За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, от вчера малката (след 5 дена става на 4 месеца) има обрив под брадичката. В
началото беше червено петънце с няколко ситни пъпчици. Намазах го с кремчето за подсичане на Бочко. Преди да заспи ми се стори, че вече не е толкова червено. Сутринта обаче вместо да са изчезнали както си мислих пъпчите бяха станали още повече и вече на горе към бузката. Мазах я 3 пъти днес, но вече малките пъпчици са едно голямо червено петно което върви на горе към бузката от едната страна, а от другата има няколко малки пъпчици както бяха тези в началото. Чудя се да чакам ли до понеделник за докторката ни или да я заведа някъде (не знам къде) да я видят. Помислих, че е седяла повече с мокър лигавник и се е обринала от него, но през ноща щеше да и мине, а не да се влоши. Не знам от какво може да е.

# 286
  • София
За д-р Драганов чували ли сте?
Да. Водила съм дъщеря си при него, но и той не работи със здравната каса, доколкото знам.

Ходихме при него през февруари, ако не се лъжа - прегледът е платен.

# 287
  • София
ЕвиTа, не знам за Хималайката сол. Чела съм само положителни мнения. У дома готвя с морска сол. И аз мислех да разнообразя с хималайска или друга сол, която се предлага на пазара.

Мисля, че Енджъл беше писала нещо по темата, но може и да се лъжа. Embarassed

silvanchence, малкия съм го водила при Драганов. Поне навремето мисля, че имаше талони, но се плаща самия преглед на ехограф.

nikita_, консултация с педиатър и дерматолог.

# 288
  • София
Бях писала за хималайска, че ми бяха дали разтворена, някаква, за почистване на нос, която така яко гореше и пареше, че след 2-3 капвания спрях да тормозя детето с нея, иначе уж била много полезна... иначе готвя с морска.

За Драганов и аз при него водех Филип, тогава беше по ЗК, сега не знам, доволна съм, не че е имало проблем с детето.

# 289
  • София
Аз гледах солта на кристали. Мисля да пробвам с някоя по-малка разфасовка.

# 290
А този същия д-р Драганов ли е дето работи ВМА, и може ли да кажете каква е цената на частния преглед?

# 291
  • София
Същият е  Peace 40 лева беше прегледът преди няколко месеца.

# 292
Ох, вече съм сигурна, с дясното краче леко стъпва навътре, не стъпва хубаво, а на външната страна, и походката му е като пате, въпреки че проходи на 1 г. и 2 м., затова се усъмних.

Как се оправя това, имали ли сте такъв проблем  Cry ?

# 293
Взех Хималайка сол в кутия от 500гр цена 2.50 , много ми харесва соли си ,но не натрапчиво това е моята сол вече  Heart Eyes

# 294
И още нещо, с какво мажете децата преди и след ухапване от бълхи?

И двамата ми племенника като ги ухапе бълха на вилата ( обикновено вечер като спят ), все едно имат шарка, стават на червени плюски с вода на голяма площ, после ги мажем с фенистил, алергозан, но трудно минава.

Ако има нещо за мазане ПРОТИВ ухапвания, ще е добре.

# 295
  • София
silvanchence, моята дъщеря има някаква алергия. След кратко посещение на село (даже и за няколко часа) завършваме в спешното. Обикновено ѝ изписват Фенистил за мазане и някакъв антиалергичен сироп (за вътрешно приложение).

# 296
  • Ямбол
И още нещо, с какво мажете децата преди и след ухапване от бълхи?

И двамата ми племенника като ги ухапе бълха на вилата ( обикновено вечер като спят ), все едно имат шарка, стават на червени плюски с вода на голяма площ, после ги мажем с фенистил, алергозан, но трудно минава.

Ако има нещо за мазане ПРОТИВ ухапвания, ще е добре.
Ползвам това за втора поредна година. Доволна съм. На спрей е и така мога да напръскам дрешки и обувки освен откритите части на тялото.
http://biotrade.bg/calmax-repelex/repelex/?p=53&l=1&id=13

# 297
  • София
И аз я пробвах хималайската сол.ПРОИЗВЕДЕНА В ТАЙЛАНД!!! Shocked
Е не соли добре,просто не е солена.Слагаш огромно количество за да си насолиш и много често се оказва,че си пресолила.Полудях с тази сол.

# 298
Момичета, не мога да прочета всичко назад: писали ли сте за проблем със сучене на ръчички?
Бебка е на 2 месеца, и в отчетната темичка всички мами се оплакват от същото: юмручета и палчета в устата.

Питанката ми е: юмручетата съм чела, че било нормално да са в устата, обаче накрая завършва само с "чмокане" на палче, а знам, че този навик започне ли, няма отърване...

Освен да махам от устата й, като я видя, други съвети или проверени добри практики?

# 299
beginner_mamma, а Яна ползва ли биберон-залъгалка?
Ако не - в мига, в който видиш палеца в устата й просто го махай. В случай, че заспива с него, намери друг начин за успокоение, в случай, че играе и го лапа - обърни й внимание с някаква игра, говорене, песничка.

Ако ползва биба - махаш палеца на мига и даваш бибата.

Общи условия

Активация на акаунт