За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 513
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Значи горе-долу с на моя син мерките върви, т.е. съотношението между кг и ръст. Няма страшно Simple Smile

# 676
Ами дребничък е за възрастта и е напълно нормално теглото. При ръст 116 тежеше около 17 кг. моят син. Някъде 4-годишен е бил тогава.
В момента при ръст 124 см. е около 21.5 кг, вече на 6 и няколко дни.

# 677
  • София
Чак, дребен, среден някакъв, моят беше 116-117 на тази възраст и беше средна височина сред децата, поне моят винаги е бил към средните на ръст, , моят е 22-23 кг в момента на 131 см, на 7и9месеца...

# 678
Не знам, струва ми се, че сегашните деца са доста по-високи, а за ръст/възраст се ориентирам по дрехите, които купувам. Ръст 128-134 вече избирам, като се водят за 8 години+, а отделно като се сетя го меря от любопитство.
Сравнявала съм с други негови връстници - всичките са около неговия ръст с малки изключения на по-дребни момчета, но те са изключения.

По отношение на теглото - там обръщам по-голямо внимание, тъй като се притеснявам от затлъстяване. Пълно е с дебели деца и това ми е леко като фобия.

# 679
  • София
В пубертета са голямите промени,сега не му се вторачвай.Моя е на 5г.-20кг. и ми се вижда слабичък,иначе и аз купувам дрешки 128-134.

# 680
  • София
Ами именно и аз съдейки по дрехите винаги при нас съвпадат с етикетите за възраст, така че по-точно, твоето е височко, като цяло момченцата така като ги гледам спрямо моя, не са някакви много по-едри от него, с малки изключения, в повечето си групи/клас/ спорт и т.н. сред връстници е среден към малко по-височките... но наистина има и такива като твоето доста по-височки...както и иа и много по-ниски, но и девте са по-точно изключения...виж момиченцата към 6-7 вече наистина са по-едрички, но и това е нормално.
Аз и масово дебели не виждам в тази възраст все още, вече към тийн годините - повече.

# 681
АМ и кърма беше до 6 месеца.След това за 2 месеца кърмих само нощем.А през деня кисело мляко и детска кухня.Други млека не е пил.От малък се храни стабилно и разнообразно.На 1г 9 месеца отказа и киселото мляко.Остана  като чаша мляко или айрян в менюто.На4 години и 1 месец в градината беше висок 114 см и 19 кг.Баща му е широкоплащест и малкия има същата структура.Баща му е дребен за мъж ,а малкия си е в норма не е дребен. Дребни и слаби дечица има по различни причини.Проблем е ако в пубертета израстват бързо на ръст а килограмите са малко.

# 682
Гледах тази таблица http://www.moetodete.com/content/view/131/66/ Според данните в нея, сме съвсем добре с ръста и килограмите, дори доста над над минимума.

# 683
Мами я споделете какви залъгалки ползвате със силиконов или латексов биберон и коя марка. Аз бях взела Авент 0-6м. но синът ми категорично я отказа, сега сме с някаква евтина Канпол 3 или 4лв. беше със латексов беберон и много му харесва,но след две седмици ползване забелязвам,че вече самият биберон лепи... Видях че на Нук има латексови,но формата ми се струва странна,вие ползвали ли сте и доволни ли сте??

# 684
На моя син винаги съм му купувала силиконови и никога не е имало проблем с тях newsm78. Опитай да го научиш с биберон с анатомична форма независимо на коя марка, моят не ги искаше и аз не настоявах много и бяхме точно с на Канпол с форма черешка и сега има лека деформация на горната челюст Rolling Eyes

# 685
  • София
Моят никакви не ползваше, щом е харесало някакви взимай тях, просто ще ги сменяш често, за да не лепнат.
Иначе бях взела каучук на чико, ползваще го за дъвкалка малко докато му никнаха зъбите Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 16:18 от Angel_Dust

# 686
Нашата бебка отказа и аз не съм настоявала. Бях взела ортопедични на dr browns...

# 687
Аз давах като новородени на АВЕНТ плоския биберон , който е силикон  , по късно като дойде ред за смяна взех латексовия на НУК  ,смених биберона чак на 6 месеца и взехме такъв за 6+, бибероните на шишетата ни също за латексови и ги предпочита бебето пред  силиконовите.

# 688
  • София
Ето от този сайт (доколкото виждам, специалисти са) измъкнах следното:

Въпрос: Силиконов или каучуков биберон да си купя за бебето?

Много дискусии има по този въпрос. Продуктите за недоносените бебета и за тези с цепки на устната и небцето са само от каучук, но за бебетата без проблем се препоръчва употребата на силиконов биберон, който по-лесно се поддържа и по-трудно разваля формата си.

Има и други интересни неща http://www.pumpelina.eu/old_site/index.php?option=com_content&am … id=16&lang=bg

# 689
  • на последния етаж
За дъщеря ми купувах силиконови или латексови на Нук. Синът ми не ползва залъгалка.

Общи условия

Активация на акаунт