За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 37

• 25 538
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • София
На мен са ми казвали, че с температура до 38,5 спокойно мога да кърмя. При по-висока, не.

# 631
  • UK
Можеш да кърмиш с температура, важното е лекартсвата, с които ще/ако се лекуваш да са съвместими с кърменето.

# 632
Можеш да кърмиш с температура, важното е лекартсвата, с които ще/ако се лекуваш да са съвместими с кърменето.

Подкрепям напълно. Когато малкият беше на месец и половина ме тръшна някакав вирус и личната ми изписа лекарства, които бяха съобразени с това че кърмех. Възстанових се бързо, само дето на мъника му беше странно да ме вижда с маска  Wink

# 633
  • In Hell
А в "Кърмене" можеш и да си направиш допълнителна справка за лекарствата, които ще пиеш. Момичетата са много услужливи.

# 634
Здравейте момичета! Ние сме на АМ Аптамил, но страшно много ми повръща. За тази хумана,която е против повръщане обаче четох,че е за бебета над 3 месеца ... Може ли да ми препоръчате друг вид АМ,които сте използвали, по колко като милилитри и през колко часа???

# 635
  • Пловдив
На моето момче давах HIPP AR/anti reflux/ Даваш толкова колкото е препоръчал педиатърът.Разликата между обикновеното и антирефлуксното мляко е само в гъстотата.Aptamil също имат AR-формула.

# 636
Момичета тази сутрин на мъжът ми му бяха предложили в аптеката ФРИЗОВОМ - адаптирано мляко, имате ли наблюдения дали има ефект при повръщането?

# 637
Момичета тази сутрин на мъжът ми му бяха предложили в аптеката ФРИЗОВОМ - адаптирано мляко, имате ли наблюдения дали има ефект при повръщането?

Да то си е специализирано точно срещу това  Peace

# 638
днес не мога да изляза от тоалетната.... идеи какво мога да пия? педиатъра не ми вдига телефона....

# 639
  • София
Смекта и хидрасек.

# 640
Здравейте мами. (hi) Аз бих искала да ви попитам как да предотвратя появата на афтички в устата на бебо. Почна да му побелява езичето което било признак за появата на афти. Благодаря предварително!

# 641
Синът ми утре става на един месец.Роди се 2950гр,50см,изписаха ни 2750гр.Сега(мерен е днес) Йоан е 4040гр,53см.Опитвам да давам изцедена кърма от шише и дохранвам с АМ НАН1.Детето обаче почна да повръща след хранене.Педиатърката днес сметна по формулата : килограмите на детето в грамове умножени по 150,разделено на броя хранения дневно.При нас се получава 4040*150/8=75мл.
Досега давах изцедената кърма и правех адаптирано мляко в количество,колкото да стигне 120 милилитра общо кърма и АМ.
Т.е. трябва да имаме 8 хранения за денонощие по 75 милилитра.Е да,ама на детето ми не му стига.Давах два пъти по 75мл изцедена кърмица и първия път спа спокойно,но втория път си остана гладен.Върти се,лапа ръчичките,дадох залъгалка от немай къде-ако можеше да пусне тая залъгалка,да го е направила.Няма такова сукане!!Сега му направих 90мл АМ.
Въпроса ми е дали разбиранията на педката са старовремски или нещо е объркана формулата и колко трябва да хапва детето.Тези 75 мл през три часа ми се струват адски малко!

# 642
  • София
Защо изцедена кърма в шише, а не си суче до насита детето?
Иначе аз бих давала толкова колкото детето иска и има нужда да яде, препоръчителните грамове, обикновенно са ориентировачни, нищо повече.

# 643
Защо изцедена кърма в шише, а не си суче до насита детето?
Иначе аз бих давала толкова колкото детето иска и има нужда да яде, препоръчителните грамове, обикновенно са ориентировачни, нищо повече.

Защото съм с плоски зърна,пробвах да кърмя със силиконови зърна,но така ме разранява,че горките ми зърна са вечно разранени.Абе одисеята с кърменето няма край.. кофти ми е,че не успяхме с кърменето,но нямам идеи какво да опитам вече.

# 644
  • София
Здравейте мами. (hi) Аз бих искала да ви попитам как да предотвратя появата на афтички в устата на бебо. Почна да му побелява езичето което било признак за появата на афти. Благодаря предварително!

Не съм чувала нещата да са свързани  newsm78 Езичето побелява след кърмене/ хранене с мляко или при наличието на гъбички. Ако много се притесняваш, навий чиста марля на пръста си, потопи в преварена вода, бръкни и забърши колкото можеш вътре в устата - бузите, небцето и венците, с езика внимавай, защото може да повърне ако натиснеш прекалено силно.

Общи условия

Активация на акаунт