Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 653
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
А болничен, ако искам преди този 45 дневния от кого да го търся - личния лекар или този, който ми води ЖК?
При този който ти води ЖК. Личният има право само до 14 дни.

# 391
Аз нямам нужда от много, евентуално 5 дни. Просто до сега не съм ползвала болничен и не съм наясно.

# 392
  • София
Ако е болничен за общо заболяване, което няма връзка с бременността, може и от ЛЛ.

# 393
Благодарности.  bouquet

# 394
Чета противоречива информация. Мисля, че защото месото не е минало термична обработка и има риск от заразяване с нещо  newsm78
Месото в сушените и сушено-пушените колбаси е предварително осолено или мариновано. Комбинацията от подправки и дехидратация е пречка за развитието на бактерии. При правилно съхранение суджукът, луканката, пушеното филе и пр. не са опасни.

# 395
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Уж болнични не се издават със задна дата, но моят е от 02.07, а го издадоха на 03.07.
За ден-два не е проблем ( и на мен са ми издавали така), но ако докторката ще отсъства повече ... не знам  newsm78 

# 396
Здравейте мами, покрай летният сезон да попитам за моренцето някой ходил ли е вече и как се отразява на бебока Simple Smile , искаме края на този месец да отидем заради баткото най-вече много му се ходи на море и все за това говори, но имам леки опасения , че няма да ми влияе особрно добре, поради  контракциите , които имах преди месец и болки от време на време. Повечето полежавам и съм добре , правя кратки разходки , а вчера и пътувах малко - всичко е ок за сега , като си пия магнеротите и папаверина , ама все пак имам известни притеснения! И другият ми въпрос , колкото и глупаво да звучи , от водата ме е страх най-вече за гъбички съм чувала , че има такава опасност, какво мислите ???  Между другото обичам най-вече заради водата да ходя иначе, какво море е , ако не се топна  Party  Party Party Party

# 397
Аз се отказах от морето тази година заради силни контракции. В противен случай щяхме да отидем.

# 398
  • Велико Търново
Месото в сушените и сушено-пушените колбаси е предварително осолено или мариновано. Комбинацията от подправки и дехидратация е пречка за развитието на бактерии. При правилно съхранение суджукът, луканката, пушеното филе и пр. не са опасни.

Благодаря - това ме успокои, защото снощи нагънах половин суджук  Crazy

# 399
Валчева, пиша от телефона, на морето съм. Докторът не ми е забранил да ходя, въоръжих се с но-шпа за пътя и айде хоп. Ходя на плаж от 9,30 до 11,30 най късно и стоя предимно под чадър, не ми се пече, но си слагам шапката и се разхождам по морската ивица. Потопих се цялата веднъж, защото ми е студена водата, ама аз по принцип, ако не е чай не я признавам. Не ме е страх от бактерии, не съм отишла на басейн. Просто ще се пазиш повече. Peace

# 400
Валчева, пиша от телефона, на морето съм. Докторът не ми е забранил да ходя, въоръжих се с но-шпа за пътя и айде хоп. Ходя на плаж от 9,30 до 11,30 най късно и стоя предимно под чадър, не ми се пече, но си слагам шапката и се разхождам по морската ивица. Потопих се цялата веднъж, защото ми е студена водата, ама аз по принцип, ако не е чай не я признавам. Не ме е страх от бактерии, не съм отишла на басейн. Просто ще се пазиш повече. Peace

Да не се каня , стягам багажа и аз в края на месеца живот и здраве и все пак ще се консултирам с АГ-то , мерси за отгвора Simple Smile весела ваканция от мен!!!

# 401
  • София
Ходила съм на море и през двете си бременности. Влизам съм в морето, не се притеснявам от гъбички. Виж в басейн не бих влязла.

# 402
Влизам съм в морето, не се притеснявам от гъбички.
Че какви гъбички ще има в тая солена вода?

# 403
 Аз съм хващала гъбички на плажа.Незнам от водата или от какво,но факт.И гинеколожката ,при която отидох тогава каза,че често се случва и ми препоръча да ходя на плаж с тампони,не че го правя...Не бях имала полов контакт тогава,така че е възможно наистина да е от плажа,въпреки че до колкото съм чела гъби могат да се хванат дори от седалка на тоалетна чиния....
 Иначе тази година решихме да пропуснем морето,въпреки че ММ много искаше и АГ-то каза че няма никакъв проблем,но на мен ми е притеснено и не искам да се отдалечавам толкова.До година вече ще отидем с малкия човек Heart Eyes

# 404
  • София
Влизам съм в морето, не се притеснявам от гъбички.
Че какви гъбички ще има в тая солена вода?

Директно отговорих на въпроса на valcheva_1985  Wink Всъщност никога не съм имала проблеми, нито от пясъка, нито от морската вода. Но за басейните винаги имам едно наум. За мен никога не са достатъчно чисти  Tired

Общи условия

Активация на акаунт