За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте и от нас !!!!!!!!!! Искам да попитам някои ако може да ми каже бебето ми от кога трябва да спи с възглавничка сега е на 3 седмици и е без възглавничка от кога може да му се слага ????????????
Минимум годинка, а може и доста по-късно.

SINEICKA, пробвайте миене само с вода, без никакви измиващи средства. Внимателно подсушаване. И консултация с педиатъра.

# 361
Здравейте и от нас !!!!!!!!!! Искам да попитам някои ако може да ми каже бебето ми от кога трябва да спи с възглавничка сега е на 3 седмици и е без възглавничка от кога може да му се слага ????????????
Не е нужна възглавницата. Моето дете е на 2,6г и спи без

# 362
Не е нужна възглавницата. Моето дете е на 2,6г и спи без

Peace моето е на 4г и също спи без възглавница, аз самата спя на толкова тънка че все едно съм без Simple Smile

# 363
  • Варна
Здрвейте, искам да се посъветвам нещо с вас: според вас с какви гащички е по-удачно да обличам детето-с дълбоки пликчета или по плитки бикинки? Аз нещо не мога да преценя, бикинките и са точно, а гащите явно все не уцелвам размер и все са и широки около крачетата.

# 364
Здрвейте, искам да се посъветвам нещо с вас: според вас с какви гащички е по-удачно да обличам детето-с дълбоки пликчета или по плитки бикинки? Аз нещо не мога да преценя, бикинките и са точно, а гащите явно все не уцелвам размер и все са и широки около крачетата.
Здравей,според мен по-добре с бикини особено сега през лятото.Когато стане студено и с тях можеш да запашеш потничето ако искаш.

# 365
  • Варна
Здравей,според мен по-добре с бикини особено сега през лятото.Когато стане студено и с тях можеш да запашеш потничето ако искаш.

Благодаря за мнението, сигурно още бикинки ще взема   bouquet

# 366
  • Шумен
В началото се бях заредила с комплекти потниче и дълбоки гащички, но сякаш не им бяха много удобни. После набавих бикини, с това им е пълен шкафа в момента  Peace

# 367
Здравейте мами,искам да ви попитам нещо.Дъщеря ми вчера направи първите си 4-5 крачки...Всички ми казват че сега поне 2 седмици няма да иска да ходи?Така ли е?Тя все за ръка ходи,а вчера една приятелка стана срещу мен и я пусна и тя тръгна....И сега кога да очаквам пак,наистина ли чак след 2 седмици?И кога се прави прощрапулник?Някои ми казват че трябва да го направя сега,за да проходи,ама тя по скоро ще долази до питката от колкото да тръгне сама?!

# 368
  • София
Тази пък глупост кой я измисли и с какво я обяснява... щом детето тръгне да ходи - ходи. Освен ако нещо не се поуплаши да падне лошо например. Може извесно време още да иска например вън да я държиш, докато се почувства сигурна, защото е по-неравен терен, но  и това  не е задължително, зависи колко е смелчага Simple Smile
За прощапулник, бих почакала да е малко по-сигурна, някоя друга седмица... нали трябваше там да ходи някакво разстояние до някакви предмети...питка ли гонеше...та трябва да може да направи 10-тина сигурни крачки и то с цел и посока.

# 369
  • София
Прощъпулник се прави когато детето проходи що-годе стабилно. По идея, трябва да тръгне след питата без да падне, за да не се спъва след това в живота. Значи, говорим за два-три метра, които детето трябва да изминава абсолютно само, без държане за ръчичка и без падане. Сега направих справка - може да се прави до втората годинка на детето, в зависимост от това, кога е проходило и откога ходи стабилно  Peace

# 370
  • София
няма такова ограничение, може да си го направиш и на 30, ако вярваш, че с нещо ще ти помогне Simple Smile

# 371
  • UK
Тези дни ще купувам протектор за матрак, ще махаме нощния памперс, има ли нещо специфично, което трябва да знам и да гледам при избирането? Преди време, когато беше малко бебе, имах някакъв, който по спомен отдолу беше чист найлон и ужасно запарваше, не мога да си представя сега в жегата да го сложа да спи на него. Ще ме посъветвате ли нещо?

# 372
  • Варна
Тези дни ще купувам протектор за матрак, ще махаме нощния памперс, има ли нещо специфично, което трябва да знам и да гледам при избирането? Преди време, когато беше малко бебе, имах някакъв, който по спомен отдолу беше чист найлон и ужасно запарваше, не мога да си представя сега в жегата да го сложа да спи на него. Ще ме посъветвате ли нещо?

Над протектора - чаршаф и няма да се спарва. Аз имам някакъв с ластик, много е финничък, но винаги чаршаф слагам! Когато махнах памперса, слагах от долу от еднократните чаршафчета.

# 373
  • Шумен
По-добре първо вземи еднократни чаршафчета, може да не се наложи изобщо да взимаш протектор.  Аз го махнах инцидентно нищния памперс (забравих да купя памперси а имаше само един  Blush) имах останали от мен от секциото нови чаршафчета, точно на третия ден ги махнах сухи и това ни беше пазенето. Никога не сме се напикавали нощем а допоследно през 1-2 дни ту едната ту другата си се напишкваха нощем в памперсите.

# 374
  • UK
А тези еднократни чаршафчета какво представляват? За първи път чувам за тях. Аз предполагам, че няма да има проблем, поне не често, но предпочитам да имам един за всеки случай. Понякога когато му е студено още пишка нощем или когато е с температура и пие много вода, не мисля, че още е готов дотолкова, че да се буди нощем и да си казва, когато има нужда. В повечето случаи сутрин са сухи памперсите, през деня сме без памперс от една седмица, няма изпускане, по време на дневния сън също. Еднократните предполагам се сменят всеки ден независимо дали са напишкани или не и не се перат, така ли е? А протекторът ще си го имам под чаршафа всяка нощ, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт