Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 582
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
celevra, извинявай, ама наистина - закъде ще пиеш тепърва магнезий? Контракциите в девети месец са нещо нормално. Аз го пия от няколко месеца, вече почти съм го спряла.

# 541
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз също не бих пила повече магнезий. На мен точно около 37ма седмица ми се наложи да го започна пак за 3 дни, но причината бяха изпити, които исках и трябваше да взема на всяка цена. След тях веднага го спрях. Контракциите нали не са болезнени?

# 542
  • София
Благодаря момичета,на всички за отговорите   bouquet .Въпреки че имах предположения,точно от това ме беше страх.Аз първо на АГ се обадих,не бих си позволила да взимам нещо на своя глава,но тъй като тя ми каза че е нормално и ми изписа само нош па,аз се притеснявам дали само това ще ги успокои.За сега нямам болки,само напрежение и втвърдяване,не е постоянно,но се случва по няколко пъти на ден.

Странно ми е, че не те прегледала, за толкова ранна седмица подобни контракции не са нормални.

celevra, ако ще си секцио е възможно затова да са ти изписали магнезия, иначе и аз не виждам причина да го започваш точно сега.

# 543
 Ами аз и затова не съм го взела и не го пия,но незнам дали не постъпвам глупаво след като лекарят ми е казал да пия.Контракциите са болезнени.

# 544
Ако имаш болезнени контракции и си започнала да раждаш, магнезий няма да ти помогне, а и няма нужда на този етап от бременността.

# 545
celevra аз мисля,че постъпваш глупаво. Нали ти го е казал доктора на който си се доверила. Ми ако започнеш да раждаш. Родих 36 седмица - целият неонатологичен екип беше събран защото опасността в тази седмица да не е достатъчно развит белият дроб на детето е голяма.
Е моето се оказа,че е добре...но като гледах всичките тези лекари наредени на вратата лошо ми стана.
Така, че слушай доктора си освен ако не си решила да раждаш пред компютъра и да ти помагат съфорумки.
За протокола пих Магнезии до последният ден...

# 546
  • София
Аз пих магнезий от 6-тия до края на 8-мия месец.В 9-тия доктора ми каза да го спра,защото се очаква раждане.Според мен  celevra до 24ч. ще се радва на бебче  ylinfant

# 547
Здравейте дами!
Днес вече чухме сърчице,но лекарката остана изумена от вида на плодния сак.Бил спляскан..Каза че има надежда да се развие.Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

# 548
Коя седмица си?

Момичета, проблем ли е, че не съм си правила до сега никакви изследвания? И на ЖК не съм ходила. В 12 г.с. съм. В 15 г.с имам записан час , тогава сигурно ще правим ФМ.

# 549
-True Blue-, в 15 г.с. не се прави фетална морфология. Феталните морфологии сe правят между 11-14, 18-23 и 28-32 г.с., като оптималните седмици са 12-13, 20-22 и 28-30-та.

# 550
 Thinking ти ме уби. Ами тогава какво ще правим в тая 15та г.с. Даже май 14та се води.
Тогава да записвам някъде за другата седмица, тогава съм 13.
Може ли да ми кажете къде във Варна да си запиша час, че да ми го направят това чудо?

# 551
True Blue в 7-ма седмица съм....

# 552
maria8621, на твое място бих потърсила второ мнение. Не ми харесва подхода на лекарката ти. Първо ти беше казала, че имало нещо, но не се знаело дали ще оцелее, сега пък когато чухте сърчице ембриона бил сплескан. Ами тя докрая на бременността така ли ще те стресира? newsm78

# 553
Да отиди и на друг лекар и виж какво ще ти кажат там, за да не се притесняваш.  Hug  bouquet

# 554
  • София
maria8621, аз не съм много сигурна, ама съвсем в началото на бременността плодният сак наистина е леко сплескан. Предполагам имаш снимки, там има размери, можеш по тях да се ориентираш нормална големина ли е за твоята г.с. Винаги можеш да потърсиш още едно мнение и по-добре не споменавай какво са ти казали в началото.

Общи условия

Активация на акаунт