Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
...И щом до сега не се е обърнала едва ли тепърва  ще се обърне...

Това никой не го знае със сигурност, напълно си е възможно да се обърне.

# 571
Предварително се извинявам,ако въпроса ми не е за тук!Пия противозачатъчни,като ги започвам на 8мия ден.Този месец се обърках и вместо на 24ти ги започнах на 27,тоест някъде на 11ти ден.  Embarassed Понеже до сега не ми се е случвало,чудя се това дали се равнява на изпусната таблетка,и какви могат да бъдат последствията?

# 572
  • София
ansitka, равнява се на няколко пропуснати таблетки. Помисли за допълнителен метод на контрацепция (презерватив).

new leaf, и аз ти препоръчвам да се консултираш със следящия те АГ. Не е невъзможно да се обърне бебето, дори часове преди самото раждане.

# 573
Всъщност забравих да кажа,че в деня преди да ги започна(тогава още не бях видяла,че съм сбъркала),правих секс с приятеля ми... ooooh!

# 574
  • София
Момичета, здравейте! Бременна съм в 25 г.с. и от около седмица по дланите ми се появиха много червени точици. От 2 дена са болезнени при допир с топло и имам някакво усещане подобно на изтръпване или бодеж по дланите. Не е обрив според мен, нямат релеф. Някоя мама с подобни симптоми? На какво може да се дължи?

# 575
  • София
Консултирай се с лекар. Може да са симптоми на дефицит на В12, начало на диабет, а може и нещо неврологично да е...

# 576
  • София
Имам направление за кръв и урина, мисля да си направя изследванията утре, а в сряда трябва да отида до поликлиниката, за да си взема болничен от сестрата. Дали тези изследвания ще покажат нещо по въпроса, за да ги дам на доки веднага, а не на следващата консултация, която е след повече от 3 седмици? Или да се ориентирам направо към личната?

# 577
  • София
Обикновена ПКК нищо няма да покаже. По-добре директно отиди при ЛЛ.

# 578
  • София
Оххх, надявах се да не се стигне до нея, защото е в друг град. Ще кажа на майка ми да отиде при нея и да й обясни за какво става на въпрос, пък тя да прецени за какъв специалист съм и какви изследвания ми трябват и да ми прати направление.

# 579
absolutpartystar, според мен трябва да те прегледа кожен лекар.

# 580
  • София
Въпрос към тези, които са си сменяли АГ към ЖК- как става смяната -направо отивам при друг да ме запише или първо се отписвам от предишния АГ? И има ли срок за смяна или по всяко време на бременността може да се извърши?

# 581
Трбва да си вземеш направление за смяна от ЛЛ. После отиваш направо при новия лекар, не е нужно да се отписваш от стария. Мисля, че става по всяко време, но не съм се интересувала толкова - аз направих смяна някъде в края на 4, нач. на 5 месец

# 582
Въпрос към тези, които са си сменяли АГ към ЖК- как става смяната -направо отивам при друг да ме запише или първо се отписвам от предишния АГ? И има ли срок за смяна или по всяко време на бременността може да се извърши?

Отиваш при личния си лекар, той ти издава направление за смяна на лекар(преизбор) по Майчино здравеопазване и с това направление отиваш при този, който си избрала. Може да стане по всяко време. Аз смених по стечение на обстоятелствата двама лекари, като втората смяна беше след като ми беше издаден болничния за 45 дни.

# 583
  • София
благодаря ви за бързите отговориии Simple Smile

# 584
  • София
absolutpartystar, според мен трябва да те прегледа кожен лекар.
В Александровска ми казаха, че се получават такива петна от стрес, нерви, жега и т.н. Да не им се притеснявам, няма за какво. Момичетата от ноемврийската тема също ме успокоиха, и на тях са им ставали така ръцете и са си минавали от само себе си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт