Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 641
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
izabel666, и аз към края на втората бременност бях в подобно положение. И съвета на гинеколога беше... "стискай зъби".
Няма много мазила, които можеш да използваш по време на бременност. ПОсъветвай се с гинеколога си.

# 376
Здравейте момичета .. аз като бъдеща майка  искам да попитам.. днес ходих на първият ми преглед и си мислех, че ще ме прегледат на видеозон, но се оказа че искаха да ме прегледат отдолу аз отказах ,, видяме  на видеозон само за 30 секунди само да ми го покаже и ми напиха час за 23 юли .. и се чудя да ли е полезно за бебе да се гледа отдолу, ако може да ми дадете съвет, понеже не знам какво да правя  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 377
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
По-назад се обсъждаше точно, че повечето лекари в малките седмици използват главно вагинален ехограф. Принципно не е проблем, но ако на теб ти е не приятно имаш право да откажеш.

# 378
  • София
Мисля, че е искала да каже, че АГ е искал да я прегледа вагинално.

Не виждам какво те притеснява. Първата ми бременност точно така я установиха, първо вагинален преглед, после с УЗИ с вагинален накрайник. Ако нямаш кървене или други тревожни симптоми, такъв преглед не би навредил.

# 379
еми проблеми нямам, нямам и кървене ,, на 23 като ида ще видя тогава какво ще стане Simple Smile

# 380
  • София
При регистрацията на втората ми бременност ми дадоха право на избор за метода на преглед. По стечение на обстоятелствата (изчакване за свободен час) отидох малко по-късно, т.е. с коремен ехограф се видя ембриона, че се сърцето и т.н. "Няма нужда да те гледам с вагинален".
До момента не бях/и не съм преглеждана с вагинален.

# 381
  • Велико Търново
Малко глупав въпрос, но може ли да ям суджук?

# 382
Малко глупав въпрос, но може ли да ям суджук?
Че защо да не може?

# 383
  • Велико Търново
Чета противоречива информация. Мисля, че защото месото не е минало термична обработка и има риск от заразяване с нещо  newsm78

# 384
Чета противоречива информация. Мисля, че защото месото не е минало термична обработка и има риск от заразяване с нещо  newsm78
Е ти не го ядеш сурово, а аз като съм яла луканка и какво? Нищо не е станало, яж каквото ти се яде и не го мисли толкова. То уж и ананаса предизвиквал контракции, пък както виждаш не съм родила още  Laughing въпреки че нарочно си купих в неделя, изядох си го сама ииии нищо  Laughing

# 385
Позапечи го малко, хем по-вкусно става  Peace

Имам един въпрос - 45 дневния болничен преди термин може ли да се издаде със задна дата? Лекарката ми ще е отпуска точно когато трябва да ми го издава  newsm78

# 386
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз мисля, че не може. Няма ли да има заместващ колега, който да ти го издаде?

# 387
Уж болнични не се издават със задна дата, но моят е от 02.07, а го издадоха на 03.07.

# 388
  • София
Имам един въпрос - 45 дневния болничен преди термин може ли да се издаде със задна дата? Лекарката ми ще е отпуска точно когато трябва да ми го издава  newsm78

Може. На мен така ми го издадоха.

# 389
А болничен, ако искам преди този 45 дневния от кого да го търся - личния лекар или този, който ми води ЖК?

Общи условия

Активация на акаунт