thinking

# 576
  • Шумен
На Вали и стават такива отоци от комар по бедрата и хем боли хем сърби. Обикновено минава след две намазвания с Фенистил гел, на третото вече си и е нормален крака (без оток) само голяма пъпка, до края на втория ден всичко е вече наред. Първия път като стана не ми се вярваше да е комар и на мен. До сега 3-4 пъти е имала тези отоци, от началото на миналото лято не и се е случвало там да я хапе комар. При ухапване по други части на тялото ги няма тези проявления, обясниха ми че е много нежна кожата точно там та затова така ставало.

# 577
  • София
По даденото описание не ми се струва да е само от ухапването.
Евита, щерка ти няма да търпи студения компрес, но пробвай да го задържи поне за малко.
И мажи с Фенистил.

# 578
Племенника ми го ухапа комар на бузата и му се поду лицето , биха му Урбазон , държахме компреса около час , сега ще я намажа с Фенистила пак.
Лекарката , което слагала Урбазона , казала , че ако комара е ходил на мърша след това разнася разни зарази и затова организма реагирал така Thinking

# 579
Племенника ми го ухапа комар на бузата и му се поду лицето , биха му Урбазон , държахме компреса около час , сега ще я намажа с Фенистила пак.
Лекарката , което слагала Урбазона , казала , че ако комара е ходил на мърша след това разнася разни зарази и затова организма реагирал така Thinking
От къде са тези комари.Т.е. къде се намирахте.Те ми приличат на мутанти с тези големи оттоци дето ги причиняват.Аз го мажа с" противокомарни" неща/различни/.Особено като сме на село на вилата.

# 580
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Това лято всички буболечки, като че ли са мутирали. Моя син го налазила една такава буба и сега целите му ръце и крака са в пъпчици. Мажем го с джинджира. Досега никога не се е обривал от полазване и ухапване.

# 581
  • Шумен
Аз някак нямам желание да ги мажа по 2 пъти на ден с репеленти (преди да излезем, после минаваме през банята) нас ни хапят към момента навън. Жилището ни е защитено. Чета в нета за гривни против комари. Някой ползвал ли е?

# 582
Някой беше казал оток катоя яйце от комар - Моя племеник е на 12 години. Всеки път като го ухапе комар мястото се подува като половин яйце.
Аз ползвам гривните 3 година. Детето ми до сега не е хапано от комари. Купувам тези гумените които се ползват за около месец. Първата година търсех като луда детски. Сега си купувам нормални и му я слагам на крачето. Ползвам и лепенки - те пак са с цитронела. Особено ако сме на вън до късно близо до вода. Лепвам една на блузата му.

# 583
  • Шумен
Валито е нахапана на 4-5 места по ръчичките и под коляното и това все навън се случва. Реве ми за рокля къса за навън а мен ме е страх да и открия нагоре крачетата и да я пусна да играе. Миша имаше на едната бузка една огромна пъпка от комар, в първия момент помислих че ще отече (след Фенистила се успокои) Щом гривните помагат ще разгледам да избера нещо.

# 584
Desitoo не зная защо не искаш да ги мажеш но е безопасно.Децата доколкото разбирам се чувстват некомфортно.Намажи ги нищо няма да им стане.Те са големи и разбират да не се пипат и да си ближат ръцете.Мен като ме ухапе комар как се чеша а за детето какво остава.

Общи условия

Активация на акаунт