За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 518
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
И това какво доказва? Аз пък съм отгледала едно дете, бил е изключително кърмен до 6 месеца, не съм "изплаквала" никога и също не е имал афти.  Peace
Точно, нищо не доказва това.
Наличието или липсата на афти, млечница и т.н. не зависи от изплакването. На моите деца не съм им изплаквала устата всеки път след кърмене и не са имали афти/гъбички/млечница и т.н.

Поредният мит е това с изплакването за мен.

# 661
Бяхме при ЛЛ гърлото и е супер каза  Whistling това е добре , че бях се притеснила с това гърло.
Ами тя пак ака малко сега , не е нещо тежко , ама явно е изтинала или нещо вирусно.Давам Енерол с пробиотик на хапчета забравих как се казва сега , на Лактофор май беше.Тя ЛЛ изписа чист Ентерол , но аптекарката ми препоръча този защото е с пробиотик , дано не съм сгрешила.Дадох и едно прахче смекта , че да не стане по-тежко положението.До сега за 12 часа е изхожданията са и 3 , мисля , че не е сериозно  Praynig Личната каза , че може да и е и дисбактериоза , тъй като за 2 месеца изпи 3 АБ за по 10 дни , и може от това да е слузта

П.с Сега се чудя дали да и давам Зелената енергия и Коластрата , дали е удачно ...

# 662
Момичета много съм разстроена незнам вече какво да правя .... От 24 часа сме на Фризовом, но няма съществена промяна детето си повръща и това е,личната ни лекарка днес каза че било нормално бебетата си повръщат,да но не му се задържа нищо в стомахчето и все си е гладно милото Sad Някоя от мамите тук във форума ползвала ли е това АМ и може ли да ми каже след колко време започва да действа...

# 663
  • UK
Julsssy, следи го как наддава, това е най-важното, ако наддава добре, не се тревожи толкова много. Следи го и как се чувства, как се държи, няма начин  да не разбереш, ако остава гладно детето. Не се паникьосвай.  Hug

# 664
  • София
Julsssy, цялото ли мляко повръща? Ако е така, явно не му понася? Как повръща? На фонтан?

# 665
Как се грижите за първите зъбки

# 666
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз използвах Nenedent baby + силиконов накрайник.
Ето още теми по въпроса.  Peace

Пастата за зъби - каква и от кога
 Как миете зъбките?
От кога миете зъбите на детето си?

# 667
До кога давахте адаптирано мляко на децата си?

# 668

аз давах до малко след 2г

# 669
Само млека до една година са адаптирани, другите са преходни. Препоръчителни са да се дават поне до до три години

# 670
Именно за преходното мляко питах. Синът ми го пи до 4,3 годинки, само вечер преди сън. След навършването на 2 годинки го пи директно от чаша, после сам го отказа. Питам защото много бавно наддава, а приятелка ме посъветва да продължа да му давам преходно мляко.

# 671

До 5 години и 1-2 месеца. Пи Лактана Киндер сутрин и вечер, после само вечер.
По-малко наддаване на тегло не е плашещо, ако ръст и тегло са съответни за възрастта и детето се развива правилно.
Ако родителите са дребни и слаби, вероятността детето да е като тях е по-голяма.

Бих се плашила от дебело дете, а не от дете с тежина малко под нормата.

# 672
  • София
Какво отношение има дали ще пие или не преходно мляко с наддаването? Моят също баввно наддава и до ден днешен, отдавна съм захвърлила притесненията си по въпроса и на кърма и с преходно и без преходно мляко, все си наддава малко и все е на долната граница или малко под нея за възраста и см си. АМ пи до година и 10 месеца и категорично го отказа тогава. Иначе продължава да си пие и яде редовно  млечни продукти. Ако детето иска да пие мляко - давай, ако го отказва, не насилвай.
Колко толкова е кг, че те тревожат? Колко е висок?

# 673
Sourcherry,Angel_Dust  - благодаря. Мисля да продължа с Нестле Джуниър. Сега сме на 5 г. и 4 месеца, ако му харесва нека си го пие, ако не няма да настоявам.  Не се шашкам много защото си хапва макар и по-малко и е много енергично дете. ЛЛ също каза, че няма основание за притеснение. 114 см - 16 кг , това са ни мерките. Но всички като го видят и  ''о колко е слабичък'' и т.н направо полудявам.

# 674
  • Шумен
Пихме АМ до 13 месечни, опитах да въведа преходно мляко след това но не ми се получи. Отказаха ми 2-3 марки, но пък им допадна киселото мляко и това пиехме сутрин и вечер до 2.5 год., после половин година само сутрин. Сами отказаха млякото, като постепенно сведоха изпитото количество до няколко глътки когато изобщо го приемат, бяха на 3 години. На ръст си вървят с връстниците, това че са по-леки хич и не ме притеснява. Децата се хранят добре, здрави са. За година качват 1-2 кг., тенденция ни е откакто станаха на годинка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт