За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 26 214
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
desitoo дано бързо се оправи. И аз не смеех да преглътна...пълнех си устата с слюнка. А пък съм възрастен човек...та за детенце направо ми е жал.

# 436
desitoo една позната е пробвала компреса от извара и каза, че при тях е подействал. Пробвай го и бързо оздравяване.

Друго изпитано „лекарство“ е компрес от извара при ангина. Да, да, звучи безумно, но върши работа!
Как се прави компреса: в тънък плат или най-добре тензух налагате извара с поне 1 см дебелина на слоя, като дължина трябва да покрие предната част на врата, горе-долу където се намират сливиците (няма смисъл да слагате и на задната част на врата). Изварата е добре да е затоплена, особено за деца, но не гореща. Сгъвате плата/тензуха, така че да не ръси извара навсякъде, след което слагате компреса, завързвате. Покривате с найлон (може да ползвате торбичка) и накрая с шал или ако времето е топло с подходяща хавлиена кърпа или друг вид плат.  Изпитано и при възрастен и при дете, малкото издържа 2 пъти в два последователни дни по 30-40 мин. След което ни помен от ангината, ни температура, ни нищо! Ако не намерите извара, пресечете 1 литър рясно мляко с две супени лъжици оцет или изцеден лимон, прецедете през тензух добре.
Опитайте, ако не помогне няма да навреди, но вероятността да помогне е много голяма!

Разбира се, витамин C и евентуалнo калциев глюконат (за последното след консултация с лекар).

прочети тази статия и потърси д-р Михайлов в интернет.

# 437
Ох малката снощи падна и си удари главата , имаше кръв раната е малка , ама се уплашихме.ЛЛ каза ,че можело да я къпя  ooooh! ама аз не мисля скоро , питането ми е долу-горе  след колко дни може да и измия и косата

# 438
  • Шумен
ЕвиTа, щом лекар е казал че няма проблеми, едва ли трябва някакво специално пазене да прилагаш. Раната в косата ли е? Ако не и се притесняваш от мокрене има марли с които можеш да я защитиш, не пропускат вода. Аз поне гледайки децата на втория ден раничките им са със стабилна коричка и не реагират при миене със сапун (рани по коленете и лактите от падания).

Днес Миша проспа почти целия ден. Дано не си въобразявам, но според мен АБ започна да действа следобеда. Малката за последно беше по обяд с Т 38.4, дадох Нурофен и я свали повече не е качвала. Следобеда плака по-малко от сутринта, влюби се в чая от лайка с лимон и захар, мед изобщо не мога да пробутам. Усеща го диването и го отказва, сутринта баща и пил чай с мед а тя без нищо (изобщо не му е хрумнало да и сложи малко захар). Пожела да вечеря, макар и малко таратор хапна (картофената крем супа така остана), краставица от салатата и пържено яйце. Макар и с жестове си взе яйце от хладилника и ми го занесе на печката да го пържа ми показа, угодих и а тя си го хапна като изстина за мое най-голямо учудване. Компреса го пропуснахме, избяга от масата и я намерих вече спяща по пижама в детската стая. Сега очаквам втори рунд със сестра и, дано се размине  Praynig

# 439
  • София
nikita_, благодаря за подробното обяснение. Дано не се налага, но ще го имам предвид, определено.

desitoo, бързо оздравяване на Миша  Hug

# 440
  • Шумен
Благодаря за пожеланията Simple Smile Миша вече е по-добре  Grinning Grinning Храни се на закуска и е видимо по-бодра, явно болката е намаляла щом пробва и да говори. А Т от вчера не съм мерила с живачния, като на пипане не е дори топла мисля че няма смисъл. Имаме изписан Нурофен и днес а от утре е при нужда, лекарката ни го изписа и като болкоуспокояващо и противовъзпалитено, поръча да го давам и днес дори да няма Т (подозираше че няма да има след АБ).

# 441
  • UK
Момичета, най-близко детенце до сина ми, другарче от квартала ни, от днес е със скарлатина. Кажете ми най-общо какво мога да направя за детето сега след като е бил контактен и ако някой е наясно какви опасности крие това за мен и бременността ми. Не ми е удобно отсега да звъня по гинеколози и педиатри, все пак не се знае дали ще се развие болестта, а и са почивни дни.

# 442
  • София
Скарлатината обикновенно се кара от деца до 10 години... при възрастни е много рядко, най-много да прихванеш гнойна ангина...лекува се с АБ, лошото е, че се вдигат много високи Т, което може да не е никак добре за теб...Но детето ти може и и изобщо да не се зарази. Най-добре говори с личната му, обикновенно се правят изследвания дори да не прояви признаци, защото може да стане носител на бактерията и без да прояви симптоми и пак е редно да го лекуваш, но педиатъра би могъл точно да ти обясни кога да направите гърлен секрет и т.н...
Общо взето мисля, че и за бременни е просто една тежка болест, лекуваща се с АБ... не е като варицелата да е непременно фатална в някои случаи за плода и т.н..

Ако не сега , то в понеделник мисля е съвсем редно да се обадиш на педиатъра ви най-малкото и да питаш и за теб и за детето...

Пожелавам ви да ви подмине и двамата.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 19:08 от Angel_Dust

# 443
  • на Русе
Здравейте! Бебка беше с Т 38.5 четири дена, без други симптоми. Педи каза да изчакаме да минат 5-6 дни и тогава да решим  кво да правим. Днес на петия ден няма Т, но се появи много ситен обрив по челото и нослето. Възможно ли е да е от прегряване? През нощта се беше изпотила много, я преобличах даже. Нова храна не съм давала. Давах чай от домашни шипки. Дали пък не е от него. Педи събота и неделя не си вдига телефона и на своя глава дадох 5к.фенистил  Embarassed

# 444
5 дни и без лечение  ooooh! търси частен лекар ако трябва , ама тази Т никак не е ниска , толкова дни...

# 445
  • UK
Благодаря ти, Angel, сега педиатърът не вдига, утре като се свържа с педиатъра ще го питам колко време след контакта трябва да пуснем секрети, какво трябва да правим докато излязат резултатите и след това.

# 446
От десетина дни дъщеря ми /3г и 6м/ се оплаква от болки в корема. В смисъл, веднъж дневно измрънква "боли ме коремчето" и след минута е забравила вече. Посочва пъпчето. Предполагам някакви спазми периодично получава, които бързо й минават без нищо или с леко масажче от мен. Не мога да ги свържа с хранене - понякога са преди да яде, понякога след като се е нахранила. А*а редовно с нормална консистенция. Давам й пробиотик. Чета възможни причини и все ми се струват за по-сериозни оплаквания.
Някакъв опит? Не съм изключила ходенето на лекар, просто още го отлагам.

# 447
  • на Русе
Блу, моето момче се оплаква също от болки в корема. Педи пусна изледвания на кръвта - били перфектни. Каза, че е възможно така да търси внимание. Той по принцип яде много малко и аз го отдавам на това. Изписа ни билкови капки. Все пак обмислям да го заведа на гастроентеролог.
Бебка днес е с доста по-силен обрив. Най вече по корема и личицето. Утре ще я заведа при педи и ако пак "нищо й няма" ще я заведа на частно.  Crossing Arms

# 448
  • UK
Слави, ние изкарахме преди месец-два т. нар. розеола, 3 дни висока температура и леееко зачервено гърло, после смъкна температурата и се изрина по торса, без ръцете и краката. Прочети малко и виж дали съвпада с вашите симптоми, доста е разпространено около нас напоследък.
http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_5654.html

При нас я диагностицираха след като се появи обривът, преди това се съмнявахме за някакъв лек вирус, често се бъркат лекарите, има доста теми и тук в бгмама по въпроса.

# 449
Блу, моето момче се оплаква също от болки в корема. Педи пусна изледвания на кръвта - били перфектни. Каза, че е възможно така да търси внимание. Той по принцип яде много малко и аз го отдавам на това. Изписа ни билкови капки. Все пак обмислям да го заведа на гастроентеролог.
Бебка днес е с доста по-силен обрив. Най вече по корема и личицето. Утре ще я заведа при педи и ако пак "нищо й няма" ще я заведа на частно.  Crossing Arms
Мислех вариант "привличане на внимание", но тази седмица бяхме на почивка и постоянно тримата заедно. Ще я следя пък все ще излезе причина.
Надявам се твойта щерка да е по-добре или поне утре лекар да има мнение какво й има. Дано е просто розеола.

Общи условия

Активация на акаунт